TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovih 85 % spominju i na službenoj web stranici kao dionice trusta (Silbe).

Da, vec duze od 3 godine na sluzbenom webu firme stoji da "trust" ima 85% dionica, iako citavo to vrime po podacima SDA taj isti "trust" ima 82,87% dionica. A trezorskih dionica nije bilo do prije 4 dana, kad je kupljeno ovih 1,75% dionica.

Nije bas da je nebitna informacija o tome koliko je uopce dionca TNPLa u opticaju tj. na trzistu, niti koliko jos postotaka fali "trustu" tj. Upravi Tankrske za stici na 95% (i objavit odluku o potpunom preuzimanju). Pogotovo nakon ove (ocekivane) vanburzovne transakcije od 36mil Kn.

Nekako mi se cini da to vise utice na cijenu TNPLa nego npr. razna ws za Mediterran.

[/quote]

koje potpuno preuzimanje – od uprave hahahahahahahahahah, pa kome i cemu sluzi zakalada ? sto je to zaklada ?

kako prikupili više od 2,73 % dionica Bestiale, Know how?

@bestiale – treba truda za naći podatke o brodovima, vjeruj.
IMHO nema straha od onoga od čega ti strahuješ.

Meni nešto nije jasno. Ako je uprava 8. rujna stekla 11.000 dionica, onda bi to 11. rujna (T+3) trebalo biti vidjljivo u SDA. Sadasnje stanje u SDA za 11. rujan je isto kao i ranije (nema kupnje, a ni Fintrade nije prodao). Osim toga, ako će dionice podijeliti radnicima, onda ih neće imati Silba, pa im se neće ni povećati udio. Ako im se poveća udio, onda ih neće podijeliti radnicima…

Upravo sam i ja to isto mislio zapitati.
Otkud su kupili 11.000 komada 11.09.
Stanje 12.09.u SDA je slijedeće:
Silba 519.104 82,87 %
Fintrade 17.081 2,73 %
PBZ 10.664 1,70 %
ZABA 4.887 0,78 % -prodali 0d 04.09-12.09 82 kom
SG-Allianz 4.255 0,68 %
ZABA 3.661 0,58 %
Nava banka 1.472 0,23 %
RBA 1.301 0,21 %
PBZ 908 0,14 %-prodali od 04.09.-12.09. 5 kom
ZABA 882 0,14 %

Jedino ako treba još koji dan za upis.

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

Ah da, zaboravio sam pripomenuti na su na ZSE objavili da je TNPL temeljem Ugovora o prodaji i prijenosu dionica od 08.rujna steklo 11.000 vlastitih dionica.
Prošlo je četiri dana od 08.rujna.Kad ih ja kupim putem e-tradea,SDA ih proknjiži u roku od 3 dana, i to u 99% slučajeva, iznimka su neradni dani.A šta ćeš,strpi se i čekaj proknjižbu, valjda mi to neće uteć.

koje potpuno preuzimanje – od uprave hahahahahahahahahah, pa kome i cemu sluzi zakalada ? sto je to zaklada ?

kako prikupili više od 2,73 % dionica Bestiale, Know how?

Da stvarno, sto je to zaklada?! Oprosti na mojoj jednostavosti, ali ja u podacima SDA ne vidim nikakve zaklade.
Vidim samo da je najeci vlasnik (82.87%) jedna anonimna nizozemska firma kojoj je adresa jedan odvjetnicki ured u jednoj simpaticnoj maloj vili u Amstelveenu, sumovitom predgradju Amsterdama.

A ta je anonimna firma nastala od 6 takodjer anonimnih nizozemskih firmi koje su imale adresu svog sjedista na istoj adresi te iste odvjetnicke kancelarije u Amsterdamu.

Vlasnici te Silbe i ostalih 5 firmi od kojih je nastala Silba BV su anonimni. Jesu li vlasnici te anonimne tvrtke bas svi zaposlenici Tankerske?
Nisu, jer to bi onda znacilo da su bas svi zaposlenici Tankerske putovali u Nizozemsku poloziti svoj potpis na akt o osnivanju Silbe BV isprid ovlastnog nizozemskog odvjetnika.

Dakle, u Nizozemskoj tj. u drzavi di je Silba BV registrirana kao pravni subjekt, ona nije nikakv zaklada nego obicna BV tj. Besloten Vennootschap tj. Limited Company tj. d.o.o po naski. Ali d.o.o sa anonimnim vlasnicima.

Dakle, o kojoj mi zakladi pricamo i zasto je tebi toliko smjesna mogucnost potpunog preuzimanja?

http://www.presscut.hr/web%20Sharing%20ZON/09-2008/11-09-2008/Poslovni%20dnevnik/Presscut_8283458.pdf
Možda odgovor po kojoj cijeni su kupili.

@bestiale
– treba truda za naći podatke o brodovima, vjeruj.
IMHO nema straha od onoga od čega ti strahuješ.

pa neke podatke o brodovima je zaista tesko naci, ali tjedno Kretanje Brodova Tankrske se ipak tiska redovito u zadarskom Narodnom Listu jos od 1956, pa mi valjda zato ne malo izgleda bas neki classified podatak.

ali nebitno za to, volija bi ako mores argumentirati zbog cega si ti uvjeren da mogucnost potpunog preuzimanja ne postoji?

Nije bi ja bi jako sritan da se to dogodi, ali ovih par detalja koje sam napisa u ranijim postovima, ove diskrepancije oko udjela "zaklade" u proteklim godinama, vanburzovno kupovanje dionica i jos neki detalji iz 2001 te prije toga, te uopce oko izlaska Tankerske na Burzu, me navode na pomisa da to uopce nije nemoguce.

Narocito ako za to fali jos samo "nekoliko postotaka", kako ono rece Mustac jednom.

Kuna, ovo je vozarina, e sad, da li je u podnajmu ja ne znam.

S obzirom na cijenu izgleda da je zaključen na spot ili kraći tct. Vjerovatno se radi o podnajmu.

Pretpostavljam da je Kuna u pravu i da se radi o ugovoru na duži period.
[/quote]

Možda bi nam cod mogao to bolje prezentirati.
Imam osjećaj da je dobro upoznat sa cjelokupnom situacijom,pa neka nam smiri strasti na forumu.
Ionako nas malih nema puno,ali smo jaaako nervozni zbog misterija vezanih za ponašanje uprave prema nama.
[angry] [pray]

Što sad ovo sve znači? Da li je sad trezor pribavio dionica za tih 36 milijona vanburzovnom transakcijom? Jesam ja to dobro skužio. Sorry kaj uletavam ovak, nije mi baš jasno, pa ak bi bio neko da mi objasni, zanima me vrlo. Thnx.

I'LL BE BACK

Što sad ovo sve znači? Da li je sad trezor pribavio dionica za tih 36 milijona vanburzovnom transakcijom? Jesam ja to dobro skužio. Sorry kaj uletavam ovak, nije mi baš jasno, pa ak bi bio neko da mi objasni, zanima me vrlo. Thnx.

Da, vanburzovnom transakcijom, vrlo izvjesno kupnjom od Fintradea. Kako nije išlo preko burze, oni su poslali samo obavijest o tome, ali u SDA će se provesti tek kada im pošalju ugovor o kupoprodaji dionica tako da ovdje važi T+3 ali od dana kada ugovor dođe u SDA.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

I nešto na temu budućnost TNPL.

http://www.presscut.hr/web%20Sharing%20ZON/09-2008/08-09-2008/Business.hr-dnevna/Presscut_8270498.pdf [pray]

Apotekarski točno.Prema neprovjerenim informacijama.Fintrade-DA.Ugovor će biti registriran kod SDA za otprilike petnaestak dana od sklapanja ugovora.Dakle ,od 22.d0 26.9 bi trebalo biti
vidljivo i na stanju dioničara.
Da, vanburzovnom transakcijom, vrlo izvjesno kupnjom od Fintradea. Kako nije išlo preko burze, oni su poslali samo obavijest o tome, ali u SDA će se provesti tek kada im pošalju ugovor o kupoprodaji dionica tako da ovdje važi T+3 ali od dana kada ugovor dođe u SDA.
[/quote]

New Report

Close