jaaako dobro
Tankerska Next Generation d.d. („TNG“) osigurala je dvogodišnje zaposlenje za jedan od svojih
konvencionalnih ice class produkt tankera s početkom u ožujku 2020. godine. Tanker će biti pod ugovorom
s istaknutim unajmiteljem uz ugovorenu vozarinu od oko 15.250 USD po danu, uz uobičajene tržišne uvjete.
Unajmitelj ima opciju produžiti ugovor, bez prekida u poslovanju, i na treću godinu u iznosu od približno
15.750 USD po danu.
Slijedeći svoju provjerenu strategiju, TNG je osigurao dodatan ugovor na vrijeme za jedan produkt tanker
ECO klase na razini od oko 16.850 USD dnevno, u periodu od tri mjeseca s mogučnošću trajanja do šest
mjeseci, s trenutačnim učinkom.
Iz današnje perspektive, smatramo da je flota dobro pokrivena osiguranim prihodima, u mnogočemu više
nego u posljednjih nekoliko godina. Postignuti uvjeti u potpunosti su u skladu sa strateškim konceptom
Društva usredotočenim na osiguravanje snažne bilance i stabilnog novčanog tijeka. Na ovaj način TNG
minimizira rizik poslovanja ugovaranjem kombinacije zaposlenosti flote brodarskim ugovorima na
putovanje uz usredotočenost na dugoročnu zaposlenost.
najgora moguća odluka da firma u ovoj narastajućoj krizi koja prijeti prerastanjem u svjetsku pandemiju ovako prži novac umjesto da stvori zalihu za krizna vremena koja dolaze!
ajde još da dokupljuju na 40 kn gdje su krenuli, ali oni su sami sebi do danas digli cijenu +25%!!!! vrlo opasan i nepametan potez rekao bih….
Pa jasno je kao dan da dižu cijenu svojim insajderima koji su kupovali na 40kn…
Kako god, hvala im, ja sam od danas kompletno van.
Nema smisla imati TPNG na ovim cijenama i fundamenatima kad su vani tankeraši potnuli od 30%-50% u zadnjih mjesec dana…
Sretno imaocima, ne sumnjam da će trezor ovo napucat na 60 kn-65 kn, ali ne volim ovisit o jednom kupcu i bit u dionici čije kretanje cijene nije usklađeno sa stanjem u sektoru…
https://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/TPNG_stjecanje_otpustanje_2020__332020151750.pdf
Kupovali su kad su mogli po 43-44, a digli su cijenu i sebi i drugima.
FI pokazuje koliko dečki dobro rade, a ovaj otkup da vjeruju u to što rade.
Imaju i moje povjerenje.
Kontradiktoran si sam sebi i kao takav nevjerodostojan. Sumnjam da ti nije cilj maximizirati profit.
Ako sektor vani i pada kakve to veze ima? Ne radi firma od danas do sutra. Imaju dugoročne ugovore koji su neovisni o trenutnim cijenama vozarina.
Ili samo hoćeš ući po 48,49 kn sutra?
Bensell,
Ajde lijepo procitaj topic od lipnja 2019. godine i vidjet ces da sam od tada pisao da je TPNG best buy. Medjutim, fundamentalno su se stvari gadno zakomplicirale u sektoru (pad nafte, korona) sto potvrduje peer grupa koja je u zadnja 2 mjeseca u prosijeku izgubila vise od 40% vrijednosti. Ako vas to ne brine, onda u redu. Tpng koji je u lipnju bio najjeftiniji na svijetu sad je definitivno medju najskupljima. Zasto ju onda kupovati pored ostsalih tankerasa?
Naravno da bih zelio ponovno uci na 45kn ili nize, ali samo za spekulaciju jer fundamentalno mi vise nije primamljiva. Tko god ulaze u brodare i ne trejda je izabrao pogresan sektor, jer “čar” brodara i je u volatilnosti…