TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1) Obzirom na dolazak 2 nova aframaxa i 2 handy-ja, da li TNPL ima dovoljno posade da zadrži sve brodove bez da nešto proda

Nemam pojma … lopina vrlo vjerojatno zna

Lopina ce reci da to vise pogadja suhe nego tankerase.

DODATAK: ahhhhh…nisam bio daleko [lol]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

dajte ljudi neka neko lupi ili po prodaji ili po kupnji………..najgori je ovaj status skwo

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Lipi moj pametni Indijanče,

Stojite na bidu i asku. Ostalima barba poručuje, ulažite u znanje, učite od Sanče.

To je naša lipa pisma stara, ča je pusta kara u mornara....

dajte ljudi neka neko lupi ili po prodaji ili po kupnji………..najgori je ovaj status skwo

Evo ja predlažem da ZB Invest počisti bid !

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

1) Obzirom na dolazak 2 nova aframaxa i 2 handy-ja, da li TNPL ima dovoljno posade da zadrži sve brodove bez da nešto proda

[/quote]

Iako nemam neposredni uvid, s obzirom na stanje na svjetskom tržištu i broj naručenih brodova, ne vjerujem da mogu popuniti sve 4 novogradnje. Vjerovatno će se nečega rješavati.

Našim posadama, teško (mislim prvenstveno na oficirski kadar). Jedino u slučaju drastičnog povećanja plaća i uvjeta u odnosu na strance.

[/quote]

Inače problemi s ljudstvo u svjetskom brodarstvu, po logici stvari, nešto više će pogađati likvide.

Sakai, ovo bi te trebalo zadovoljiti.[proud]

Lipi moji, mi tražimo pomorce. Plata je dobra.

http://www.atlant.hr

Hmm vani idu ap ap

http://finance.yahoo.com/q?s=FRO+GMR+VLCCF+OSG+NAT+TK+DHT+CPLP+TNK&d=t

nevjerojatno kak nitko nece zaljepiti BDTI… kao da ce to nesto promjeniti situaciju… e pa onda ga necu ni ja postat… al da samo znate da je pao.

Stotka Vlaho od mene [thumbsup]

oh da, promijene cijene TNPLa bile su u protekla 3 miseca bile u striktnoj korelaciji sa promjenama BDTI.

stvarno je podlo i podmuklo sto nitko nece "zaljepiti BDTI" na ovu temu.

Ma eto hebenog BDTI-a, pao je "ogromnih" -0,7%

Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Aug 27, 2008 1393.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Aug 26, 2008 1403.00

ali i dalje je natprosječno visok što će rezultirati odličnim 3Q TNPL. Šteta što ništa od toga ne utječe na cijenu dok se onaj skrbnički ne iskrca.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close