TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lopina, pricas sam sa sobom.
Dionica je van fokusa.
Jedini kupci koji su ti unutra od fondova koji su aktivno ako se sjecas krcali je ZB INvest a trenutno im nije na prvom mjestu.
Necu reci nista za sutra da ne ureknem ili da se ne zeznem ali mislim da nece nista biti.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

………a 5.ooo do FI IH 2008 tj.do 15.o8.2008.

Iskreno ne vjerujem baš u ovaj scenarij,da Bog ,ali sumnjam u takav rast…..

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

E Lopina, bas si prava lopina [smiley]

Nekako si preskocio jednu bitnu stvar:

Hmmm…34 mil kuna dionicarima, 36 mil kuna zaposlenicima…Umjesto u dionicu bolje bi bilo uloziti u radno mjesto u Tankerskoj…jel tko zna jel primaju umirovljene kapetane? makar za sekretaricu :-)=

A evo mog posta od 15.7.

vidim, nitko ne komentira.. no ja nisam postavio pitanje samo tako, i bilo je dobronamjerno. Znamo da Radio Mileva ne radi u slucaju TNPL, a iz nekih mojih saznanja vlasnicima puca prsluk za cijenu dionice… vi probajte saznati zasto.

Kolika je to nagrada Upravi i zaposlenicima? Siguran sam da ce kolega Vorda, vrhunski strucnjak za managment i racunovodstvo to izracunati sa lakocom, do zadnjeg promila. Ako zapne, tu je i Governor pa ce oni moci usporediti te brodarske managerske nagrade u Hrvata.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Istina sakai, pratim TNPL, no ovakovo ponašanje uprave oko raspoređivanja dobiti sebi više nego ostalim dioničarima me definitivno razuvjerilo o poštenju menadžmenta. U takav menadžment ne želim ulagati ni novčića. [angry]

Istina sakai, pratim TNPL, no ovakovo ponašanje uprave oko raspoređivanja dobiti sebi više nego ostalim dioničarima me definitivno razuvjerilo o poštenju menadžmenta. U takav menadžment ne želim ulagati ni nivčića. [angry]

kako ce pomoci dionicarima, ako nece sebi [lol]

ajde ozbiljno,
jel’ ovo rade prvi put, ili su radili to i u prijasnjim godinama?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

PODJELA DOBITI
Tankerska plovidba isplaćuje dividendu od 55 kuna
Autor/izvor: SEEbiz

ZADAR – Glavna skupština Tankerske plovidbe koja će se održati 29. kolovoza trebala bi donijeti odluku o isplati dividende od 55 kuna po dionici.

Obzirom na aktualnu cijenu dionica na ZSE od 3400 kuna, dividendni prinos iznosi skromnih 1,6 posto. Najveći će dio dobiti (146,7 milijuna kuna) Tankerska zadržati dok će se za udjele u dobiti članovima Uprave i zaposlenicima namijeniti 36 milijuna kuna (više nego ukupni iznos dividende). Odluku o rasporedu ovog dijela lanjske dobiti donijet će Uprava i Nadzorni odbor, a ta će se nagrada isplatiti u dionicama. Tražbine za isplatu dividende sukladno odluci Glavne skupštine dospijevaju na dan 28. listopada ove godine.

Dionice Tankerske plovidbe (ZSE:TNPL-R-A) u dosadašnjem tijeku godine znaju gotovo isključivo za gubitke i značajno zaostaju za prosjekom tržišta. Od početka su se godine, naime, spustile čak 52,1 posto. [thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Kolika je to nagrada Upravi i zaposlenicima? Siguran sam da ce kolega Vorda, vrhunski strucnjak za managment i racunovodstvo to izracunati sa lakocom, do zadnjeg promila. Ako zapne, tu je i Governor pa ce oni moci usporediti te brodarske managerske nagrade u Hrvata.

Ja nisam pilio protiv sustava nagrađivanja kod ATPL. Zašto me spominješ u ovom kontekstu? I zašto bismo se mi morali uopće uspoređivati a Tankerskom po tom pitanju?

I'LL BE BACK

10:19.
Blokade nema…
Malo previse drukanja..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

E Lopina, bas si prava lopina [smiley]

Nekako si preskocio jednu bitnu stvar:

Hmmm…34 mil kuna dionicarima, 36 mil kuna zaposlenicima…Umjesto u dionicu bolje bi bilo uloziti u radno mjesto u Tankerskoj…jel tko zna jel primaju umirovljene kapetane? makar za sekretaricu :-)=

A evo mog posta od 15.7.

vidim, nitko ne komentira.. no ja nisam postavio pitanje samo tako, i bilo je dobronamjerno. Znamo da Radio Mileva ne radi u slucaju TNPL, a iz nekih mojih saznanja vlasnicima puca prsluk za cijenu dionice… vi probajte saznati zasto.

[/quote]
Kada sam saznao informaciju o tolikim nagradama slično sam razmišljao.Ali kako se nagrade dobijaju u dionicama zaposlenici postaju vlasnici dionica,te su zaintersirani za njezin rast ,te postaju naši
saveznici.Mislim da je to veća korist za nas male dioničare.
TNPL na svojim brodovima ima stalne zaposlenike,a ne po ugovorima.Kako je US$ značajno pao
vjerovatno im se na ovaj način želi nadoknaditi gubitak,a želi ih se i potaknuti da i dalje ostanu u
TNPL.Tankerska uskoro uključuje u flotu nove brodove ,a htjela bi sačuvati stare dok traje
prosperitet.Najveći problem u pomorstvu je časnički kadar.Kažu da nedostaje 80.000 pomoraca.
Ako ih želiš zadržati moraš platiti.I lipa riječ vrijedi.Ali lova je lova.

Najbolji primjer je ATPL koja mora prodavati brodove kako bi ekipirala posadu za nove brodove.Pomoraca ima manje od potražnje,a sa povećanjem brodovlja taj problem će biti sve veći.

Da, stoji. Tako ti razmisljas, a tako bi i mozda ja razmisljao. No u cemu je razlika izmnedju recimo forumasa i uposlenika TNPL? Zar mislis da tamo rade fundamentalisti koji vole svoju firmu i nece prodavati dionice iste?

Zar mozda ova pojacana prodaja u proteklom vremenu ne govori da uposlenici prodaju dionice?.

Jos cekam Vordin i Governerov poucak o postotku nagrade upravi i uposlenicima.

Inace, 36 milijna kuna dobiti je bespovratno ‘maknuto’ od dionicara ove firme. Zato to ne moze biti nikako dobro. Ma koliko mi pricali o tome.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

10:19.
Blokade nema…
Malo previse drukanja..

Nema blokade ,ali ima nade.Kupnja lagano raste,a prodaja tanka.Do 3.700 manje od sto komada.
Preko su zaboravljeni nalozi.
Potpuno ste u krivu.Na postovima TNPL do sada nije bilo drukanja već poticanje na ozbiljne analize.
TNPL je bila na 8.000 kada nije vrijedila toliko.Ali vrijedila je barem 50%.U međuvremenu su se u ovoj
firmi i u pomorstvu dogodilo puno lipih stvari,pa bi bez obzira na pad Crobexa ova dionica trebala biti
više od ovih 3.740 koje vi nazivate nerealno visokom cijenom.Svaka ozbiljna analiza nam pomaže,da
pokušamo odrediti fair cijenu dionice.Nekoliko dana analize i utvrdit ćete da je ovo zlatna koka.

Da, stoji. Tako ti razmisljas, a tako bi i mozda ja razmisljao. No u cemu je razlika izmnedju recimo forumasa i uposlenika TNPL? Zar mislis da tamo rade fundamentalisti koji vole svoju firmu i nece prodavati dionice iste?

Zar mozda ova pojacana prodaja u proteklom vremenu ne govori da uposlenici prodaju dionice?.

Jos cekam Vordin i Governerov poucak o postotku nagrade upravi i uposlenicima.

Inace, 36 milijna kuna dobiti je bespovratno ‘maknuto’ od dionicara ove firme. Zato to ne moze biti nikako dobro. Ma koliko mi pricali o tome.

Sigurno da oni koji dobiju dionice ih mogu i prodati.Ali trezor ih ipak mora prije kupiti i to za
36 mil kuna po cijeni većoj od sadašnje jer TNPL nema vlastitih dionica.Dakle, najprije kupnja i samim time neminovan rast na temelju veće potražnje.Možda će
to biti dobra prilika za izlazak .

Ne prepucavam se.Samo razmišljam.
Hvala na trudu .

New Report

Close