To što je neko na kraju srušio cijenu sa par dionica to je stvar za sebe..
Srednja cijena je išla gore.
Također bilo je ohoho dana kada je ATPL pao a TNPL nije..
Zatim ako su ljudi kupovali ATPL to im niko ne brani ali im niko i ne garantira da će ATPL
imati bolji izvještaj od TNPL…
ATPL je narodna dionica i kao takva je sveta krava.Svi ostali brodari su njeni taoci.Smješno je
uspoređivati fundamentalnu vrijednost TNPL sa ATPL,jer TNPL prema NAVu vrijedi kao sva četiri
brodara skupa.
MCAP ATPL je na današnji dan veći od TNPL.Tako računaju investitori i treba prihvatiti da burza u
kratkom vremenu nije matematika.
Ali kako bolji fundamenti omogućuju veću građevinu tako i TNPL ima većumogućnost rasta i to treba prepoznati,a većina/nažalost/će pričati:Da sam proda ATPL,ATGR,KNZM,LEDO….mogao sam
izuzetno dobro zaraditi na većem rastu TNPL.Jednostavno budući rast leži na temeljima i treba koristiti priliku.Nadam se da će TNPL još barem do jeseni biti na ovim razinama, da je kupim što više
iako nikada ne znaš da li će se pojaviti i povoljnija prilika,ali to može biti i neprilika.
Dugoročni investitor koji preferira ATPL prema TNPL ne pozna dobro ekonomiju ,a u ATPL imamo niz
"kafić"investitora.
Cijene dionica u dužem vremenskom razdoblju idu prema fair/matematičkoj/vrijednosti.
Najdraže mi je kada raste ATPL jer je ona lokomotiva za sve.Ona je odraz sentimenta i u njoj se
može odlično špekulirati.TNPL je za dugoročne investitore.
A promet će se povečati kada se kupnja i prodaja dogovore.Po mom mišljenju na većim razinama.
Lopina prijatelju, kakve ti gluposti pišeš pa to je naprosto nevjerojatno. Već sam ti reko da stvaraš kontraefekt i da udaljuješ ekipu od TNPL sa svojim nebuloiznim usporedbama sa drugim dionicama. Prestani pisati ove gluposti i garantiram ti da će TNPL početi rasti. Dok god pišeš ova sranja od drukova ovdje i okolo po drugim temama garantiram ti da ti se TNPL neće mrdnut s mjesta. Užas.
G-dine Lopina,umjesto da budete zadovoljni dobrom procjenom lplh,opet bespotrebno napadate na ostalim temama bez dovolno provjerenih podataka(ponašate se kao slon u staklari).Vjerovatno utjecaj
juga u Dalmaciji.Posjedujem nešto dionica TNPL i zadovoljan sam sa zadnja dva izvješća ,ali Vaša
bespotrebna destrukcija na drugim temama navlači sličan odgovor.Znam koliko je kvalitetna tvrtka
TNPL,ali ima ponešto istine što govori plavi čovjek,međutim njegovi postovi na ovoj temi temi su toliko bučni da izgleda kao da mu je neko iz TNPL teško naudio(pretjeruje).Čak Vam i governor sa simpatijama odgovara(izgleda mi tako) .Lopina,čovjek koji nema kočnica i sve što mu padne napamet
prenese na forum je ista stvar kao da ima proljev ,ali na pogrešnom mjestu.Inače , imate i puno dobrih postova,ali ovakvim povremenim ispadima nećete steći ugled u forumskoj zajednici.Najgore je što ćete i mene istjerati iz TNPL.
G-dine Lopina,umjesto da budete zadovoljni dobrom procjenom lplh,opet bespotrebno napadate na ostalim temama bez dovolno provjerenih podataka(ponašate se kao slon u staklari).Vjerovatno utjecaj
juga u Dalmaciji.Posjedujem nešto dionica TNPL i zadovoljan sam sa zadnja dva izvješća ,ali Vaša
bespotrebna destrukcija na drugim temama navlači sličan odgovor.Znam koliko je kvalitetna tvrtka
TNPL,ali ima ponešto istine što govori plavi čovjek,međutim njegovi postovi na ovoj temi temi su toliko bučni da izgleda kao da mu je neko iz TNPL teško naudio(pretjeruje).Čak Vam i governor sa simpatijama odgovara(izgleda mi tako) .Lopina,čovjek koji nema kočnica i sve što mu padne napamet
prenese na forum je ista stvar kao da ima proljev ,ali na pogrešnom mjestu.Inače , imate i puno dobrih postova,ali ovakvim povremenim ispadima nećete steći ugled u forumskoj zajednici.Najgore je što ćete i mene istjerati iz TNPL.
Priča se da je jedan Srbin iz Niš za dišpet ženi otkinija onu stvar.A ona našla drugoga.
Nemojte ništa raditi iz dišpeta i iz afekta nego samo radi interesa.
Ipak zahvaljujem na dobronamjernim opaskama.
Mea culpa,mea maxima culpa.
sto kazete na izvjesce Viktor Lenca.Prosao sam prije par dana i vidim da je plinska platforma pri kraju, a ima i brodova u doku.
Cijena tankerskih komapnija raste i dalje
http://shipping.capitallink.com/stockmarket/
a pogledajte zašto…..
http://www.cnbc.com/id/30435390/?__source=yahoo|headline|quote|text|&par=yahoo
biti ce velika potraznja za tankerima,jer do 2010 svi tankeri prema marpolu moraju imati dvodno i dvobok.to se odnosi na brodove koji su sisli sa navoza 1984 i kasnije.dok je za novije tankere taj rok 2015.to bi moglo dovesti do velikih skokova cijena vozarina,jer trenutno je mala potraznja za naftom,a kada krene nece imati tko voziti.
Evo TNPL je opet kažnjena pala je a imala zaradu
Dok su druge dionice koje su produbile gubitak rasle …
Kolega ne pratim stanje tekućih tereta ali pročitam o njima tu i tamo tek da budem informiran. Tjedan ili dva unatrag tekući tereti su bili na 10 years low. Mislim da tu treba tražiti uzroke.
@ Klodovik, Governer
Pa kolege ovo je otvoreni forum. Pustite Lopinu da pise sta misli. Alko Vam se ne svidja preskocite njegove postove ili konfrontirajte cinjenice. Ono sa proljevom je tako primjenljivo na klodovika. U njegovom postu nisam primjetio ni jedan kontraargument Lopininom pisanju.
Ma Lopini zasigurno ne treba advokat ali sam se i sam puno puta nalazio u njegovoj kozi i to me ponukalo da se javim. Nemam dionicu.
Ja isto cijenim kolegu Lopinu ali bih morao dodati da su ga ljudi upozorili sa razlogom
Baš zbog uspoređivanja sa drugim dionicama razne kolege osjete da on umanjuje njihovu dionicu
što se znalo i desiti na raznim podforumima od drugih dionica ,
onda kolege dolete ovdje i ižive se na TNPL koja trpi bez ikakvoga razloga…
Kolega lopina je stvarno koristan član koji puno piše itd …
Jedino mu je narav takva da luta previše po drugim dionicama što vređa vlasnike istih
te se onda koji onda dođu pa drukaju na dolje TNPL iz čiste osvete..
Također bi spomenuo kolegu Blumana koji se toliko trudi da iskudi TNPL
a sa očitim razlogom da se je nakrca po što nižoj cijeni….
Ali ničija dionica nije besprjekorna tako da bih poručio onima koji namjerno ruše
ugled neke dionice da bi im se uskoro isto moglo početi dešavati skoro i na njihovim dionicama
jer mi ovdje nećemo isto trpiti tlačenje bez prestanka a znamo i mi zasoliti ranu ako treba…
Stoga smirimo se više i nemojmo postati ružne stvari po dionicama koje nisu naše jer stime samo
izazivamo vraga….
G-dine Techman,cijenim trud g. Lopine na ovom forumu i više nego mislite,radi toga sam bio slobodan
onako komentirati.Čini mi se da je on to prepoznao. Vama bi bilo bolje da imate ovu dionicu.
@Sakai – ne da mi se davat informacije bez veze – pogledaj na šta liči ovaj forum – a što se bluemana tiće njegovi potezi i savjeti ( Ledo na 20000 i INGRA na 50000 ), sve govore.
Pisanje gluposti na forumu ne utječe na cijenu TNPL.