TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BDI opet pao, ATPL torpedirana s -10%, ULPL s -11,67%. Brodovi JDPL još se drže iznad vode skupa s našom TNPL. Ulagači rasprodaju sve po redu iako BDTI danima raste, ali koga briga za jedno "T" više u nazivu indexa, zar ne? [huh]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

@apothekar, ne bih ja bas reka da su (veliki) ulagaci na ZSE bas toliko gupi i toliko neinformirani.
Cak i da ne znaju razliki izmeju BDI i BDTI, znaju baren da tankeri zaradjuju US dolare, a US dolara je Bogu fala zadnjih 10ak dana suasvim pristojno skocija.
A nije bas da na ZSE ima previse firmi ciji je sav prihod u US dolarima. I to milijunima US dolara, je li.

Tako da je ovo stemanje po TNPL danas samo nastavak otresanja malih dionicara, uz eventualni gubitak kojih 100-150 dionica nekog veceg igraca, koji ce ih lako otkupit nazad prvom prilikom.

Jedino sto me danas frustrira je to sto neman vise slobodne cashovine za kupit jos TNPLa. Kad bi baren moga prodati nesto imovine, bez da supruga sazna…

Mislim da onaj veliki (iza ZABA-e) igra na kartu recesije u 2009 koja će povući tankerske vozarine poslje zime na razine BDI-a danas (relativno gledajući)… to je i moj najveći strah

Pa more on igrati na kartu recesije, koja je i moguca i vjerojatna, ali da ce BDTI nakon zime doziviti isti relativni pad ka i BDI danas, to je vec tesko moguce.

Jednostavno zato jer sad nema dovoljno tolikog viska tankera koji bi cak i u recesiji moga uzrokovati toliki relativni pad vozarina ka sto se dogodilo bulkerima ovih dana.

Mislim da onaj veliki (iza ZABA-e) igra na kartu recesije u 2009 koja će povući tankerske vozarine poslje zime na razine BDI-a danas (relativno gledajući)… to je i moj najveći strah

Na 1700 je to uračunato u cijenu, iako se IMHO neće dogoditi.

slazem i tobom bestiale i s tobom Mrzli, al ipak ako vozarine počinu padati kao u 2007 mislim da će donjeti dodatni psihološki efekt… no tko zna kaj će se iz ove fin. krize roditi…

slazem i tobom bestiale i s tobom Mrzli, al ipak ako vozarine počinu padati kao u 2007 mislim da će donjeti dodatni psihološki efekt… no tko zna kaj će se iz ove fin. krize roditi…

Što veće sranje u 2009, to jači superciklus 2010-2011.
IMHO.

TNPL je sigurna zlatna koka u budućnosti za one koji je budu kupovali po ovim cijenama.
TNPL je zadužena oko
1,2 MLRD kuna
Financijska kratkoročna i financijska imovina preko 800
Koncesija na Ninsko blato 30 mil EUR tj 52 mil kn.
Viktor Lenac 50 mil kuna
Ostala imovina ,poslovna zgrada,žemljište,vanjske podružnice

Ovo bi sve bilo dostatno da se pokrije cjelokupno zaduženje.

Uz cijenu 1.800 kn MCAP 1.137.600 kupujemo trenutnu operativnu flotu od 1.311.000 DWT.

Ovome pridodati i efekt djelomično isplačenih novogradnji/Olib gotovo isplačen/
za 1.000 kn participiramo sa 1,15 operativne flote u velikom biznisu u firmi od izuzetnog renomea.

Psihološki utjecaj je bitan,ali puno je lakše biti u dionici koja vrijedi ako znamo koliko vrijedi.

Da je štagod prodati i kupovati.Ima pravo Bestiale,koji je puno napravija na promiđbi i ja mu
zahvaljujem na trudu.I ja se mučim,ali ipak daleko manje poznajem problematiku brodara od njega.

Za dugoročnog ulagača ovdje nema straha.

Padaju indexi svuda po svijetu,ali BDTI se opet zeleni: 1402 boda,+0,94%.

klodovik

Jedino sto me danas frustrira je to sto neman vise slobodne cashovine za kupit jos TNPLa. Kad bi baren moga prodati nesto imovine, bez da supruga sazna…

A prodaj ženu.(bez uvrede)

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

Uza sve ovo s…nje ča se događa sa brodarima općenito,namin mladim ulagačima brž to i ni baš tako loše.Zašto?
Pa zato jerbo sad imamo šansu kupit po cinam po kojima nismo ni sanjali da bi ih mogli kupit,a penzija je daleeeeeko,pa umisto da ulažemo u kojekava osiguranja,ulagat ćemo u brodare.
Pa ko više voli liquid-TNPL,drugi u ATPL a neodlučni ULPL.Ma nemoreš falit.Jedino ako izventaju naki novi način transporta,(svemirski brodovi)a ja to ipak neću doživit.
Brž moja dica,vrag će ga znat.

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

1. SILBA PARTICIPATIONS B.V. 519.104 82,87 Osnovni račun
2. TANKERSKA PLOVIDBA D.D. 11.000 1,76 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 10.497 1,68 Skrb. račun
4. FINTRADE D.O.O. 6.081 0,97 Osnovni račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.155 0,82 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 3.498 0,56 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.461 0,23 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 1.380 0,22 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 1.001 0,16 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 822 0,13 Skrb. račun
Ukupno: 89,40

Zaba broj 7 -400, još malo pa gotovo

New Report

Close