Kakav petak??Zasto??
Mislim da nije nikakav problem pogledati par stranica na forumu pa bi znao o kakvom se petku radi.
Gospodo, dok se vozarine za rasute korigiraju nase i dalje rastu, međutim to se ne vidi na cijeni dionice.
Nema druge nego u ponedjeljak dokupit jos koji komad po 43xx,xx
Mislim da nije nikakav problem pogledati par stranica na forumu pa bi znao o kakvom se petku radi.
Gospodo, dok se vozarine za rasute korigiraju nase i dalje rastu, međutim to se ne vidi na cijeni dionice.
Nema druge nego u ponedjeljak dokupit jos koji komad po 43xx,xx
[/quote]
Radi se o prošlom petku/16.4/za koji je jedan uvaženi kolega predviđao cijenu od 5.000.Tokom
prošle sedmice BDTI je nevjerojatno puno skoćio,te bi uvaženog kolegu zamolio da sada pogodi
cijenu.Smatrao sam da će se to dogoditi i do posljednje kune sam ulupa u TNPL.Ali kao što vidimo
prognoze su nezahvalne na ovom našem plitkom tržištu,te je TNPL posrnula sa 4.600 na 4.400,u
ova zadnja tri radna dana a vozarine su skočile više od 10%.Nelogično je ali je tako.I zbog toga i dalje
ostajem u ovoj dionici,ako iz nećeg izađem kupujem.Reći da će to biti 4.300 ne bi bilo mudro.Radije bi kupio po 4.000,a prodao na 5.000 i više,nego obrnuto.Šta bide bide, rekao bi jedan moj prijatelj i uz to burzovni špekulant.
23.05.08. | 08:48 NOXOXO | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja 13926 | profil
korisnik od: 26.09.2007.
ocjena poruke
100% zajednica
100% moderatori
Ja sam također izasao iz ATPL i podebljao svoju poziciju u tankerskoj.
Ovo treba kupovati sada dok nije u fokusu jer kad se objave rezultati za 2Q moglo bi biti prekasno.
MODERATORI SE NAKRCALI S TNPL [tongue] [kiss]
Neznam, netko je mislim na ovom forumu ili JDPL napisa da Tankerska ima jaci drybulk od JDL.
Nema.
Nosivost nakerske je 179 a JDPL bez kontejnera 194.
Nista protiv TNPL, samo kazem.
Ustvari TNPL bi mogla iznenaditi jer nije u fokusu ako nista onda barem zbog nesto vece cijene po dionici.
Da je 500 kn ilo bi barem 10 ljudi koji bi kupili po komad, dva
jel moze netko baciti fundamente ove dionice
Svi fundamentalni pokazatelji za ovu dionicu su daleko iznad prosjeka Crobex-a,što možete utvrditi i
sami.Pročitajte predhodne komentare i saznati ćete puno više.
Dao bih vam jednu ideju.Prema nekim analizama strani brodari imaju cijenu dionice od
6x S/br.dionica,tj šesterostruki sales po dionici.
Na taj podatak koji tza TNPL iznosi više od 6.500 kn trebate nešto dodati i oduzeti
Pozitivno:dugoročno izvrsno poslovanje
kratkoročna likvidnost_ne može bolje
dugoročna zaduženost mala
novi tankeri dolaze_Dugi otok i njegov blizanac
Viktor Lenac rješen
tankerske vozarine najveće u zadnje dvije godine
suhi segment od 182.000 DWT na najvećim razinama vozarina
ugovorena dva specijalna tankera u 3.Maju_skonto 10%
ugovorena po 4 tankera i 4 bulkcariera mislim u Vjetnamu
nemaju problema sa posadama_stalni radni odnos
Negativno:mali dioničari se smatraju kao nužno zlo
radio Mileva slabo funkcionira_trebaju ići na školovanje u Dubrovik
mali broj slobodnih dionica,pa je veliki fondovi mogu izbjegavati
ZSE treba diskontirati ? % u odnosu na renomirane svjetske burze
Kako sve ovo pretvoriti u cijenu dionice i koja je fair cijena,odlučite sami.
Mislim da je današnja zadnja cijena od 4.200 za kupca jako povoljna cijena .
Želim vam puno uspjeha u ova luda vrimena.
Ja gospodo ne znam za vas, ali bojim se da ću uskoro izaći iz ove dionice i prebaciti se u atlansku plovidbu.
Dionica je odlična ali s njom se ne trguje, jučer 13 transakcija!!!!!!!!!!
Svaku korekciju pada kada se tržište oporavlja naraste simbolično.
Potpisujem gubitak od 40%, jer ako budem još malo čekao ispalit ću na živce, a ovo nije vrijedno toga
Fundamenti nisu baš nešto:
P/E=14
P/B=1.5 (ajde bar buk nije balončina)
a najgore je što dobit u zadnje 3 godine konstantno opada…
2005-419 mil kn
2006-231 mil kn
2007-217 mil kn
a i BDTI se skulirao u zadnja dva dana
http://shipping.capitallink.com/baltic_exchange/stock_chart.html?ticker=BDTI
Držanje ove dionice ovisi o vlastitoj analizi i predviđanju budućih događanja na tankerskom tržištu. Dionica nije za trejdanje. Naravno da je imala pad dobiti u 2006-2007 jer je market bio loš. Zato je i cijena ovako niska. Moja je procjena da će zbog izbacivanja single hull tankera i pojačane potrebe Kine za naftom, zarada tankera jako narasti, i da postoji mogučnost velike zarade na ovoj dionici. No ko misli drukčije, ima bida ….. srećom moj je ulaz 4200, i nije mi palo napamet prodavat po 4600
a i BDTI se skulirao u zadnja dva dana
http://shipping.capitallink.com/baltic_exchange/stock_chart.html?ticker=BDTI
BDTI je 100% veći nego lani u ovo vrijeme.
BDTI je naglo skakao pa se sada malo korigira,ali po ovoj slici uspon je bio oštar,a spuštanje je tek
počelo_planinari su još previsoko
Za utvrditi koliko je BDTI visoko ili nisko pogledajte krivulju zadnjih pet godina i onda donosite odluku.
Dok je BDTI rastao stalno sam pomalo dokupljivao i to najjeftinije u ponedjeljak,kada je bio na
največoj razini.
A onda je počeo padati tri dana za redom a dionica stalno raste.
Sve se radi da bi nas male izbezumilo,da bi se stvorila iluzija da pravila ne vrijede.
Ovu dionicu trebate kupovati,a ne znaći da neće biti i jeftinija ,ali i puno puno skuplja.O tome
odlućuje netko drugi.Ali doći će i njeno vrijeme prema fundamentalnoj vrijednosti.
Ja gospodo ne znam za vas, ali bojim se da ću uskoro izaći iz ove dionice i prebaciti se u atlansku plovidbu.
Dionica je odlična ali s njom se ne trguje, jučer 13 transakcija!!!!!!!!!!
Svaku korekciju pada kada se tržište oporavlja naraste simbolično.
Potpisujem gubitak od 40%, jer ako budem još malo čekao ispalit ću na živce, a ovo nije vrijedno toga
Bio sam istovremeno u ATPL i TNPL.Izašao iz ATPL između 3.000 i 3.125 i dokapljiva TNPL od
4500 do 4.100.Za sada pun pogodak.Planirao sam izaći i TNPL na 5.000 i vratiti se nazad u ATPL.
I sada sam ful u TNPL.Veliki promet ,mala zarada,ali mislim da nije vrijeme za povratak u ATPL
jer TNPL se vratila na 4.400 ,a ATPL na 2.900.I ATPL i TNPL su odlične šanse i dobre dionice.Dobro
je imati i jednu i drugu.
Strpljivost je karakteristika dobrog investitora.Izgubili ste 40%.Previše,a kada se napravi analiza
sadašnja TNPL vrijedi daleko više od trenutka kada ste je kupili,a što je došlo do ovolikog pada
Crobexa i neselektivnog pada svih dionica i ovolikih gubitaka niste krivi.Ali sada potpisati predaju?
Želim vam da donesete dobitnu odluku i da što prije nadoknadite ovaj gubitak.