TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izađoh iz ove dionice
i vidim nisam se zaj…
kad bi se htio vratiti još bi i zaradio
tko zna možda se uskoro vratim, nekako mi je smiješno niska cijena

semper fidelis

izađoh iz ove dionice
i vidim nisam se zaj…
kad bi se htio vratiti još bi i zaradio
tko zna možda se uskoro vratim, nekako mi je smiješno niska cijena

Nisi sam.Morao sam jer nisam imao izbora,ali samo sa desetak komada.Teška srca,ali se sigurno vraćam .Što prije to bolje jer kada krene teško je uhvatiti.Ali na ovako nelikvidnom tržištu možda prođemo i jeftinije.Ovo su vremena diskontnih cijena ,ali diskont može biti uvjek viši.

Evo me zazad iz Austrije, vidim da sam dokupio 8 kom po 4001, eto neko kupuje neko prodaje vidjet ćemo ko je u pravu ….
Kupujemo izgleda samo ja i ekipa iz top 10 [lol] ostali prodaju

Evo i indeksa danas u plusu, e sad da vidimo u iducih par danada li se okrenuo trend kao što sam reko da očekujem

http://shipping.capitallink.com/stockmarket/

Vani tankeri u plusu

Evo malo promjene TNPL i općenito

Evo indeksa u plusu [proud]

Ocu li dobit opet 1% ako ponovim da sam pogodio promjenu trenda za indeks dok je padao [proud]

Futuresi su fenomenalni za 7. mjesec , a vi prodajite [bye]

jos kad bi netko iz Tankerske guknuo kako ovaj rast indeksa u odnosu na proslu godinu ima efekta na njihovo poslovanje… ja se nadam da imaju neke od brodova na spotu…
nadam se da ce ova dionica prozivjeti ono kaj je Atplantska prosle godine kad je BDI eksplodirao jer se sad to dogadja s tankerskim indeksima sto i pokazuju ATH cijene tankerskih dionica vani

Navodno su aframaxi na spotu

jos kad bi netko iz Tankerske guknuo kako ovaj rast indeksa u odnosu na proslu godinu ima efekta na njihovo poslovanje… ja se nadam da imaju neke od brodova na spotu…
nadam se da ce ova dionica prozivjeti ono kaj je Atplantska prosle godine kad je BDI eksplodirao jer se sad to dogadja s tankerskim indeksima sto i pokazuju ATH cijene tankerskih dionica vani

TNPL je imala lošu 2007.zbog niskih tankerskih vozarina ,a tankeri koji su izlazili i TCT su bili na
spotu,jer su vozarine bile toliko niske ,da se nije isplatilo dati brodove u duži TCT .A onda je u decembru došlo do velikog skoka tankerskih vozarina koje su dvostruko veće nego lani.
Pozitivan efekt se osjetio već u IQ 2008. i smatram da su brodovi dani u TCT,ali uz dobre cijene,što
ćemo vidjeti i po II Q 2008. U svakom slućaju za novi tanker Dugi Otok povoljnija situacija za dobar ugovor nego za Donata.

Da li je ovo trenutni hir tržišta ili vrijeme prosperiteta.Kolega Zmrklić kaže da su za srpanj futuresi odlični,a to znaći da je krajnje vrijeme za kupnju.

Ocu li dobit opet 1% ako ponovim da sam pogodio promjenu trenda za indeks dok je padao [proud]

Futuresi su fenomenalni za 7. mjesec , a vi prodajite [bye]

Dakle već možemo zaključiti da je II Q izvrstan,da III kvartal počima sa visokim vozarinama ,a to je
garancija dobrog III Q,a tada se u flotu ukljućuje i drugi aframax.Možda zaista slijedi žestoki rast dionice,iako situacija na tržištu nije baš najpovoljnija.

New Report

Close