Redovni remont jednom u 2,5 godin, sitni popravci i kozmeticko uljepšavanje. Brod sa dvostrukom oplatom – nema prodaje.
trenutno se teži povećanju flote kako bi se zadovoljili zahtijevi poslovnih partnera, kako imam informacije tezi se k tome da se izvuce maximum iz svakog broda. Svi brodovi uredno zadovoljavaju Vetting inspekcije sto se odnosi na tankere kako bi se dobilo odobrenje glavnih naftnih firmi za prijevoz nafte.
Kako je prije neku godinu kupljen brod Sali koji je u godinama sa Dalmacijom, Petrom Zrinskim te Fankopanom mišljenja sam da neće doći do prodaje dok se ne završi ciklus svih novogradnji.
Bulk carrier Velebit je nešto stariji i uredno je uposlen.
Ovih 11.000 dionica za raspodijelu djelatnicima je prvi pokazatelj toga jer treba zadržati potrebanu posadu na brodovima kada dođe do povećanja flote za potrebe plovidbe na tankerima je potrebnije nešto više iskustva i vještine nego na bulkovima.
Mišljena sam da je ova odluka neće utjecati negativno na cijenu dionice u budućnosti jer neće svi prodavati kako bi dobili koju kunicu. Pa nisu to zaposlenici firme u stečaju ili na klimavim nestabilnim temeljima.
svaka cast kolega cod… vasih par komentara vrijede vise nego cijeli forumu dosad (ukljucujuci i moje) … kad bi barem svaki forum imao takve komentare
nego dajte recite sta mislite o ovoj visemjesecnoj prodaji ZB investa i "namjernom" rušenju cijene dionice od strane jednog igrača
Ovih 11.000 dionica za raspodijelu djelatnicima je prvi pokazatelj toga jer treba zadržati potrebanu posadu na brodovima kada dođe do povećanja flote za potrebe plovidbe na tankerima je potrebnije nešto više iskustva i vještine nego na bulkovima.
Mišljena sam da je ova odluka neće utjecati negativno na cijenu dionice u budućnosti jer neće svi prodavati kako bi dobili koju kunicu. Pa nisu to zaposlenici firme u stečaju ili na klimavim nestabilnim temeljima.
U protekla 2 miseca tj. od objavljivanja odluke Uprave da ce za 36mil Kn profita kupit sebi dionice, TNPL je izgubila vise od 20% vrijednosti.
Lopina, vec sam ti objasnija, DVAPUT, na nacin koji je svima razumljiv, da si ti svoju "elementrnu matematiku" aplicira na totalno pogresnim pretpostavkama. Tj. najblaze receno, pogresnim, da ne bi sad mora neki drugi atribut koristit za metodu izracuna prosjecnog broda.
Cod, ako te još malo smijem gnjaviti – kakve su projekcije za 2009 godinu?
Kada se rekalkulira ws indeks obzirom na visoke cijene bunkera u 2009 ?
Da li je u futurese za 2009 uključena rekalkulacija ws indeksa ?
daljnje odluke uprave,
za raspodjelu dioničarima 34 451 175,00 – solidna dividendica 55 kunića
zadržana dobit 182 685 129,41 kn – daljnji razvoj firme, garancija za investicijski ciklus
………………………………………………….
Može li se u kojoj banci dignuti kakav veliki kredit bez garancije cca milion i više jurića bez u đžepu kunića ?
Zaboravih upitat diskutante na ovoj temi, zbog cega se misli da je Uprava Tankerske ove godine prvi put kupila sebi dionice od ostavarene dobiti drustva?!
Na ovoj temi sam vec citira clanka sa kraja 2004. godine u kojem Mustac i Cicimir doslovno izjavljuju slijedece:
Istina je da smo prije par mjeseci mi kupili nekoliko postotaka i možda inicirali proces (rasta cijene dionica ), a u međuvremenu je situacija na tržištu ojačala – kaže predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Ive Mustać.
– Kad smo mi kupili dio dionica i zaokružili naš paket objedinjen u Zakladi Tankerske plovidbe na ukupno 85,5 posto, vrijednost je dionica bila znatno niža. Uskoro je drastično porasla, smatramo da je došla do nerealno visoke cijene i mi smo odustali od daljnje kupovine – kaže član Uprave zadužen za financije Ivica Čičmir-Vestić.
Dakle
– par mjeseci prije kraja 2004. Uprava je vec bila kupovala "nekoliko postotaka" na Burzi.
– Vlasnicki udjel Silbe BV (tj. njenih 12 offshore tvrtki) je i prije i posli 2004 je nepromijenjen i iznosi 82,5% .
– I. Cicmir u ovom clanku pak tvrdi da Tankerska ima 85,5% dionica.
– Prije 3 dana u sluzbenom obavijesti na ZSE pise da Tankerska nije imala trezorskih dionica.
Dakle, di su onih 3% dionica razlike?!
Sa koliko ukupno dionica raspolaze Uprava Tankerske?!
82,5% ?
85,5% ?
87,25% ?
Link na clanak od 31.12.2004 iz kojeg je gornji citat je
Sad mi se polako počinje sviđati Tnpl jer više nije onako skupa kao što je bila donedavno. Ipak moram vidjeti gdje je drugi otpor pa se postaviti.Eh na što smo spali kad sa ovako dobrim fundamentima ronimo. Znao da onaj Lopina malo prerano najavio povoljan ulazak.Ali nema veze neki su govorili kako je odličan ulazak u Ledo na 20 somova i kako će na 40 somova, a gle gdje je danas.
Tko je kupac ovih velikih količina zadnjih dana? New entry?? [rolleyes]