– pitanje.
– cijeni li uprava TNPL ili ATPL više svoje uposlenike u upravi ili one šljakere na plovilima ???????
– a na to pitanje bih mogla nadovezati i sljedeće.
– pitanje.
– imaju li uprave TNPL i ATPL viška djelatnika u upravi ?????????
– nije pitanje ali me zanima !!!!!!!!
– slične firme u svijetu kao TNPL i ATPL,
– koliko uposlenika imaju manje ili više u svojoj upravi ??????
– I love this game.
Pozdrav !
iz prve ruke: ne.
– gospodine Vlade,
– kao prvo zahvaljujem Vam na targetima koje mi šaljete.
– sigurno ih neću napisati zbog panike.
– ali zar stvarno mislite da će to toliko rasti ??????
– a za mene Vam je netko dao krive podatke, nema veze.
– što Vam se čini gospodine Vlade,
– hoćemo li kroz ova moja pitanja i Vaše targete uspijeti osvijestiti ove onesviještene investitore ????
– I love this game.
Pozdrav !
– pitanje.
– za TNPL ili ATPL.
– što je to uži, a što širi menagment ??????
– i koliko taj menagment broji ljudi ????????
– koliko novaca dobija taj menagment ????????
– koliko velik je menagment i normalo kolko broji ljudi, jedne prosiječne svjetske firme tipa TNPL ili ATPL ????????
– I love this game.
Pozdrav !
– gospodine Vlade,
– kao prvo zahvaljujem Vam na targetima koje mi šaljete.
– sigurno ih neću napisati zbog panike.
– ali zar stvarno mislite da će to toliko rasti ??????– a za mene Vam je netko dao krive podatke, nema veze.
– što Vam se čini gospodine Vlade,
– hoćemo li kroz ova moja pitanja i Vaše targete uspijeti osvijestiti ove onesviještene investitore ????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
formacije su jasne.
– pitanje.
– za TNPL ili ATPL.
– što je to uži, a što širi menagment ??????
– i koliko taj menagment broji ljudi ????????
– koliko novaca dobija taj menagment ????????
– koliko velik je menagment i normalo kolko broji ljudi, jedne prosiječne svjetske firme tipa TNPL ili ATPL ????????
– I love this game.
Pozdrav !
prije ca 5 godina plaća člana uprave bila je ca 135-140 tisućica.
kuna.
formacije su jasne.
ajmo reci javno, zašto u šiframa..,nismo mi zečevi da ćemo sutra zato prodavati, pih
Molim Vas da mi umijesto jedinica date tu i tamo, i odgovor na pokoje pitanje.
– a tek sam počela s pitanjima.
– puno toga me zanima,
– pa ne mogu ja sve znati i u sve se kužiti.
– kad sam trgovala s plivom morala sam znati sve o lijekovima.
– kupnjom PTKM postala sam stručna za đubriva,
– da dalje ne nabrajam.
– a i ti stručni tekstovi koje tu pišete su mi dosta nerazumljivi,
– a još ih pišete i na engleskom.
– pa koliko tu samo ima pojmova koje trebam svladati kako bih mogla pratiti ovu temu.
– zato mi pomozite u odgovorima na moja pitanja.
– I love this game.
Pozdrav !
– ajde budi pošten pa reci ovo ljeto kad smo bili na piću što sam ti govorila za brodare.
– samo nemoj misliti kako nisam primjetila kako si puno više buljio u moje noge nego si me slušao o brodarima.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. gubitci i nisu tako veliki.
Definitivno to mogu potvrditi… a sto se tice nogu, nisu bas nesto, ali dekolte je, hm…. izrazajan…
Pa naravno draga Ivana, nisam ja govorio da tvoje prognoze nisu bile tocne nego da nije lijepo od jedne katolicke djevojke zahebavat druge… kako je to ono islo… trn i balvan u svom oku…
Diklo 27,321 2000 Lagos 2-5 Dec Atlantic
$7,900 Armada 4-6 months 26/11
Evo jedne solidne vijesti za Lopinu. U trenutnoj situaciji ovo uopce nije los ugovor. Zadrani dosta toga ugovaraju preko Armade (naravno ne rijecke [tongue]).
Inace, nasa prsata Ivana se zabrinula sto Grci konstatno prodaju brodove. Jer, cinjenica jest da cijeli svijet gleda sto Grci rade (by Techman):
evo kako to izgleda:
Friday Stock Fun: Tanker Shortage?
By: iStockAnalyst Friday, December 05, 2008 4:38 PM
Sectors: Transportation
Symbols: FRO, NAT, SFL, TNK, TNP, VLCCF
By Tim – iStockAnalyst Writer)
Last week the spot rate for Suezmax tankers was in the low $40k per day range. Yesterday, I check the rates and they have popped to over $90k this week! VLCC (very large crude carriers, i.e. supertankers) rates have not jumped as much but appear to be following the trend. So what is the deal here? Oil prices are falling and so is the apparent global demand for oil. Are not oil tankers just sitting around idle like the dry bulk carriers?
The answer is somewhat counter intuitive. The spike in spot tanker rates is actually the result of the low oil prices. Many tankers are being leased on the spot market as storage tanks. Oil producers, for whatever reason, do not want to significantly slow their oil production, but at the same time do not want to sell it for $45 a barrel. So they are leasing tankers to store oil in the hope or belief that oil prices will recover shortly. Two names in news articles that I have read doing this are Royal Dutch Shell and Iran. The majority of the planet’s oil production is owned by national oil companies that have policy and employment as well as financial reasons to keep the oil flowing. So at least in the short term, the current low oil prices are a boon for tanker owners.
Oil tanker companies, like their dry cargo brethren, can sign their ships to either long term, multi-year leases or charter them on the spot market where they are leased for a single voyage at the current spot rate. The stocks of the companies leasing their ships in the spot rate market tend to be high but volatile dividend payers. These companies will pay out a large portion of their free cash flow each quarter to shareholders. The payouts change significantly, witness Frontline’s, NYSE:FRO, recent 50¢ payout compared to the previous quarter’s $3.00.
Here are some or most of the stocks that allow you to participate in the spot tanker market:
• Frontline Ltd. (NYSE:FRO). The world’s largest tanker company with over 70 VLCC and Suezmax tankers. Markets are worried about debt load and new ordered ships to pay for. Long time shareholders have earned several times their purchase price in dividends.
• Ship Finance, Ltd. (NYSE:SFL). Owns over 30 of FRO’s leased tankers for fixed lease payments. Also receive 20% of all revenues of leased FRO tankers in excess of base charter rates. SFL is a steady dividend payer currently yielding over 22%.
• Knightsbridge Tankers, Ltd. (NASD:VLCCF). Owns 4 VLCC double-hull tankers chartered on the spot market.
• Nordic American Tanker (NYSE:NAT). Own 12 Suezmax tankers, all but one in the spot market. Has paid shareholders at least a 10% dividend for 10 years.
• Teekay Tankers Ltd. (NYSE:TNK). Owns 9 double-hull aframax tankers chartered on medium and short term contracts.
• Tsaskos Energy Navigation, Ltd. (NYSE:TNP). Owns 50 double-hull tankers in a variety of sizes. Half of fleet is for crude, 1/2 for refined petroleum products. Leases in short, medium and long term charters.
The stock market often links tanker stocks to the Baltic Dry Index (wrong) and oil prices (not really correlated, see above). The spot tanker market is its own form of animal and no one can really forecast spot tanker rates for more than a few weeks. It looks like the 4th quarter is going to be a winner, dividend wise, for shareholders.
Diklo 27,321 2000 Lagos 2-5 Dec Atlantic
$7,900 Armada 4-6 months 26/11
Evo jedne solidne vijesti za Lopinu. U trenutnoj situaciji ovo uopce nije los ugovor. Zadrani dosta toga ugovaraju preko Armade (naravno ne rijecke [tongue]).
Prema intervjuu koje je dao Mustać svi brodovi/tankeri i handyji/su u dugoročnim TCT.Prvi ugovori
ističu tek u prvom kvartalu 2.009. što za tankere i nije loše jer su vozarine visoke,a naročito na
Mediteranu.Prema tome ova informacija nije bitna jer je najam fiksan.Međutim,kako su vozarine
puno pale možda je došlo do korekcije cijene u starim TCT.Ali to su poslovne tajne koje nisu dostupne javnosti.
Tako barem TNPL posluje.Ipak jedino TNPL i donekle ULPL nebi trebale imati bitne razlike u
poslovanju u odnosu na zadnji kvartal jer tankerski indeksi rastu.
TNPL bi mogla biti najugodnije iznenađenje četvrtog kvartala.
Gos.Sakai hvala na informaciji jer ipak imamo saznanje da se handyiji u ovom potopu dobro drže.