Odlično izvješće, a prema svemu sudeći nastavlja se vrlo pozitivno do kraja godine.
Sve govori da će ova godina po rezultatima dobro nadmašiti 2016 koja je do sada bila najbolja. Ako bi EBITDA čak bila na istim razinama, očekujem EBIT za 10-15% bolji, a dobit zbog smanjenog troška financiranja bi moga biti za 1/3 viša nego te rekordne godine.
Rezultat u 2016 i dividenda isplaćena u 2016 cijenu dionice je podigla na 80 kuna.
Trgovalo se na nekih 10,5 EV/EBITDA.
Ako bi EBITDA ove godine bila 18,8 mil USD uz neto dug od 60 mil USD uz ovaj niski tečaj cijena dionice bi morala biti 100 kuna da to bude 10,5 EV/EBITDA.
S tim da sam uvjeren da će se nagodinu (ako ne već i ove godine) morati isplatiti ozbiljna dividenda. Razumijem da uprava u ovakvoj situaciji nije predlagala isplatu dividende, ali s obzirom na poslovanje u 2019. već sada ne vidim razloga da se prošlogodišnja dobit ne isplati kao dividenda u potpunosti.
Imajte u vidu što piše u statutu i prospektu. Ovdje su mirovinici ušli u neki oblik projektnog financiranja i očekuju prinos na svoj novac.
Ova dionica jedna od rijetkih koka nije odradila rast uz pozitivno izvješće.
Samo treba bit strpljiv.
Otkup vlastitih dionica ali u roku od 5 godina. Nitko pametan neće sad kupovati nego će pričekati dok počne uprava kupovati. Još su lijepo napisali o isključenju prava prvenstva malih dioničara. Po meni idemo na 30 kn.
Dakle kolega gdje vi vidite isključenje prava malih dioničara…bilo bi dobro da bar dobro pročitate što piše i da razumijete pojmove kojima se barata….i sretno vam bili čekanje na 30.kn.
Dakle kolega gdje vi vidite isključenje prava malih dioničara…bilo bi dobro da bar dobro pročitate što piše i da razumijete pojmove kojima se barata….i sretno vam bili čekanje na 30.kn.
Baš me zanima tvoja logika. Koliko vidim bez ove odluke cijena se 3-4 mjeseca drži na oko ili iznad 50 kn. Sad imamo odluku o kupnji 800 do 900.000 dionica i cijena bi trebala padati. Kako???
Baš me zanima tvoja logika. Koliko vidim bez ove odluke cijena se 3-4 mjeseca drži na oko ili iznad 50 kn. Sad imamo odluku o kupnji 800 do 900.000 dionica i cijena bi trebala padati. Kako???
Kolegice nina 1 ne znam zašto mene citirate …ja nigdje ne spominjem pad cijene samo sam bio ironičan na post od kolege.
Ova odluka skupštine o odobrenju upravi za kupnju dionica je zapravo samo obnova dosadašnje koja je dana upravi još 2016. godine.
Imamo aktualnu odluku uprave o kupnji 110.000 dionica iz veljače po kojoj je realizirano tek 13.000 od 110.000 za koje je rezerviran i novac.
Po svemu sudeći ova jaka kupnja u zadnjih par dana nije od strane trezora jer bi već poslali obavijest. 110.000 donica nije malo jer promet na ZSE cijele prošle godine je bio 140.000 dionica.
Dobit će ove godine biti vjerojatno rekordna. U zadržanoj dobiti sada 14 kuna po dionici, što bi do kraja godine moglo biti i za 2-3 kune više. To će se u jednom trenutku isplaćivati jer pod tim uvjetima su mirovinci i ušli unutra.
Netko je procijenio da 55 kuna po dionici je dobra cijena i za kupnju. Ja sam to procijenio prije pola godine na nešto nižim razinama, a ne mislim da je donica dosegla svoj maksimum. Što više mislim da vrijedi znatno više. Dolar je dosta nisko, rastom dolara rast će i vrijednost TPNG, a ako dobit bude preko 50 mil kuna nadam se i rekordnoj dividendi nagodinu.
Mislim da bi politika kontinuirane isplate dividende ovdje značajno podigla cijenu dionice. Već sa 2-2,5 kune to bi opravdavalo cijenu na burzi od preko 70 kuna i osiguravalo dividendi prinos od 3-3,5% što je vrlo zanimljivo za dugoročne kao što su mirovinci.
Dalibore, na skupštini su bila 2 Protuprijedloga za dividendu i to, prvi od 1,8 kn/dionici i drugi, svega 0,10 lipa/dionici.
Oba nisu prihvačena od vlasnika-NO, a Mirovinski fondovi su bili susdržani?!
U isto vrijeme brodovi-tankeri Tankerske plovidbe dd također imaju extra zarade, za dobre rezultate ispačena je dividenda od 42,2 kn/dionici jer tu su vlasnici 95 % firme, dok u ovisnom društvu – TPNG, Tankerska plovidba je vlasnik samo 51%, stoga dobit ne želi djeliti s ostalima.
Pred. NO TPNG je zamjenik NO Tankerske plovidbe, a zamjenik pred. NO TPNG je ujedno pred. Uprave Tankerske plovodbe i također predsjednik zaklade SILBA B.V. (vlasnik Tankerske plovidbe) Znači, potpuna kontrola i pogodovanje matičnom društvu, na štetu ovisnog društva TPNG.
Treba provjeriti jel pred. zaklade Silba BV, g. Pavić sam sebe razrješava ?
Nevjerojatno da netko ovako ruši cijenu, a kvartalni izvještaj je dobar.
3.kvartal je oko nule što je odlično s obzirom na okolnosti, a zbirno 9 mj. je gotovo 50% bolje nego 2019. (dobit 30 mil. naspram 17 mil. 2019.).
Ona ostala sveobuhvatna dobit je knjigovodstvena stavka i nebitna je.
A plus imamo odluku o kupnji trezora koji bi se trebao uključiti.