TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakav petak??Zasto??

Mislim da nije nikakav problem pogledati par stranica na forumu pa bi znao o kakvom se petku radi.

Gospodo, dok se vozarine za rasute korigiraju nase i dalje rastu, međutim to se ne vidi na cijeni dionice.

Nema druge nego u ponedjeljak dokupit jos koji komad po 43xx,xx

Ne laje pas zbog sela.

Kakav petak??Zasto??

Mislim da nije nikakav problem pogledati par stranica na forumu pa bi znao o kakvom se petku radi.

Gospodo, dok se vozarine za rasute korigiraju nase i dalje rastu, međutim to se ne vidi na cijeni dionice.

Nema druge nego u ponedjeljak dokupit jos koji komad po 43xx,xx
[/quote]
Radi se o prošlom petku/16.4/za koji je jedan uvaženi kolega predviđao cijenu od 5.000.Tokom
prošle sedmice BDTI je nevjerojatno puno skoćio,te bi uvaženog kolegu zamolio da sada pogodi
cijenu.Smatrao sam da će se to dogoditi i do posljednje kune sam ulupa u TNPL.Ali kao što vidimo
prognoze su nezahvalne na ovom našem plitkom tržištu,te je TNPL posrnula sa 4.600 na 4.400,u
ova zadnja tri radna dana a vozarine su skočile više od 10%.Nelogično je ali je tako.I zbog toga i dalje
ostajem u ovoj dionici,ako iz nećeg izađem kupujem.Reći da će to biti 4.300 ne bi bilo mudro.Radije bi kupio po 4.000,a prodao na 5.000 i više,nego obrnuto.Šta bide bide, rekao bi jedan moj prijatelj i uz to burzovni špekulant.

23.05.08. | 08:48 NOXOXO | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja 13926 | profil
korisnik od: 26.09.2007.

ocjena poruke
100% zajednica
100% moderatori

Ja sam također izasao iz ATPL i podebljao svoju poziciju u tankerskoj.

Ovo treba kupovati sada dok nije u fokusu jer kad se objave rezultati za 2Q moglo bi biti prekasno.

MODERATORI SE NAKRCALI S TNPL [tongue] [kiss]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Neznam, netko je mislim na ovom forumu ili JDPL napisa da Tankerska ima jaci drybulk od JDL.
Nema.

Nosivost nakerske je 179 a JDPL bez kontejnera 194.

Nista protiv TNPL, samo kazem.
Ustvari TNPL bi mogla iznenaditi jer nije u fokusu ako nista onda barem zbog nesto vece cijene po dionici.
Da je 500 kn ilo bi barem 10 ljudi koji bi kupili po komad, dva

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

jel moze netko baciti fundamente ove dionice

jel moze netko baciti fundamente ove dionice

Svi fundamentalni pokazatelji za ovu dionicu su daleko iznad prosjeka Crobex-a,što možete utvrditi i
sami.Pročitajte predhodne komentare i saznati ćete puno više.

Dao bih vam jednu ideju.Prema nekim analizama strani brodari imaju cijenu dionice od
6x S/br.dionica,tj šesterostruki sales po dionici.

Na taj podatak koji tza TNPL iznosi više od 6.500 kn trebate nešto dodati i oduzeti

Pozitivno:dugoročno izvrsno poslovanje
kratkoročna likvidnost_ne može bolje
dugoročna zaduženost mala
novi tankeri dolaze_Dugi otok i njegov blizanac
Viktor Lenac rješen
tankerske vozarine najveće u zadnje dvije godine
suhi segment od 182.000 DWT na najvećim razinama vozarina
ugovorena dva specijalna tankera u 3.Maju_skonto 10%
ugovorena po 4 tankera i 4 bulkcariera mislim u Vjetnamu
nemaju problema sa posadama_stalni radni odnos

Negativno:mali dioničari se smatraju kao nužno zlo
radio Mileva slabo funkcionira_trebaju ići na školovanje u Dubrovik
mali broj slobodnih dionica,pa je veliki fondovi mogu izbjegavati
ZSE treba diskontirati ? % u odnosu na renomirane svjetske burze

Kako sve ovo pretvoriti u cijenu dionice i koja je fair cijena,odlučite sami.

Mislim da je današnja zadnja cijena od 4.200 za kupca jako povoljna cijena .
Želim vam puno uspjeha u ova luda vrimena.

Ja gospodo ne znam za vas, ali bojim se da ću uskoro izaći iz ove dionice i prebaciti se u atlansku plovidbu.
Dionica je odlična ali s njom se ne trguje, jučer 13 transakcija!!!!!!!!!!
Svaku korekciju pada kada se tržište oporavlja naraste simbolično.
Potpisujem gubitak od 40%, jer ako budem još malo čekao ispalit ću na živce, a ovo nije vrijedno toga

semper fidelis

Fundamenti nisu baš nešto:

P/E=14
P/B=1.5 (ajde bar buk nije balončina)

a najgore je što dobit u zadnje 3 godine konstantno opada…
2005-419 mil kn
2006-231 mil kn
2007-217 mil kn

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

a i BDTI se skulirao u zadnja dva dana
http://shipping.capitallink.com/baltic_exchange/stock_chart.html?ticker=BDTI

Držanje ove dionice ovisi o vlastitoj analizi i predviđanju budućih događanja na tankerskom tržištu. Dionica nije za trejdanje. Naravno da je imala pad dobiti u 2006-2007 jer je market bio loš. Zato je i cijena ovako niska. Moja je procjena da će zbog izbacivanja single hull tankera i pojačane potrebe Kine za naftom, zarada tankera jako narasti, i da postoji mogučnost velike zarade na ovoj dionici. No ko misli drukčije, ima bida ….. srećom moj je ulaz 4200, i nije mi palo napamet prodavat po 4600

a i BDTI se skulirao u zadnja dva dana
http://shipping.capitallink.com/baltic_exchange/stock_chart.html?ticker=BDTI

BDTI je 100% veći nego lani u ovo vrijeme.

BDTI je naglo skakao pa se sada malo korigira,ali po ovoj slici uspon je bio oštar,a spuštanje je tek
počelo_planinari su još previsoko

Za utvrditi koliko je BDTI visoko ili nisko pogledajte krivulju zadnjih pet godina i onda donosite odluku.
Dok je BDTI rastao stalno sam pomalo dokupljivao i to najjeftinije u ponedjeljak,kada je bio na
največoj razini.

A onda je počeo padati tri dana za redom a dionica stalno raste.

Sve se radi da bi nas male izbezumilo,da bi se stvorila iluzija da pravila ne vrijede.

Ovu dionicu trebate kupovati,a ne znaći da neće biti i jeftinija ,ali i puno puno skuplja.O tome
odlućuje netko drugi.Ali doći će i njeno vrijeme prema fundamentalnoj vrijednosti.

Ja gospodo ne znam za vas, ali bojim se da ću uskoro izaći iz ove dionice i prebaciti se u atlansku plovidbu.
Dionica je odlična ali s njom se ne trguje, jučer 13 transakcija!!!!!!!!!!
Svaku korekciju pada kada se tržište oporavlja naraste simbolično.
Potpisujem gubitak od 40%, jer ako budem još malo čekao ispalit ću na živce, a ovo nije vrijedno toga

Bio sam istovremeno u ATPL i TNPL.Izašao iz ATPL između 3.000 i 3.125 i dokapljiva TNPL od
4500 do 4.100.Za sada pun pogodak.Planirao sam izaći i TNPL na 5.000 i vratiti se nazad u ATPL.
I sada sam ful u TNPL.Veliki promet ,mala zarada,ali mislim da nije vrijeme za povratak u ATPL
jer TNPL se vratila na 4.400 ,a ATPL na 2.900.I ATPL i TNPL su odlične šanse i dobre dionice.Dobro
je imati i jednu i drugu.

Strpljivost je karakteristika dobrog investitora.Izgubili ste 40%.Previše,a kada se napravi analiza
sadašnja TNPL vrijedi daleko više od trenutka kada ste je kupili,a što je došlo do ovolikog pada
Crobexa i neselektivnog pada svih dionica i ovolikih gubitaka niste krivi.Ali sada potpisati predaju?

Želim vam da donesete dobitnu odluku i da što prije nadoknadite ovaj gubitak.

New Report

Close