TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da da, kakve su to priče, TNPL je imala nesrecu da je jedan fond brutalno iskrcao po bidu 11000 dionica , ATGR je imala srecu da ju je zubima i nogama branio Reifeissen OMF.

Vidjet ćemo za godinu dana ko je gdje.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/TNPL-fin2009-1Q-NotREV-K-HR.pdf

Bitna je bilanca, te situacija što se događa na tržištu…….. a što je dionica pala puno, to je samo prednost…..

Imovina je povećana za 3 mjeseca s 3.160.257
na 3.521.546

i podatak da je TNPL oročila 640,094 milijuna KN uz kamatnu stopu od 6 posto…
A sada je sve u uzlaznoj fazi

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Blueman stari navlakać na pad……

ko pljuje po dionici = htio bi ju kupiti...........ko dionicu hvali = već ju je kupio

Aha, super.
Zbog toga imaju 11 mil kuna neto placenih kamata.
Imaju 300 milja kuna novog duga., casha isto.
Racunaj EURIBOR +400b..p.

Zasto je TNPL imala nesrecu da se jedan fond brutalno iskrcao?
Zasto se nije iskrcao tako iz ATGR, recimo.
Ili zasto nitko ne brani TNPL, recimo…

Ma to su sve mafijasi a ja sam druker

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Kolega blueman vaš trud na ovoj dionici je izniman

kaj si je više ne kupite….

Nemogu inače shvatiti taj vaš stalni trud i ulaganje vremena ..

Uostalom sigurno nebiste tratili svoje vrijeme ovom dionicom da

vam nije itekako privlačna… [thumbsup]

ko pljuje po dionici = htio bi ju kupiti...........ko dionicu hvali = već ju je kupio

Da li netko zna što je to Aenona d.d. u kojem TNPL drži 55%?

Evo TNPL je opet kažnjena pala je a imala zaradu

Dok su druge dionice koje su produbile gubitak rasle …

apartmani u Ninu kod Zadra

Da li netko zna što je to Aenona d.d. u kojem TNPL drži 55%?

apartmani u Ninu kod Zadra

Kad su svi protiv Vas to znači ili da ste apsolutno u krivu ili apsolutno u pravu

To bi znacilo da su ih platili 5 miiona kuna – da ne vadim sad transakciju s paktorom i kolika je bila – to je pisalo službeno. Idem uskoro na put, ako treba prekopat cu u pon. Blueman – ne možes raspravljati o firmi a ništa ne znaš o tankerskom businessu i poslovanju – nije korektno.

A koliko je bilo rezervirano za to.
Koliko je pao ATGR a koliko TNPl
Cak je i Ledo pao manje a imao je onu spiku sa Turcima
[/quote]
Razlog više za prodati ono što je palo manje,a kupiti ono što je palo više bez razloga.

Dobit je dobra.Poslovanje je izvrsno.
Uključivanje novog broda /Olib/predstavlja značajno povečanje troškova,a bez odgovarajučih prihoda.
Amortizacija vjerovatno obračunata u punom kvartalnom iznosu,a Olib u funkciji tek od veljače.
Slična stvar se dogodila i sa Dugim otokom,koji je isto "smanjio" dobit u trećem kvartalu 2008,ali zato je četvrti bio odličan,radi Dugog otoka u punom pogonu.
53 kn je super dobit u jednom kvartalu
Kumulativno nazad godine dana cca 450 kn.Tankeri u svijetu se trže na cca 8 godišnjih dobiti,iako je vrlo teško
uspoređivati brodarske firme bez detaljnih analiza.
Ipak:
450X8=3.600 fair cijena

Sada potencijalno i više zbog povečanja flote.

Kako god okreneš ne možeš doći do manje fundamentalne vrijednosti od 4.000 Kn.

A kolika će biti cijena u ponedjeljak.

O tome odlućuje "pametan"novac a ne mi mali igraći.

Cekaj malo, sad mi nije vise nista jasno.
sada spominjete neki pamentan novac koji ce doci i to nalupati na 4000 a 3 posta prije (zmrklic, mozda ne lopina) je napisao da je "neki pametan" novac ovo sve nalupao do 2000 i nema RBA da ga brani:
pa di je taj pametan novac, sta svi su glupi.

Ekipa, oladite, i danas imate 60 tisuca kuna prometa. I minus. Jedan od rijetkih od svih dionica. O cemu mi vise pricamo….

I opet nitko nije komentirao da je uprava kupila 11,000 dionca po cijeni od 470 kuna po dionici.
A laprdali ste o 5000.

Daklem,
1. kako to da su kupili po 470 a ne 5000
2. sto su to +ostali troskovi koji su popapali cijelu dobit (da nije neka xx firma
3. kako to da ni danas nema vise od 60,000 kuna prometa i minus, pa ljudi moji ovo je bluechip koji fundamentalno vrijedi 4000, koji vrabac ne??
4. Danas su debili kupovali precijenju atpl vise od 5 mil kuna, jel?

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@ Zmrklic

Znas li mozda koji su brodovi TNPL na TC. Ja se sjecam da je Alan Veliki na TC do sredine 2011. za 38 K USD dnevno, sto definitivno nije lose?

Za Dugi otok bilo je isto prica da se radi o 2 Y/3 Y??? TC za iste novce, a poslije je izasla vijest o putovanju iz Alzira za Francusku (spot?) za 50 500 USD dnevno (WS140). Radi li se tu o podnajmu?
U trecem mjesecu Dugi otok je plovio za WS 62,5… (koliko bi to bilo, 20-22 K?)

Inace, koliko sam uspio uhvatiti istina je ovo za break-evene sto Zmrklic navodi, kao i podatak da su spotovi za aframaxe u banani (do 13 000 USD).

Ako nije za javnost, baci na PM.

Izvjesce je OK (sto se tice dobiti), slazem se sa Multinickom, a moj stav o upravi TNPL je blizak Bluemanu. Svatko nek radi sto hoce sa svojim parama. [smiley]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

To što je neko na kraju srušio cijenu sa par dionica to je stvar za sebe..

Srednja cijena je išla gore.

Također bilo je ohoho dana kada je ATPL pao a TNPL nije..

Zatim ako su ljudi kupovali ATPL to im niko ne brani ali im niko i ne garantira da će ATPL

imati bolji izvještaj od TNPL…

New Report

Close