Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Dok je TNPL bila 8000 kuna ja sam drzao da je precijenjena i ocekivao pad, ali sada je definitivno podcijenjena i potreban je okidac da bi dosli na objektivne brojke od kojih smo sada jako daleko.
[/quote]
Kad vidimo bilancu za 2007. biti cemo pametniji….U svakom slucaju trenutno je jedino pitanje koji je od brodara potcijenjeniji
ja sam ušao po 7+ i 6+ pa ti reci za koliko bi ja trebao prodati
Ne bih vam trebao dijeliti lekcije,ali ako ste plaćali 6 i 7 trebalo je naći naćina da dokupite po 5 i 4 pa bi prosjećan ulaz bio povoljniji.Međutim,ako budete strpljivi i dokupite još po ovim sadašnjim cijenama,vrlo brzo bi nadoknadili
gubitak,jer promarajući bilancu,kao i ostvarenu dobit u prva tri kvartala ,a možemo oćekivati i visoku dobit u
IV Q ,što znaći da sa sadašnjom cijenom od 4.400 P/E treba biti oko 9/bez prodaje brodova/ ,a s obzirom da se
tankeri trže izmeđi 12 i 13 P/E,a da 1/6 flote ćine Handy klasa,koja odlićno stoji ,a i tankerske vozarine žestoko
skaću s obzirom na povećanje potražnje zbog pada cijene nafte,a i jake zime i smanjenja zaliha ,kratkoroćno
bi to moglo biti i blizu 14 ,a možda i više.U svakom slućaju TNPL po ovim cijenama predstavlja odlićnu
priliku.Nažalost,sigurnosti nema jer bi ovaj kratkoročni optimizam veliki igraći mogli iskoristiti za podizanje
cijena balonima i pokušaja da ih se riješe.Sutra bi se moglo dogoditi da najkvalitetnije dionice ne reagiraju.Za
TNPL ne trebate brinuti,ona će doći na svoju fair cijenu koja je puno viša od sadašnje cijene.
Smatram da je TNPL najpotcjenjeniji brodar.
slažem se s tobom/vama ali kada sam kupovao po 6 tada sam smanjivao prosjecnu cijenu ulaska od 7+
više nema keša
semper fidelis
Biser tjedna:
“Ovaj skok je kratkorocan i neodrziv i logicno je da koncem zime tankerski market pada. Medjutim, imaj u vidu da je zima produzena ove godine, da umjesto proljetnih uskrsnjih aranzmana ljudi bukiraju skijanje po Evropi. A treba se i grijati…”
Izašlo izvješće. Ne može se reći da je loše obzirom na dobit, ali osobno sam očekivao bolje rezultate.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/TNPL-fin2007-1Y-NotREV-K-HR.xls
Ignore: KressoM, delux
Onda niko me komentira izvješće…..
Tako, ni vrit ni mimo.
NIje lose da se razumijemo.
EV/EBITDA na 5000 je oko 8.21.
To nije puno ali ne nudi preveliki rast.
Nudi rast ali ne preveliki..
Dug se povecao za 170 milja kuna
Free cashflow za oko 160 milja kuna. (od oka, ebit(1-t)+dep+WCI(nema neke promjene) minus 230 milja capexa
Moglo je i bolje.
OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep
dividenda nichts
stanje na burzi nije potrebno posebno komentirati
govori sve za sebe
semper fidelis