Istina mali prodaju, al uvijek bilo i biti će. sad smo na 1600kn,pa je tako i pitamo se tko je taj koji prodaje ovu dionicu,sad kad je tako podcjenjena. evo okrenulo sve u crveno, možda bude i po 1400kn za koji dan, i opet će se svi pitat tko je taj koji prodaje… Uzeo sam 30kom.. to ću prodat po 8000kn- ne diram ih!!! [thumbsup]
Eto po meni neće biti likvidnosti, i zato bolje da postoje oni koji prodaju na ovim cijenama, jer opet nije dobro ako se ne trži!
Al svi brodarski indexi rastu po 3-4%
A tankeri danas čak u minusu.
Kad se očekuje tu neka promjena trenda?
ja se ponašam kao i fond-samo kupujem…i imam vremena za čekanje..uopće ne razmišljam o prodaji,kao ni većina nas koji imamo tnpl,to se vidi iz aviona…
Imam neki osječaj da će ovih 60kom na kupnji po 1625, nestati odmah u startu. Čini se opet vlada neka panika na burzi!
Vrjeme je došlo za ovu dionicu
nakon izvješča ATPL mislim da je kristalno jasno
koja je najača Hrvatska brodarska firma [thumbsup]
Ja sam to i prije znao,ali sada to svi znaju.Tnpl novi brodovi, a para ko blata i sto dalje reci.Danas su nestrpljivi prodavali, a opet se netko dobro krcao.Jos samo da bude dobra dividenda,pa da mogu na miru ljeto provest.
Zanimljiva usporedba TNPL i ATPL
http://www.poslovni.hr/116268.aspx
Da dodam dionica ATPL je rasla 20% više od TNPL
pa akon neko vidi razloga neka napiše
TNPL je jaka otprilike kao ATPL,ULPL,JDPL i LPLH skupa.Ukupna flota nešto manja,ali mlađa od
prosijeka ove četiri,a ukupno zaduženje znaćajno manje.
A sama ATPL ima veću tržišnu kapitalizaciju od TNPL.Matematički nelogično,a s obzirom da dva kvartala za redom ATPL stvara velike gubitke ,a TNPL odlično poslije/nikad bolje/bolje bi bilo reći
da je ATPL miljenica,nažalost nezasluženo.Ali to je burza.
Nažalost ATPL je u ovom trtenutku olovni uteg svim brodarima.Danas je JDPL malo išla kontra struje.
TNPL nije uspjela plivati uzvodno,a ima dobra "pluća".