Tko se kladi na ekonomski ciklus, kupuje dionice brodara

Naslovnica Forum Komentari članaka Tko se kladi na ekonomski ciklus, kupuje dionice brodara

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ATPL je odradila lijep rast, ali ima još brodarskih dionica koje se nisu ni pomakle s dna [emo_namigusa]

Ko god se kladio na burzi, izgubio je novce. Burza nije mjesto za kladjenje.

Kineska ekonomija raste vec godinama iznad 7%, globalna ekonomija raste iznad 3% pa to nije pomoglo brodarima. Brodari ne ovise samo o potraznji nego i o ponudi brodskih kapaciteta.

Ako mislis da ce doci do znacajnog gospodarskog oporavka i do povecanja brodskog transporta onda puno vise smisla ima kupovati dionice luka jer one puno vise ovise o potraznji (koja je uzrokovana pojacanom gospodarskom aktivnoscu) nego o ponudi kapaciteta.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Mislim da se još ne može procijeniti ide li krivulja prema gore ili još uvijek nije dotaknula dno. Gledajući na period od 5 proteklih godina, mislim da je ista još u silaznom trendu.

Uprava mora češće prodavati dionice, i održavati rast dionice u ovim
uvjetima ………….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@Twixer..
Ako je brodarski sektor u banani i lučki je….jedna stvar je poslijedično vezana za drugu…
Malo racionalnosti..

A BALVANA!!! :) :) :)

Manji bulk brodovi veličine HANDYSIZE/MAX nisu imali nikakve koristi kod ovog rasta BDI a u ovoj analizi se tvrdi da su imali najvise koristi.Istina je potpuno suprotna,spot handysize vozarine se nisu pomakle s dna i danas iznose niti 8000 usd dnevno,nema njima oporavka jos barem godinu dana.
Jedino su Panamax(i capesize) vozarine narasle i prema FFA bi trebale jos narasti do nekih 15.000 usd dnevno u 4Q.
a tko od naših brodara jedini ima Panamax brodove?

jako jako loše. jedna stvar je brodarski ciklus, a druga globalni ekonomski ciklus. pojačanje ekonomskog rasta realna je perspektiva tek u posljednjih 2-3 mjeseca. a brodarski ciklus je botomirao još pola godine prije toga. brodarski analitičari su najavljivali oporavak brodarstva i utrostručenje vozarina do 2015 još i dok su očekivali usporavanje globalnog rasta i usporeni rast potražnje.

New Report

Close