Nisam navlakac na pad nego samo kazem da su tu neki drukali da je ovo najjaca firma , pa Mustac vam napravi sve i svasta a da i neznate.
Evo vam i onog misterija od 11,000 dionica.
Ispravite me ako grijesim , to je ona najava od prosle godine da ce umjesto dividende kupovati svoje dionice pa su tu neki rekli da je to super vijest da ce nabiti na 5000 kn.
Kupljene su ispod 500 kn.
toliko o tome..
Evo vam rekordnog izvjestaja.
Dobit pala za 30-ak mil kuna, "ostali" troskovi povecani za 30-ak milja kuna.
Pitajte kolegu Mustaca sto mu je to?
Drukajte i dalje, ja nista neznam i firma je strasno transparentna
Alo genije – dobit 1q 33 miliona kuna – zasto ne ides na ATPL i JDPL tamo komentiras milionske minuse ? Uopce ne pratis tankere, samo pises bezvezariej ovdje – nije mi jasan tvoj motiv.
[/quote]
zato je vas motiv svima jasan [proud]
Nisam navlakac na pad nego samo kazem da su tu neki drukali da je ovo najjaca firma , pa Mustac vam napravi sve i svasta a da i neznate.
Evo vam i onog misterija od 11,000 dionica.
Ispravite me ako grijesim , to je ona najava od prosle godine da ce umjesto dividende kupovati svoje dionice pa su tu neki rekli da je to super vijest da ce nabiti na 5000 kn.
Kupljene su ispod 500 kn.
toliko o tome..
Kupljene su po 3200 kuna – ne piši neistine.
Ideće godine ide van 35% flote koje je single hull – ako se to poklopi s općim oporavkom – odu tankeri u hebeni superciklus – ne mora se poklopiti ali je moguče.
Da, blueman je budala, naravno vi ste pamentni a ja druker.
Ma Mustac laze za ovih 470 kn, ah da to nemoze biti jer ipak je ovo super firma koja zaradjuje super i voli male dionicare.
Aha..
Tijekom prvog tromjesečja 2009. godine Društvo nije otkupljivalo dionice,
te se na dan 31.03.2009. godine u portfelju Društva nalazi ukupno 11.000 dionica što
predstavlja 1,76% ukupnog broja dionica. Dionice su otkupljene po cijeni od 470,00
kuna po dionici. Rezerve za vlastite dionice ustrojene su iz dobiti Društva.
Blueman slažem se da postoje budalaštine od strane uprave oko kupnje dionica…
ali morate znati da u 1h 2008 dogodilo se nesto sto se nikad nije desilo na tankerskom tržištu… nadam se da znate o čemu govorim… tako da smanjenje dobiti od 50% je skroz ok
Sve je to ok.
Samo sto budalastine uprave dovode do toga da dionica ima promet od 41 tisucu kuna.
I tako dalje i tako dalje.
Kao naravno da nema prometa kad nitko nece rpdati.
a zasto nitko ne kupuje?
Imate posto je uprava otkupljivala dionice.
Ja lazem , ok, brojevi ne lazu.
Sta vam vrijedi firma ako vam uprava nece isplatiti dividendu i sve ostalo.
To bi znacilo da su ih platili 5 miiona kuna – da ne vadim sad transakciju s paktorom i kolika je bila – to je pisalo službeno. Idem uskoro na put, ako treba prekopat cu u pon. Blueman – ne možes raspravljati o firmi a ništa ne znaš o tankerskom businessu i poslovanju – nije korektno.
Uprava je isplatila dividendu od 55 kuna po dionici prošle godine – samo da podsjetim [cool]
Nema osnova za ovakvke tvrdnje – koliku je dividendu ispltio LEDO, ATGR ?
Blueman slažem se da postoje budalaštine od strane uprave oko kupnje dionica…
ali morate znati da u 1h 2008 dogodilo se nesto sto se nikad nije desilo na tankerskom tržištu… nadam se da znate o čemu govorim… tako da smanjenje dobiti od 50% je skroz ok
Na smanjenje dobiti utjecala je povećana amortizacija od 17 milijuna Kn u odnosu na prethodno razdoblje, veći izdaci za plaćanje plaća za 9,8 milijuna Kn, nadalje veći materijalni troškovi za 10 milijuna Kn i ostali troškovi za 30 milijuna Kn, da sve to nije imala ne bi imala dobit 33 milijuna Kn već 100 milijuna, a pošto TNPL ulaže u nove brodove,
pa su i prisutni veći troškovi, ali ono što je bitno je da posluju izrazito pozitivno i ulažu pametno u novogradnje………
To bi znacilo da su ih platili 5 miiona kuna – da ne vadim sad transakciju s paktorom i kolika je bila – to je pisalo službeno. Idem uskoro na put, ako treba prekopat cu u pon. Blueman – ne možes raspravljati o firmi a ništa ne znaš o tankerskom businessu i poslovanju – nije korektno.
A koliko je bilo rezervirano za to.
Koliko je pao ATGR a koliko TNPl
Cak je i Ledo pao manje a imao je onu spiku sa Turcima