TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovog turopoljskog genijalca koji mi je da 1 na post, samo bi podsjetio da je veci dio svjetske tankerske flote u vlasnistvu naftnih kompanija, a ne brodarskih kompanija.

znaci bestiale dosao si u istu situaciju kao i ja
ako pises fair dobis 1 [rolleyes]

ontopic, koristeci onaj bloomberg tool sto spominje drustvo sa ATPL topica, ispalo mi da cijena TNPL zadnju godinu dana doslovno u stopu prati…. koga… koju dionicu…?!

Pa Losinjsku Plovidbu tj. LPLH-R-A.

Ko ne viruje neka prova na

http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=TNPLRA:CZ

i stavi LPLHRA:CZ u polje "Add Security"

Ono, nevjerojatno, ali istinito.
Kako to da te dvi, po svemu mogucem razlicite firme, imaju u zadnjih 12 miseci ovakvo gotovo savrseno podudaranje kretanja cijene svojih dionica?!

Igra slucaja?

Koliki su za TNPL po trenutnoj cjeni pbv i pe?Da ne tražim okolo a izračunati tak i tak neznam [undecid]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

1. SILBA PARTICIPATIONS B.V. 519.104 82,87 Osnovni račun
2. TANKERSKA PLOVIDBA D.D. 11.000 1,76 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 10.497 1,68 Skrb. račun
4. FINTRADE D.O.O. 6.081 0,97 Osnovni račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.155 0,82 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 3.498 0,56 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.861 0,30 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 1.323 0,21 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 1.001 0,16 Skrb. račun
10. KEMIKA D.D. 800 0,13 Osnovni račun
Ukupno: 89,45

Zaba br 7 minus 120
Ispala i Zaba s broja 10

Koliki su za TNPL po trenutnoj cjeni pbv i pe?Da ne tražim okolo a izračunati tak i tak neznam [undecid]

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=TNPLRA%3ACZ

P/E oko 5
P/BV oko 0,6

Ma koga briga za fundamente, oni i tako na ovoj blesavoj burzi uopće ne igraju ulogu. Ljudi vide danas da je BDI opet roknuo (taj će valjda do nule) pa nastave rasprodavati TNPL.
Usput, BDTI je i danas porastao
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Oct 21, 2008 1389.00

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ma koga briga za fundamente, oni i tako na ovoj blesavoj burzi uopće ne igraju ulogu. Ljudi vide danas da je BDI opet roknuo (taj će valjda do nule) pa nastave rasprodavati TNPL.
Usput, BDTI je i danas porastao
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Oct 21, 2008 1389.00

Nemoj tako ljekarniče.Da je ovo frustrirajuće nema govora.Ali ipak moramo zastupati ono što je
pravilno.A pravilno je jedino kupovati i čuvati fundamentalno jake dionice i na to poticati i druge.

A da je to rizik naše jadne burze, gdje fondovi kao jedini igrači ne rade osnovni posao da tržištu i daju potrebnu stabilnost,jer oni ne kupuju prema vrijednosti nego po nekim drugim kriterijima.Normalno
da to može izbezumiti educiranog ulagača,ali to jednostavno treba prihvatiti.Međutim,dobra firma
kao TNPL sa ovakvim pokazateljima će doći na svoju fair vrijednost,ali treba strpljenja
.A kada bi fondovi radili svoj posao u interesu svojih ulagača sigurno ne bi mogli kupovati ovako jeftino. Meni je samo bitno da me ne pomete margine caal,a stalnio prijeti.
A i Gatara nam je stavio naslov da ljudi bolje drhte.Svi su brodari danas pali,ali ne i TNPL ,dapaće
imamo rast od 3%,ali to nigdje nije navedeno.Možda je to znak da su nas investitori svrstali u tankeraše i da shvaćaju da smo ipak vezani uz BDTI.

Danas nismo imali velikih prodavaća.Da li je počela akumulacija,jer stiće se dojam da su danas izlazile
slabe ručice,a kupovali dugoročni investitori.A i nije se baš nemilosrdno tuklo po BID-u.Sutra je novi dan.Ipak malo više optimizma.

Apothekar,
danas se ipak malo osjetila razlika između TNPL i ostalih brodara,što budi nadu u selektivnost
(zasluženost)pada ili rasta dionica.
Samo vi nastavite iznositi vrijednosti BDTI pa će neki i naučiti razlikovati BDTI I BDI.

klodovik

podaci su indenticni kao i na poslovnom…

http://www.poslovni.hr/57817.aspx

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

1. SILBA PARTICIPATIONS B.V. 519.104 82,87 Osnovni račun
2. TANKERSKA PLOVIDBA D.D. 11.000 1,76 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 10.497 1,68 Skrb. račun
4. FINTRADE D.O.O. 6.081 0,97 Osnovni račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.155 0,82 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 3.498 0,56 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.861 0,30 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 1.323 0,21 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 1.001 0,16 Skrb. račun
10. KEMIKA D.D. 800 0,13 Osnovni račun
Ukupno: 89,45

Zaba br 7 minus 120
Ispala i Zaba s broja 10

Sad znamo da je iza skrbničkog Nava banke stajao njezin največi dioničar koji sad iz nekog razloga se sam pojavljuje

podaci su indenticni kao i na poslovnom…

http://www.poslovni.hr/57817.aspx
[/quote]
Da ali to je prošlost.Prošlost je čak i 3q.S obzorom da je prva dva kvartala dobit bila 250 kn po dionici,
a prema svim pokazateljima za 3Q bi trebala biti između 130 i 150 kn,što znaći da bi samo dobit
u ova tri kvartala trebala biti između 380 i 400 kn ,pa kada bi 4 Q bio na nuli P/E je za 2008 ispod 5.

Mislim da je u ovom slućaju bitniji veličina flote,zaduženje i financijskae rezerve od preko 800 mil kn.

New Report

Close