TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovih 36 milja kuna je 60 kn po dionici.
To ti je cisti gubitak.

Ponavljam,iskusan ste investitor .Ova kupnja od desetak tisuća dionica od strane trezora može
dionicu podići prema fair vrijednosti tj.za nekoliko tisuća kuna.Spreman sam žrtvovati 60kn,da bi
zaradio dvadeset trideset puta više.Barem tako funkcioniram.Ova odluka za kupnju trezorskih
dionica je odlična odluka,jer je očito da vlada velika nelikvidnost na tržištu,ali bi bilo neophodno
da to radi što više dioničkih društava ,bez obzira ćemu služi taj otkup.

ne razumijem…
ono je bila sala…
po meni je ovih 36 cisti trosak…
nemam tnpl

sory vipy, pogrešno sam te shvatio

sory vipy, pogrešno sam te shvatio

[thumbsup]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Krivo razmisljas lopina.
36 milja kuna je otislo van firme i za toliko firma manje vrijedi i nije dano dionicarima.
Tko je rekao da ce se za to kupovati dionice?
To ti je kao dividenda i za toliko firma padne ali dividenda neide dionicarima, u tome je problem.
Moze se kupiti i kratkorocno dignuti cijenu na 4000 i mozda tu pokupiti sve, i onda dalje nula bodova.
Kratkorocno se digla cijena a casha nema u blagajni.

Ovih 36 mil kuna je namjenjeno za kupnju dionica i to prema prijedlogu za glavnu skupštinu,a nagrade
zaposlenicima ,a ne samo menađerima će biti dodjeljene u dionicama.Ito je ono zbog čega ovu odluku možemo promatrati pozitivno.Svaka
nagrada predstavlja trošak i to uopće nije upitno.Ovo je i način izbjegavanja plaćanja poreza,ali o
tome neka vodi računa hrvatska država ,koja dozvoljava da je se na ovakav način izigra.
Istom načinu nagrađivanja služe se i ostali:PBZ,ZABA,ATPL,ULPL,
a bit će ih još dok se ne donese novi zakon.
[/quote]

Sto nije da se mora platit 15% poreza na dobivene dionice?

Ova kupnja od desetak tisuća dionica od strane trezora može dionicu podići prema fair vrijednosti tj.za nekoliko tisuća kuna.Spreman sam žrtvovati 60kn,da bi zaradio dvadeset trideset puta više.Barem tako funkcioniram.Ova odluka za kupnju trezorskih dionica je odlična odluka,jer je očito da vlada velika nelikvidnost na tržištu….

Upravo to je i moje razmišljanje. Na prvi pogled ne izgleda kao nešto pozitivno, ali pozadina toga je da bi kupnja 10.000 dionica TNPL moglo ovu dionicu vratiti na zaslužene razine, a to je sigurno iznad 4000 kn.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

To ti je cisti gubitak.

Ponavljam,iskusan ste investitor .Ova kupnja od desetak tisuća dionica od strane trezora može
dionicu podići prema fair vrijednosti tj.za nekoliko tisuća kuna.Spreman sam žrtvovati 60kn,da bi
zaradio dvadeset trideset puta više.Barem tako funkcioniram.Ova odluka za kupnju trezorskih
dionica je odlična odluka,jer je očito da vlada velika nelikvidnost na tržištu,ali bi bilo neophodno
[/quote]

E ovo je vec bolje objasnjenje. Spreman si ici u rizik i meni bi bilo drago da ti to uspije. Pitanje ulagacke strategije i tu sve stima. Medjutim, nemoj zaboraviti da postoji mogucnost vanburzovne trgovine, blok transkacije sto ne bi podiglo cijenu TNPL.

Gledajuci pak fundamentalno to je jako lose za TNPL jer kao sto su i drugi rekli to je gubitak. Malo si me zbunio pricajuci o fundamentima kad je iz tvog zadnjeg posta jasno da se radi o cistoj spekulaciji. Jos nesto, ako i dobit bude veca iduce godine, postoji vjerojatnost da i iduce godine bude izglasano ovih 16 % nagrade malom drustvu u Zadru,a to nije za zanemariti.

U svakom slucaju sretno.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

To ti je cisti gubitak.

[/quote]

E ovo je vec bolje objasnjenje. Spreman si ici u rizik i meni bi bilo drago da ti to uspije. Pitanje ulagacke strategije i tu sve stima. Medjutim, nemoj zaboraviti da postoji mogucnost vanburzovne trgovine, blok transkacije sto ne bi podiglo cijenu TNPL.

Gledajuci pak fundamentalno to je jako lose za TNPL jer kao sto su i drugi rekli to je gubitak. Malo si me zbunio pricajuci o fundamentima kad je iz tvog zadnjeg posta jasno da se radi o cistoj spekulaciji. Jos nesto, ako i dobit bude veca iduce godine, postoji vjerojatnost da i iduce godine bude izglasano ovih 16 % nagrade malom drustvu u Zadru,a to nije za zanemariti.

U svakom slucaju sretno.
[/quote]
Krivo ste me razumijeli.U ovu dionicu sam ušao zbog fundamentalne podcijenjenosti,koja je postala
izraženija sa rastom BDTI zadnjih mjesec dana,a sada se pojavio dodatni razlog za kupnju i pojačavanje pozicije.Pa ne postoji bolje prilike ako se poklope ova dva razloga.Špekulacija u fundamentalno podcijenjenoj dionici je najbolja varijanta,jer ako špekulacija ne prođe nema
gubitka.Prihvaćam 16% potencijalnog smanjenja buduće dobiti radi kupnje vlastitih dionica,naročito,ako su dionice podcjenjena za 30 do 40% i to upravo zbog inertnosti fondova i ostalih ulagaća.Ova fundamentalna podcijenjenost će biti potvrđena sa FI IH 2008,a već možemo reći da će
i cijela godina biti rekordna.A do izvještaja ima samo dvadeset dana.I kada izađe treba tom
izvještaju pridodati ovaj nevjerojatan rast vozarina.Treba pridodati i novogradnje.Dva ogromna
tankera od 333.000DWT uskoro,a ne treba zanemariti ni četiri handya sa isporukom tokom 2.009.
Imam fundamentalnu podcjenjenost,izvrsnu sadašnjost,fenomenalnu blisku budućnost i povećanje
flote koja je najvećim dijelom plaćena.
Ne tražite dlaku u jaju.Bit će vam žao kada ova dionica odradi svoj put do fair cijene.

o podcjenjenosti TNPL se moze pricati kad bi netko znao reci na kakvim su ugovorima brodovi TNPL, odnosno da li ove rekordne vozarine idu na ruku TNPL ili su brodovi vezani terminskim ugovorima… u izvjescu kazu da je vecina na tct…

o podcjenjenosti TNPL se moze pricati kad bi netko znao reci na kakvim su ugovorima brodovi TNPL, odnosno da li ove rekordne vozarine idu na ruku TNPL ili su brodovi vezani terminskim ugovorima… u izvjescu kazu da je vecina na tct…

U IQ ostvarena je dobit od 115 kn po dionici.U IIQ vozarine su bile veće nego u IQ za 40%,US$ je za 5%
manji što bi trebalo donijeti veću dobit s obzirom na punu zaposlenost u II Q.Dakle,II Q je bolji,a
početak IIIQ je nevjerojatan s obzirom na pad cijena nafte,porasta dolara i nevjerovatnog rasta
vozarina.Eventualni izlazak bilo kojeg broda iz bilo kojeg ugovora je automatski donosio ekstra
zaradu ,jer vozarine stalno rastu .Iz svega je jasno da će dobit po kvartalu biti sigurno preko 115 kn.
Koliko to ćini na godišnjem nivou?Sve ispod 500 kn je podbaćaj.I to bez novih brodova.

Kolika je po vama fer vrijednost Tankerske, vidim da je žučna rasprava o tome da li je pod ili precjenjena?

Imam fantomske dionice

ja to kuzim lopina, ali pretpostavi da su svi brodovi u 2q bili pod tct odprije i da se skok vozarina nije odrazio na prihod….
zato bi bilo dobro ako ima netko kakav info o ugovorima

Samo za usporedbu 18.6.-25.7.
1. SILBA PARTICIPATIONS B.V. 519.104 82,87 Osnovni račun
2. FINTRADE D.O.O. 17.081 2,73 Osnovni račun
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.693 1,71 Skrb. račun -63
4. PBZ D.D. 10.321 1,65 Skrb. račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 3.701 0,59 Skrb. račun -22
6. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 1.472 0,23 Osnovni račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 1.301 0,21 Skrb. račun -39
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.085 0,17 Skrb. račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 829 0,13 Skrb. račun -5
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 821 0,13 Skrb. račun
Ukupno: 90,42

New Report

Close