TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo kolega Lopina, ja baš zbog toga casha danas uletio unutra po 1658 kn. nadam se da će nam pomoći

E, ovako nekako je bilo 1990te kad je pokojni dinar svaki dan gubija 10-20% vrijednosti.

a ludila.ameri su sve započeli,tamo mora doći do promjene u pozitivni trend ………….
nedam tankersku ,svojih 10 komada,nemam margin ali nije lipo ovo gledati

Haha, pa ovo je pomrčina zdravog razuma. Ode tankerska na -12,81%. Što li je idiotima koji prodaju po ovoj cijeni u glavama? Ja to ne mogu svatiti pa ako mi neko može objasniti jer sam sebi ispadam glup

pa nema se tu bas sto vise objasnjavati, ljudi se u panici uvik ponasaju iracionalno.
ok, neki moraju prodati pod svaku cijenu jer im triba casha, tako mi je i pokojna nona pricala da su 1944 ljudi davali zlato i srebro za kukuruz i mast.

a ovi koji prodaju samo zato jer se boje, tj. jer misle da ce dionica jos vise gubiti vrijednost, ne shvacaju da su i kune i euri i dolari takodjer samo dionice i nista vise nego dionice.

lopina daj malo sunca ali bez brojevaaaaa

lopina daj malo sunca ali bez brojevaaaaa

Po prirodi sam realist i matematički tip i kao takav vječni optimist.I da nisam u marginu ovo bi za mene bilo jako zabavna igra.
I normalno da ni danas nebi imao ni jedne kune,te sigurno nebi ostvario ekstraprofit..Već jučer bi to sve bilo potrošeno na 1.800-1.850.
Kao racionalni optimist normalno da ovakav paničan pristup ne prihvačam kao dobar izbor.Ali za TNPL ,ADRS ,HT i još
neke rijetke dionice bi bilo normalno da se na ovim razinama kupuje i to bi trebali raditi veliki i
pametni ulagači.Ali kada zavlada panika razum popuša.A neke dionice mogu pasti još i dva
puta po ovoliko i upitno je koliko vrijede.
Mi koji smo u TNPL sa malo strpljenja ćemo se sigurno vratiti prema fundamentima.A neke druge
možda.Oni ovisi o volji močnika/fondova/i tko nema inseid informacije nalazi se u jako teškoj situaciji.
I zato mirno i staloženo,a Topalovu čestitam na ulazu,jer u sadašnjoj situaciji TNPL je najbolji
izbor gledajući vremensko razdoblje do FI 1Q 2009.Međutim,mislim da je i kupnja ATPL na 1.100 bila
izvrsna šansa za trejdanje.Topalov je za 1.658 kn kupio Donata,Dugi otok,i OLIB /oni vrijede više/
i na poklon dobio cijelu ATPL,cijeli ULPL i to sve bez duga.Ja jučer potrošio na 1.800 devet komada.

Poslije kiše dolazi sunce.Ovo je sve mućka mirovinaca,koji ne kupuju nego čekaju da padne što više. Danas će paničari koji povlače udjele iz investicionih fondova dobro zakukati.

Ipak su ove blokade dobra stvar,jer bi se napravio veliki promet na ovim niskim cijenama.Mislim da
bi ZSE trebala

Nema se šta čestitati, trebalo je još pričekat sa kupnjom. no na žalost, najteže je predvidjeti ljudsku glupost, barem meni.

Haha, pa ovo je pomrčina zdravog razuma. Ode tankerska na -12,81%. Što li je idiotima koji prodaju po ovoj cijeni u glavama? Ja to ne mogu svatiti pa ako mi neko može objasniti jer sam sebi ispadam glup

pa nema se tu bas sto vise objasnjavati, ljudi se u panici uvik ponasaju iracionalno.
ok, neki moraju prodati pod svaku cijenu jer im triba casha, tako mi je i pokojna nona pricala da su 1944 ljudi davali zlato i srebro za kukuruz i mast.

a ovi koji prodaju samo zato jer se boje, tj. jer misle da ce dionica jos vise gubiti vrijednost, ne shvacaju da su i kune i euri i dolari takodjer samo dionice i nista vise nego dionice.
[/quote]

danas -19%, a samo nebo zna kaj bu u ponedjeljak????možda malo + onak 3% i onda ponovo oštro dole…. to se više ne da psihički izdržat, gasim kantu…. i do izbora u SAD u ju više ne palim pozdrav svim hrabrima , optimistima a onim drugim gdje god zastali

kupio na 2500 i danas na 1500 .. ali najgore je to da mislim kak sam se zaj.bo jer bi u ponedjeljak (prije po meni lako mogućeg odbijanca) moglo joooš niže … ovo nema veze sa zdravom pameti kaj se događa ali ipak se nadam da ću se ovih vremena sjećati s osmjehom na licu kroz par godina … apsurd je da sa sve manje para dobivaš sve više dionica [thumbsup] … ipak se svaka škola plaća i najbolje se uči nažalost na vlastitim greškama

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

kupio na 2500 i danas na 1500 .. ali najgore je to da mislim kak sam se zaj.bo jer bi u ponedjeljak (prije po meni lako mogućeg odbijanca) moglo joooš niže … ovo nema veze sa zdravom pameti kaj se događa ali ipak se nadam da ću se ovih vremena sjećati s osmjehom na licu kroz par godina … apsurd je da sa sve manje para dobivaš sve više dionica [thumbsup] … ipak se svaka škola plaća i najbolje se uči nažalost na vlastitim greškama

Nisi se zaj.bo ni na 2.500,a ni ja na 4.200/prosjek 4.060/ i sve dokupljivao do 2.200,a onda besparica na 2000,pa ponovno kupnja na 1.800 i jučer ponovno na 1.500,ali nakon velike pušike u PBZ i ADRS,koje sam proda ,ali ipak manje nego u TNPL.
Sve do pada do 2.000 sam bio miran,ali već na 1.800 nisam moga virovati,a jučer
na 1.465.Pa to nemoguće.

Mislim da je došlo vrijeme da sve što se zavidalo i odvida,tj da počmu blokade ali na drugu stanu.

A dali može niže?
Trgovina svake dionice se može obaviti na 1 lipu minimalno,te uvijek može niže.Ali kao što kaže Topalov teško je predvidjeti dokle može ići ljudska glupost.A margini će i dalje pucati i ako ne dođe
do žestokog skoka u ponedjeljak i u utorak bi moglo biti još jeftine robe.

I zato u lov u ponedjeljak.Naravno što niže.Već su nas na to naučili.

A Zaba skrbnički je neumoran.Ali u zadnje vrijeme dobro se stanjio i sada je već na 3.000 kom i na
ovim razinama bi mogao nestati za dvije tri sedmice.Međutim,sa dolaskom novaca od INE mogla bi
prestati prodaja i ode cijena.
Prodavači na ovim razinama su samo oni koji moraju i "investitori" koji je uhvatila panika/patuljci
pojma nemaju/.

Preporučio bih svima da dobro pogledaju ASK na TNPL .Kom 14 na 1.510.Do srijede sigurnih 10%,a
vjerovatno i više od 20-50% do petka.

Evo nakon dužeg snimanja situacije i ja se priključio dioničarima tnpl.

"Meni je baš genza, imat ću brdo para i vozit mercedesa benza."

A Zaba skrbnički je neumoran.Ali u zadnje vrijeme dobro se stanjio i sada je već na 3.000 kom i na
ovim razinama bi mogao nestati za dvije tri sedmice.Međutim,sa dolaskom novaca od INE mogla bi
prestati prodaja i ode cijena.

Taj broj trebao bi sada biti znatno manji jer nisu unešena 3 zadnja trgovinska dana kad je rasprodano oko 1600 komada TNPL.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close