TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I nakon što daju nagrade od 36 mil.kuna zaposlenicima još uvijek za 25% imaju manje troškove radne snage od ULPL,koja se navodi kao primjer rentabilnosti.Mislim da su nešto škrtiji i od ATPL,ali to je
teže usporedivo jer ATPL ima zaposlenih i u drugim djelatnostima.Za Jadroplov je jasno da oni za to troše najviše i bez dodatnih nagrada.Oni su državna firma,a država nije baš ekonomična.Ove nagrade
se dijele zbog očito niskih primanja u TNPL zbog pada US$,zbog potrebe zadržavanja postojećih
kadrova ,koji se zbog rasta flote moraju povečati.Pa valjda je logičan prvi korak,a to je da se
postojeći kadrovi zadrže ,minimum,da bi se kasnije mogli povečati.Danas je veliki pritisak na više
kadrove u pomorstva,a naročito na posade tankera koje imaju dodatna stručna znanja.
Ovo sam već nekoliko puta napisao,ali uvijek moram ovo ponavljati ko papagalo.Knechtu sam na ovo
jutros odgovorio ,ali on se nije udostojio da demantira svoje krivo navedene činjenice.Ne bih rekao
laži,nego zablude ,jer nije dobro proučio materiju,pa nas nepotrebno maltretira.Svatko ima pravo
na grešku,ali treba imati i časti pa to priznati.
Preporučio bi svima:Ispeci ,pa reci.
Ma možda je i dobro da se povremeno pojave ovakvi padobranci,da bi ponovili lekciju.Važno je imati
argumente građene na fundamentima.
Neka nam svima za primjer posluži Zmrklic,koji je pokoji put i neugodno izravan,ali ipak se sam
korigirao na Ledu,a to mu podiže vjerodostojnost.Bravo Zmrklicu.

Maknula se kupnja. Oko 200 kom.
Trenutno na kupnji 55 kom, prodaja 460 kom. [bye]

DNO JE DOTAKNUTO.....Motušić

S obzirom na današnji dan držimo se dobro.S obzirom na stvarnu vrijednost katastrofe,jer sutra i
prekosutra TNPL bi trebala biti glavna pozitivna vijest s obzirom na porinuće OLIBA i preuzimanja
Dugog otoka.Dva broda u jednom danu.To je stvarno vijest desetljeća za TNPL.

S obzirom na današnji dan držimo se dobro.S obzirom na stvarnu vrijednost katastrofe,jer sutra i
prekosutra TNPL bi trebala biti glavna pozitivna vijest s obzirom na porinuće OLIBA i preuzimanja

Ima i boljih vijesti na većini dionica pa ne trzaju.
TNPL na 2800kn.
Prije par dana se ovdje davala ruka i noga da neće ispod 3000kn.
Gdje smo sad?

-7,68% [shocked]

Da barone, s mizernim prometom TNPL je srušena 7,68% u očitom pokušaju da se izazove margin call kod dijela ulagača i dograbe još jeftinije njihove dionice. Nitko svojevoljno ne poklanja TNPL po ovim mizernim cijenama. Vratit će se to gore.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Pa 9,5% u jednom danu je ipak samo losa vijest, nikakvo drukanje na doli.
A 77 dionca jest mizeran promet, ali je to za TNPL ipak znatno veci promet nego tipican dan u proteklih nekoliko miseci.

No dobro, danas je takav dan…

druže lopino ostat ćeš bez gača na tnpl ko i ja na drugim brodarima,hehe,možeš gurati 2 broda svaki dan,zar još nisi skužil da u ovakvoj sitauciji pozitivne vijesti ni svi tvoji silni fundamenti ne vrijede po p…. hladne vode

danasnji dan sve mijenja i to ne samo na TNPL… glavna kriza vani se tek ocekuje…

Ovaj pad TNPLa od 9,5% danas je zapravo odlicna vijest i jos jedna potvrda koliko je ova dionica izuzetno vrijedna, jer danas kad je npr. ATPL potonula za 6,5% uz promet od 18mil Kn, ovih 9,5% TNPL uz beznacajni promet od 200K Kn zapravo ne mijenjaju nista.

A sutra ujutro je flota veca za 10%.

druže lopino ostat ćeš bez gača na tnpl ko i ja na drugim brodarima,hehe,možeš gurati 2 broda svaki dan,zar još nisi skužil da u ovakvoj sitauciji pozitivne vijesti ni svi tvoji silni fundamenti ne vrijede po p…. hladne vode
[/quote]
Barone,danas drug Lopina dokupio 8 kom po prosječnoj cijeni 2.808.Iskreno nisam očekivao,iako bi
možda bilo bolje da i nisam ,jer kao što kaže TheStyks da nas glavna kriza očekuje.Međutim,pošto
je ovo novac koji mi treba otprilike za jednu godinu /novi lombardni/sigurno sam napravio dobar
posao.Ostavio sam nešto i za sutra.Ja inaće više preferiram dionice dok su ovako jeftine i fundamentalno potkožene.Ne želim čekati
kupnju,već žurim sa kupnjom .Danas sam uspio kupiti za otprilike 6% niže od prosječne cijene ,što smatram dobrim poslom.Bio sam strpljiv na kupnji,jer sam očkivao loš dan.
Ne gubi vrijeme već kupuj TNPL ako imaš love.Vrijeme jeftine kupnje istjeće.Možda već sutra
tržište registrira.Dvije velike bjele lađe više u TNPL.Porast flote 10% sutra,i još 10% do Nove godine.
Pametnom dovoljan razlog za kupnju.Inaće nemoj ljude opterečivati na stranicama TNPL.Ovdje se nalaze uglavnom ozbiljni ulagaći i dosta im je tvojih piz…Možeš mi se obratiti na temi Što smo danas
tražili…

Ja nisan bi dovoljno strpljiv,kupija po 2.840, štaćeš, nemože se uvik ubost najniža, ali bilo bi lipo da se pofali onaj koji je kupi po 2750, a još bi više voli čut razloge od junaka koji mu je proda po toj cini.
Svaka čast majstore. [thumbsup]

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

New Report

Close