svaka cast kolega cod… vasih par komentara vrijede vise nego cijeli forumu dosad (ukljucujuci i moje) … kad bi barem svaki forum imao takve komentare
nego dajte recite sta mislite o ovoj visemjesecnoj prodaji ZB investa i "namjernom" rušenju cijene dionice od strane jednog igrača
Pridružujem se.Epska opširnost je možda bila potrbna,ali sada konciznost i jednostavnost.Što
jednostavnije to bolje.
Bravo COD!
Zaboravih upitat diskutante na ovoj temi, zbog cega se misli da je Uprava Tankerske ove godine prvi put kupila sebi dionice od ostavarene dobiti drustva?!
Na ovoj temi sam vec citira clanka sa kraja 2004. godine u kojem Mustac i Cicimir doslovno izjavljuju slijedece:
Istina je da smo prije par mjeseci mi kupili nekoliko postotaka i možda inicirali proces (rasta cijene dionica ), a u međuvremenu je situacija na tržištu ojačala – kaže predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Ive Mustać.
– Kad smo mi kupili dio dionica i zaokružili naš paket objedinjen u Zakladi Tankerske plovidbe na ukupno 85,5 posto, vrijednost je dionica bila znatno niža. Uskoro je drastično porasla, smatramo da je došla do nerealno visoke cijene i mi smo odustali od daljnje kupovine – kaže član Uprave zadužen za financije Ivica Čičmir-Vestić.
Dakle
– par mjeseci prije kraja 2004. Uprava je vec bila kupovala "nekoliko postotaka" na Burzi.
– Vlasnicki udjel Silbe BV (tj. njenih 12 offshore tvrtki) je i prije i posli 2004 je nepromijenjen i iznosi 82,5% .
– I. Cicmir u ovom clanku pak tvrdi da Tankerska ima 85,5% dionica.
– Prije 3 dana u sluzbenom obavijesti na ZSE pise da Tankerska nije imala trezorskih dionica.
Dakle, di su onih 3% dionica razlike?!
Sa koliko ukupno dionica raspolaze Uprava Tankerske?!
82,5% ?
85,5% ?
87,25% ?
Link na clanak od 31.12.2004 iz kojeg je gornji citat je
Ovih 85 % spominju i na službenoj web stranici kao dionice trusta (Silbe).
Ovih 85 % spominju i na službenoj web stranici kao dionice trusta (Silbe).
Da, vec duze od 3 godine na sluzbenom webu firme stoji da "trust" ima 85% dionica, iako citavo to vrime po podacima SDA taj isti "trust" ima 82,87% dionica. A trezorskih dionica nije bilo do prije 4 dana, kad je kupljeno ovih 1,75% dionica.
Nije bas da je nebitna informacija o tome koliko je uopce dionca TNPLa u opticaju tj. na trzistu, niti koliko jos postotaka fali "trustu" tj. Upravi Tankrske za stici na 95% (i objavit odluku o potpunom preuzimanju). Pogotovo nakon ove (ocekivane) vanburzovne transakcije od 36mil Kn.
Nekako mi se cini da to vise utice na cijenu TNPLa nego npr. razna ws za Mediterran.
@ bestiale – stanje OIF-ova utječe na sve dionice nažalost, ali ja ipak više volim da firma dobro posluje nego loše. Dokupio danas još malo. Ako firma bude prikazivala visoku dobit, cijena dionice će se oporaviti brzo kad dođe vrijeme. IMHO
Ali ja ne napisah nista o tome "kako firma posluje", nego o tome kako nemam (ili, nemamo?) bas jasnu i tocnu informaciju koliko je dionica pod kontrolom jednog vlasnika (Uprave Tankerske) iako znamo da je taj udio sad vec jako blizu 90%, a more bit i da ja vise.
Pa me eto to sad malo brine i zanima, jer Uprava raspoloze i sa dovoljno keshovine za jos 2-3 "vanburzovne transakcije" pomoc kojih bi se mogla zauvik rijesit zajebavanja sa Burzom i dionicarima.
Da, vec duze od 3 godine na sluzbenom webu firme stoji da "trust" ima 85% dionica, iako citavo to vrime po podacima SDA taj isti "trust" ima 82,87% dionica. A trezorskih dionica nije bilo do prije 4 dana, kad je kupljeno ovih 1,75% dionica.
Nije bas da je nebitna informacija o tome koliko je uopce dionca TNPLa u opticaju tj. na trzistu, niti koliko jos postotaka fali "trustu" tj. Upravi Tankrske za stici na 95% (i objavit odluku o potpunom preuzimanju). Pogotovo nakon ove (ocekivane) vanburzovne transakcije od 36mil Kn.
Nekako mi se cini da to vise utice na cijenu TNPLa nego npr. razna ws za Mediterran.
[/quote]
Ako ima 85 % ,a na neki zaobilazan nači dala radnicima nagrade za ovih 36 mil kn imat će 85% plus
1,7% je 86,7 % i za potpuno preuzimanje treba još 8,3% i jednu dionicu.Ako je ovih 1,7% dionica uzela
od ovih 85% trebat će joj punih 10% više.Ali kako prema zadnjem izvodu i SDA imaju 82,87% do
potpunog preuzimanja im treba 95-82,78 =12,2% ili cca 77.000 dionica.Ja sam im spreman odma dati
po 7.000.To bi za firmu bilo jako povoljno jer TNPL vrijedi više.
Na cijenu dionice utjeće sve,a naročito kada netko stalno prodaje jer mora.Izgleda da su se upalili
margini i ljudi prodavaju jer moraju i prodavaju gdje najmanje gube sada.A danas je TNPL u odnosu
na jučerašnju prosječnu pala dvadesetak kuna tj.oko 0,7%.Možda je i ZB aktiv u akciji.
Kupio jučer 8 i danas 3 komada ,to je moja nada.
Službeni web TNPL je jedna od stvari na kojima bi mogli poradit. Ako SDA kaže 82 % onda je 82%, čime se vi opterećujete ….
Službeni web TNPL je jedna od stvari na kojima bi mogli poradit. Ako SDA kaže 82 % onda je 82%, čime se vi opterećujete ….
Imas pravo, pejstanje Kretanja Brodova je dosta zanimljivije za raspravu.
Ako ima 85 % ,a na neki zaobilazan nači dala radnicima nagrade za ovih 36 mil kn imat će 85% plus
1,7% je 86,7 % i za potpuno preuzimanje treba još 8,3% i jednu dionicu.Ako je ovih 1,7% dionica uzela
od ovih 85% trebat će joj punih 10% više.Ali kako prema zadnjem izvodu i SDA imaju 82,87% do
potpunog preuzimanja im treba 95-82,78 =12,2% ili cca 77.000 dionica. Ja sam im spreman odma dati
po 7.000.To bi za firmu bilo jako povoljno jer TNPL vrijedi više.
eto vidis.
a jos do jucer si opsirno argumentira kako TNPL vridi 8000Kn (barem) i kako more godinama donositi izvrsnu dobit jer firma ima ogroman potncijal i gomilu uskladistenih soldi.
i onda, samo 24h posli, bi je da za samo 7000Kn tj za zak 12,5% manje, a dobit i potencijal ne bi vise ni spominja.
I kako onda Mustac & Gangsters nece bit zainteresirani za potpuno preuzimanje tj. za ovih jos max. 5-6% dionica koje im fale, a?
Meni nešto nije jasno. Ako je uprava 8. rujna stekla 11.000 dionica, onda bi to 11. rujna (T+3) trebalo biti vidjljivo u SDA. Sadasnje stanje u SDA za 11. rujan je isto kao i ranije (nema kupnje, a ni Fintrade nije prodao). Osim toga, ako će dionice podijeliti radnicima, onda ih neće imati Silba, pa im se neće ni povećati udio. Ako im se poveća udio, onda ih neće podijeliti radnicima…
[/quote]
Inače 82,87+ 2,73 = 85,60 [proud]
Službeni web je katastrofa.
Sve je prastaro,nemaštovito,a pošto je Zadar još uvijek u Hrvatskoj,mogli su je prevesti i na hrvatski jezik,za ljude koji možda nisu učili engleski.Loše, jako loše.
Molim ljude iz TNPL odgovorne za ovu problematiku,da porade na imiđu,pa valjda ne misle da su sami sebi dovoljni.(ali koliko vidim,ni to nije isključeno)