Revalorizacija je rađena, al to je pojelo “samo” 23 mil.. No polje Zadržana dobit ili preneseni gubitak je smanjeno za 100 mil. ?!?
Po mojim saznanjima tu (tj. u tom polju) bi se trebala prikupljati/akomulirati dobit/gubitak iz prethodnih godina. Ne znam odakle im ovo ? Naravno u Bilješkama ne stoji ništa…
Ima jedna šema . Ti dobit (zadržanu) možeš pretvoriti u materijalnu imovinu, kupnjom iste.
Jedino mi pada na pamet da je vrijednost toga pala.
Ima jedna šema . Ti dobit (zadržanu) možeš pretvoriti u materijalnu imovinu, kupnjom iste.
kolega, ne znam jel ti se omaklo ili ne znaš da se imovina kupuje iz gotovine/aktive ili duga/pasive, a nikako iz kapitala.
ovdje rađeno nekakvo pretakanje s povezanim poduzećima jer je nestala imovina vezana uz njih, jel to dobro ili loše pojma nemam.
Pusti Aktivu..Svejedno je što gledaš jer ako nešto napraviš na Aktivi, moraš i na Pasivi.
Ne vidim zašto nešto ne bi mogao kupiti iz Zadržane dobiti ? Pa postoje firme bez duga !?
kolega, ne znam jel ti se omaklo ili ne znaš da se imovina kupuje iz gotovine/aktive ili duga/pasive, a nikako iz kapitala.
ovdje rađeno nekakvo pretakanje s povezanim poduzećima jer je nestala imovina vezana uz njih, jel to dobro ili loše pojma nemam.
[/quote]
neznam ni ja a dok ne doznam izlazim iz njega…
Jako neozbiljno.
Nestane 100 milijuna kuna iz firme(sa papira) a niti jedna mala stavka o tome.
Tržište bi ovo moralo sankcionirati.
To što nema informacija, možemo zahvaliti – samo novinarima.
Pišu milion nebitnih podataka- a ovakva bomba im pukne pred nosom, i ne vide je!
http://www.poslovni.hr/mobile/domace-kompanije/od-agrokorovih-tvrtki-jamnica-najbolja-230677
Zanimljivo: Tisak biljezi pad prodaje bonova i duhana (manje marze), a biljezi rast komercijalne robe (velike marze).
Nejasno da nema nikakvog komentara za “ciscenje” bilance.
http://www.poslovni.hr/mobile/domace-kompanije/od-agrokorovih-tvrtki-jamnica-najbolja-230677
Zanimljivo: Tisak biljezi pad prodaje bonova i duhana (manje marze), a biljezi rast komercijalne robe (velike marze).
Nejasno da nema nikakvog komentara za "ciscenje" bilance.
Problem je stu ljudi prvenstveno idu u tisak zbog duhana, bonova i novina. A ostalo kupuju usput. Ako padne prodaja ta tri kljucna artikla pasti ce prodaja i svega ostalog.
Jako neozbiljno.
Nestane 100 milijuna kuna iz firme(sa papira) a niti jedna mala stavka o tome.
Tržište bi ovo moralo sankcionirati.
jucer se dobro lupalo po bidu, vidit cemo oce li se danas nastavit…