TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Baltic Dirty Tanker Index 849 (-31.70%)

As of 01/02/09

Ne znam je li ovaj podatak objavljen na Capital Link Shipping siteu tocan, ili je mozda greska, ali ako nije, moglo bi uskoro biti vrlo jeftinog TNPL-a….

As of 01/02/09

Ne znam je li ovaj podatak objavljen na Capital Link Shipping siteu tocan, ili je mozda greska, ali ako nije, moglo bi uskoro biti vrlo jeftinog TNPL-a….

Greška ili ne vani svi brodari u lijepim plusevima,uključujući i tankere.

"Only dead fish swim with the stream"

As of 01/02/09

Uh, doista tako piše. Nadam se da je greška jer bi ovakav pad tankerskih vozarina bio katastrofalan za poslovanje TNPL [embarass]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

As of 01/02/09

Greška ili ne vani svi brodari u lijepim plusevima,uključujući i tankere.
[/quote]
Ukrajinsko_ruska plinska kriza povečava potražnju za naftom.
Sukob Izraela i Palestine ugrožava Sueski kanal.
Zima na sjevernoj hemisferi pokazuje zube.
Normalno da sve ovo utječe na povečanu potražnju za naftom,a samim time i dolazi do rasta cijena
dionica svjetskih tankeraša.Većina je narasla zadnjeg dana /o2.01./

preko 5% ,a unatrag pet šest dana i preko 10%.

Zaključak bi bio da i BDTI raste.Kad ono pad od preko 31%.

Da li postoji neko logično obrazloženje ili se još jedanput potvrđuje pravilo da burza ponekad zna biti
i logična.

rate levels next year would be ”artificially lower” as a result of higher WS flat rates which have been revised on the back of record bunker prices recorded this year, rather than a dip in actual earnings for owners.

Poanta je u tome da zbog rekalkulacije ws indeks je pao, ali su zarade iste u dolarima.

rate levels next year would be ”artificially lower” as a result of higher WS flat rates which have been revised on the back of record bunker prices recorded this year, rather than a dip in actual earnings for owners.

Poanta je u tome da zbog rekalkulacije ws indeks je pao,

Tocno.

Baltic Exchange Dirty Tanker Index (BDTI) – Daily Worldscale and non Worldscale assessments on international dirty tanker routes and a selection of basket and individual Timecharter Equivalents (TCEs)

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Također bi objavjestio unaprijed cijenjene kolege da će BDTI vjerojatno 2.1.2010. narasti 30-40 %, jer će prosječna cijena bunkera u 2009 biti najvjerojatnije dosta manja od one u 2008, pa će se ws rekalkulirati suprotno [lol]

Također bi objavjestio unaprijed cijenjene kolege da će BDTI vjerojatno 2.1.2010. narasti 30-40 %, jer će prosječna cijena bunkera u 2009 biti najvjerojatnije dosta manja od one u 2008, pa će se ws rekalkulirati suprotno [lol]

Mislim stvarno, sad si mi she… koncepciju za zaradu… drugi put suti [wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Baltic Exchange Dirty Tanker Index (BDTI) – Daily Worldscale and non Worldscale assessments on international dirty tanker routes and a selection of basket and individual Timecharter Equivalents (TCEs)

– pitanje.
– ništa ne kužim što si tu napisao,
– mene samo zanima je li to dobro ili loše za TNPL.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. imam dionice TNPL.

Također bi objavjestio unaprijed cijenjene kolege da će BDTI vjerojatno 2.1.2010. narasti…

– pitanje.
– nikako ne kužim zašto sada pišete o 2010.
– ipak mene puno više zanima situacija u ovoj godini.

– I love this game.
Pozdrav !

Glumimo plavušu u 2009 ?

Skoro su Vam oteli Donata:http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3210029/index.do

who dares, wins

New Report

Close