TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ljudi, vidite vi da vaš delboy zna prepoznati dionice. jest da sam ovu prepoznao prerano, ali nikad nije kasno za strpljive. pogledajte naloge ispod 1000 kuna. ostalo je još vrlo malo jer nalozi idu do 370 i onda ništa do 1000 kuna. naravno, i to će se popuniti vašim dionicama, ali lijepo je za vidjeti…

a zadnja dionica na asku je na 2175…nakon toga leti u svemir, svi ćemo biti milijarderi zar ne? ako idemo tvojom logikom
[rolleyes]

Kad mi zajednica daje jedan posto to mi mnogo govori…da sam u pravu,sorry..

a možda ti zajednica samo želi poručiti da previše drukaš? ili da pišeš ? [yawn]

moji postovi osobno su mišljenje bez nagovaranja na kupnju ili prodaju dionica!

Sorry istina boli,hebiga ali tako je,ista stvar je bila kad sam pisao da će Ingra pasti,pa iz toga izvlačim paralele,pogedaj moje postove na Ingri.

ljudi, vidite vi da vaš delboy zna prepoznati dionice. jest da sam ovu prepoznao prerano, ali nikad nije kasno za strpljive. pogledajte naloge ispod 1000 kuna. ostalo je još vrlo malo jer nalozi idu do 370 i onda ništa do 1000 kuna. naravno, i to će se popuniti vašim dionicama, ali lijepo je za vidjeti…

a zadnja dionica na asku je na 2175…nakon toga leti u svemir, svi ćemo biti milijarderi zar ne? ako idemo tvojom logikom
[rolleyes]
[/quote]

banaliziranje je česta odlika ekonomista. kladim se da si ekonomist. pa nisam to rekao, nego samo da lijepo izgleda pogled na ask, a to sam i fino obrazložio. a da se poznajemo, kladio bih se da će i taj zadnji nalog biti progutan unutar idućih 3 godine…ajde 5.

...povijest se ponavlja...

da li ovo 4. ili 5. izlaze van iz top10 danas?! na 177 neprestano dolaze nove količine. ne vjerujem da su dionice dobivene od AUDIA jer su pojedniačni paketi preveliki za branitelje.

Nisu sigurno. Biti će interesantno vidjet tko je danas izlazio, ali još interesantnije tko je danas kupovao. [wink]
Moguće da je prodavao broj 4. Tko je gledao knjigu dioničara zna zbog čega ovo i pišem. Taj skrbnički prije ili kasnije mora prodati pošto ekipa prestaje s poslovanjem. No vidjeti ćemo već u petak [cool]

Uostalom 180 kuna je i tehnički resistance. Kad ga pređemo, u što sam uvjerene da hoćemo i to vrlo skoro, postat će support, a dalje priča ide prema 220 pa nakon toga 320. Strpljen, spašen…

[rolleyes]
[/quote]

banaliziranje je česta odlika ekonomista. kladim se da si ekonomist. pa nisam to rekao, nego samo da lijepo izgleda pogled na ask, a to sam i fino obrazložio. a da se poznajemo, kladio bih se da će i taj zadnji nalog biti progutan unutar idućih 3 godine…ajde 5.
[/quote]
zbilja bi se kladio ili to kažeš samo tako?
i kako gledaš ask na tisku tako ga možeš gledati i na većini dionica, svi oni imaju rupetinu nakon nekog nivoa….

Uostalom 180 kuna je i tehnički resistance. Kad ga pređemo, u što sam uvjerene da hoćemo i to vrlo skoro, postat će support, a dalje priča ide prema 220 pa nakon toga 320. Strpljen, spašen…

Ne treba bit neki tehnicar da se na ovom grafu odmah na prvi pogled vidi da je svaki pik nizi od prethodnog, a svaka dolina dublja od prethodne…
Lose…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Poslovni prihodi
3.238,88 M 4
EBIT 28,81 M
Neto dobit 23,89 M

Aktiva 974,46 M 4/11
Broj zaposlenih 3.690 4/11

Osnovni fundamentalni pokazatelji
P/S 0,13 4/11
P/E 17,48 4/11
P/B 1,00 4/11
BVPS 174,15 4/11
EPS 10,01 4/11

Pokazatelji profitabilnosti
ROE 5,75% 4/11
ROA 2,45% 4/11

Novac/share 58,55 4/11
Pokazatelji zaduženosti
Dug/kapital 126,71% 4/11
Ostali fundamentalni pokazatelji
EV/EBITDA 4,57 4/11
P/EBITDA 5,72 4/11
P/EBIT 14,50 4/11
P/EA 6,39 4/11
P/CF 13,32 4/11
P/FCF 114,36 4/11
Umjesto da pričamo tko kupuje bolje da malo bolje analiziramo šta se kupuje..

Na prihodu od 0,13 ,book value 1,00 povečanje neto marže od samo jedan posto na prihode,32000,000,00 povećava dobit na duplo 57 miliona kuna.i daje forward P/E od 7,itd..koja to još dionica ima toliku mogućnost povećanja dobiti u o odnosu na prihode..biće zanimljivo kad bude izlisatana sad u Crobexu.

Znači fondovi stuku milijunipo kuna i samo tako dionica padne nazad,ovo je največi biser koji sam čuo odavno,vrijednost dionice,fundamenti, to ništa nije bitno,strašno..

@mentalist, nastavno na tvoj post…

Usporedba Konzuma i Tiska i zašto očekujem od Tiska 100m kn dobiti i cijenu na 400 kn u skorije vrijeme. Ovdje je samo pregled trenutnih nekonsolidiranih pokazatelja bez da pričamo o petencijalu u distribuciji i veleprodaji i zašto će prihodi i dalje rasti dvoznamensastim stopama.

@mentalist
, nastavno na tvoj post…

Usporedba Konzuma i Tiska i zašto očekujem od Tiska 100m kn dobiti i cijenu na 400 kn u skorije vrijeme. Ovdje je samo pregled trenutnih nekonsolidiranih pokazatelja bez da pričamo o petencijalu u distribuciji i veleprodaji i zašto će prihodi i dalje rasti dvoznamensastim stopama.

dobra analiza ali zaboravljaš da je glavnina prihoda Tiska prodaja cigareta, tiskovina i bonova a svi znamo da je tu jako mala marža jer dobro si detektirao problem kada si rekao da imaju mali NPM a po meni to bi mogli postići jedino širenjem u neki drugi segment prodaje, npr. igračke koje su sada ostale nepopunjeni tržisšni sektor s obzirom da je nemoguće kupovati igračke u konzumu jer nemaju kvalitetu usluge ni približnoo kao što je to imao turbo limač…

New Report

Close