Tko je kriv što ste izabrali lošeg konzultanta – on ili vi?

Naslovnica Forum Komentari članaka Tko je kriv što ste izabrali lošeg konzultanta – on ili vi?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ovo je totalno pogrešan i neistinit pristup.

ne mora baš svaki klijent tratiti ne znam koliko svog vremena tek da bi došao do zaključka da njegov konzultant ignorira čak i osnovne postulate dobrih poslovnih običaja, o etici da ne govorim

zato postoji država i pravni sustav, strukovne udruge koje imaju svoj kodeks etike, koji moraju striktno poštivati, a država treba kontrolirati rade li oni uopće po vlastitom kodeksu.

kod nas se ništa od tog ne primjenjuje – ili strukovne udruge rade na načelu “ruka ruku mije” i zapravo sprječavaju da ikad itko odgovara, pa struke nemaju digniteta ili država uvede formalno licenciranje koje ispod šume papira sprječava konkurenciju i/ili omogućava korupciju. ni u tom slučaju nitko ne kontrolira poštivanje pravila.

tako stvari ne mogu fukncionirati. treba postojati država i trebaju postojati struke, koje će funkcionirati u okviru pravnog sustava i za to odgovarati.

dok toga nema, većini klijenata će bilo kakav konzalting izgledati kao obični reket, beskorisni trošak.

ni referenc-lista ne znači ništa. bila bi korisna samo kad bi klijent točno znao koji su prijašnji klijenti u državnom vlasništvu a koji na slobodnom tržištu. tada bi sve prijašnje klijente u državnom vlasništvu trebalo prekririžiti, i tek bi se onda mogla dobiti realna referenc-lista. reference odrađene za tvrtke u državnom vlasništvu ne vrijede ništa, jer tamo nema nikoga tko brine za kvalitetu, profesionalnost i rezultat, kako svoj tako i onaj kooperanata.

možda 10% EUfond “konzultanata” u RH udovoljava kriterijima nužnim za obavljanje uspješnog posla. možda.. pritom aludiram na znanje i iskustvo rada na usporedivim projektima. 90% su najobičniji hohštapleri, anonimusi i niškoristi imele
a to nekoga u ovom našem krnjem društvu još i čudi? neuređeno tržište sa rođačkim strukturama stvorilo je temelj neuspjehu. ruka ruku mije. ali ova ne umije.
“konzultanti” kojima klecnu koljena prilikom susreta sa osnovnim ekonomskim terminima (da ne govorimo o konkretnim računovodstvenim i pravnim dilemama) i ruke se oznoje pri pomenu praktične izrade prateće dokumentacije, naravno da ne mogu odraditi tako kompleksan posao. dočim, postoje vrlo uspješni pojedinci koji ne znaju kud bi od posla. i ima ih manje od prstiju jedne ruke. barem u RH
a kad vidim tko ima na ovu temu nešto napisati, i na koji način – riga mi se
tema je zaista potpuno promašena i plaćeni je oglas. toplo preporučam izbjegavati tvrtku

I POŠTENOG čovjeka možete potkupiti, samo morate POŠTENO i platiti...

New Report

Close