Sad je jasno da sve ovisi o erste oni drže još 10%….TPNG i intercapital su igrači od TPL tako da njihovih 50 000 komada možemo odmah pribrojiti TPL…za pretpostaviti je da su dokupili još ovih 100 000 komada u protekla dva dana….sve ukupno može se računati da su na 81%.
Mislim da neće davati više od 75 kn nego da će stavljati veliki kupovni nalog na toj cijeni dok god bude veće prodaje, a onda će se jednostavno maknuti
Erste je samo banka skrbnik/depozitar, vlasnik dionica je PBZ/CO OMF . Dionice su ako se ne varam 2015 kupili po 65 kn tako da prodajom nece bit u gubitku ali ni dobit od 15 % za 7 godina i nije neka .
Neznam kojim su i jesu li OMF -ovi vezani nekim zakonom o ulaganju ali ni nije presudno jer i s njima TP nece prec 95% .
Svakako imaju izbor prvo ic na “zastrasivanje” sa prijedlogom o povlacenju sa zse a onda i sa javnom ponudom za ostale dionice da bi presli 95%.
Iskreno neznam koji im je motiv kupnje i sta mogu sa 75% ili sa 95 % sta nisu mogli sa 50 % ili koliko su vec imali ali to neka dionicari TP pitaju svoju upravu i NO.
Pozdrav
već cca 940.000 …ovo je gotova priča
Čini se da im je Erste prodao, ali za 78, a ne za 75. Dogovorili su se. Sad jesu negdje na oko 90 %. Još im malo fali. Dignu li na 80 kuna ponudu sve su riješili.
Završni udarac na 80 kuna (riješe se i mene) i gotova priča. Možda čak uhvate i više od 95 %. Nek im se nađe.
Na burzi na slobodnom tržištu trenutno se nalazi 0,32 % od svih dionica. To im zapravo nije dovoljno. Morat će cijena ići još gore.
Trenutno s otkupom na burzi imaju oko 7 940 000 dionica za 95 % trebaju 8 296 680 dionica….tu treba umanjiti za 50 000 komada koje imaju TPNG i intercapital preko kojih idu transakcije.
Trebaju još nešto više od 300 000 komada.
Trebaju im i dionice sa skrbničkog Zabe. 150.000 komada. Možda su i tu u tijeku neki pregovori oko cijene, pa i taj blok vidimo danas.
Ma sigurno će skupiti. Zabi za njene dionice trebaju dati 12 milijuna kuna. Sada na burzi cijede spremne dati po 78, kao što su cijedili i na 75 kuna. Potom idu naviše. I dalje mislim da preko 80 kuna ne budu išli, jer bi sa tom cijenom sigurno odradili sve željeno. Do kraja tjedna, sve će biti riješeno. Valjda.