Iz ovog je članka interesantno vidjeti kolike su "stvarne" profitne marže.
Na prihod od 345 milijuna kuna oni rade dobit od 10 milijuna kuna.
I sad to pomnožimo x10 i jasno je koliku dobit stvara (a valjda će se jednog dana to i vidjeti u DiG) TISAK svake godine. To bi, ako još uvijek znam računati, bilo oko 40tak kuna po dionici… Živi bili pa vidjeli
već dugo tvrdim da po zdravoseljačkoj logici Tisak treba generirati 100m kn godišnje svojim vlasnicima ili 3-4% od prodaje. da to je nekih 40 kn po dionici. cijeli tisak po ovim cijenama vrijedi 300 i sitno miljuna kuna. ono što je sigurno da je tisak kompanija koja radi sa kešom i koja nema problem nelikvidnosti i jedna je od kompanija koja će sigurno preživjeti svaku krizu. i nije mi jasno što rade naši fond manageri. vjerojatno ništa i to je jedan od razloga zašto ću i preostale kune koje imam u preostalim fondovima i životnim osiguranjima uskoro rasprodati…
… a ovi što čekaju 100 kn da se nakrcaju, neka samo čekaju, ozbiljan investitor ne čeka dno nego kupuje cijelo vrijeme kad je jeftino bez obzira na to što cijena može pasti još niže. uvijek može pasti niže. na dnu obično nitko ne kupi a kad jednom vlakić krene u drugom smjeru obično je već kasno.
baloni na zlatu i franku su popucali. vrijeme je za realnu imovinu!!!
… a ovi što čekaju 100 kn da se nakrcaju, neka samo čekaju, ozbiljan investitor ne čeka dno nego kupuje cijelo vrijeme kad je jeftino bez obzira na to što cijena može pasti još niže. uvijek može pasti niže. na dnu obično nitko ne kupi a kad jednom vlakić krene u drugom smjeru obično je već kasno.
baloni na zlatu i franku su popucali. vrijeme je za realnu imovinu!!!
Poštovani graditelj,
Na neki način se sa tobom u potpunosti strinjam. Ali burza (i posledično tome ulagači na burzi) je uvijek taka, da glupo reagira na realno situacijo.
Tisak je OK firma, ja u to ne dajem slabe komentare.
Ako malo bolje pogledaš, vidjet češ, da su praktično sve dionice na balkanskih burzama podcjenjene (na vaši i naši burzi), ali kada bude preobrat na burzama, pa če pokazati vreme (možda za godino ili dvije). Osobno mislim, da smo tek u početku druge krize (od 2009 pa do prije avgusta ove godine, su u razvitih burzama cijene dosegle rezine koje su bile 2007 godine), ali mi Balkanci smo od 2008, pa do danas praktično u krizi. Na žalost.
Tako, da se ja pomalo složem sa indijancem, koji kaže, da bude rezina Tiska nižja od spodnje psihološke rezine 140kn. Nekad su svi pričali koliko je super nakup na rezini 450kn, sada praktično nitko ne priča koliko je super na rezini manje od 200kn. A gdje je granica na spodnji rezini (ili to bude na 100, možda na 120kn ili više).
Pričekajmo još par mjesecov, pa čemo vidjeti. [thumbsup]
Ovo je već postalo smiješno….
Kada god se janez pojavi i poćme trkeljat tisak odradi barem 30-40%….
On je najbolji bay signal na ovoj dionici…
Sad kada tiska odleti, nebu ga bilo par mjesecov na ovoj temi.
@jan30, po mojim procjenama 450 kn je neki realni minimum koliko treba vrijediti Tisak, sve ovo ispod je ronjenje i kad tad će dobre firme izroniti opet na površinu. Neke će potonuti zauvijek ali siguran sam da je Tisak jedna od onih koje će izroniti.
@jan30, po mojim procjenama 450 kn je neki realni minimum koliko treba vrijediti Tisak, sve ovo ispod je ronjenje i kad tad će dobre firme izroniti opet na površinu. Neke će potonuti zauvijek ali siguran sam da je Tisak jedna od onih koje će izroniti.
tisak je bomba od firme, to je jasno svakome tko je imalo upućen u poslovanje. to je treći maloprodajni lanac u RH (1. je konzum, 2. je OMV), a u regiji tisak je u prvih 10 maloprodaja i distributera što znači da je 500 kuna minimum minimuma u realnoj procjeni. pa ne bi ga todorić platio 430 kuna po dionici (a sve ostalo je plaćao 1 kunu!!!). U vrijeme stečaja i nakon stečaja trgovano je najvećim brojem dionica tiska u rasponu od 395 do 1600 kuna. a pogledajte ga sad, posluje jače no ikad, a cijena niža no ikad….to je ZSE, to su naši vrli fond-manageri, to su njihove diplome kojima mogu dupe obrisati….
TISAK D.D./SERIJA A II TISK-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 1.291.895 54,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. ADRIS GRUPA D.D. 617.227 25,86 Osnovni račun ROVINJ, HRVATSKA
3. REPUBLIKA HRVATSKA 252.052 10,56 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM 6.256 0,26 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.627 0,24 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.842 0,20 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 3.725 0,16 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 3.712 0,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. CREDO BANKA D.D. 2.722 0,11 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PERČIN ANTUN 2.512 0,11 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
Ukupno: 91,79
Ovo je već postalo smiješno….
Kada god se janez pojavi i poćme trkeljat tisak odradi barem 30-40%….
On je najbolji bay signal na ovoj dionici…
Sad kada tiska odleti, nebu ga bilo par mjesecov na ovoj temi.
koliko vidim javio se i 19.08. pa je tisak odradio u minus…
http://www.poslovni.hr/forum/tisk-tisak-dd-459-pg636.aspx#post1200105
tako da može biti i sell signal…
nego, da vam se i ja malo pridružim u drukanju. Za one koji nisu znali – na kioscima tiska možete (uz tisak foto, plaćanje računa, preuzimanje paketa…) čak uplatiti i loto hrvatske lutrije !!!
Analitičari UniCredita smanjili su preporuku za Agrokorove obveznice s "držati" na "prodati". Takvu preporuku obrazložili su, između ostalog, izostankom plana Uprave da kratkoročne obveze pretvori u dugoročne iako je Agrokor na početku godine kratkoročne obveze smanjio izdanjem obveznice vrijedne 150 milijuna eura.
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/UniCredit-Agrokorove-obveznice-treba-prodati
Ovo je loša vijest za Agrokor i odlična vijest za Tisak. Izgleda da Agrokoru mora krenuti loše kako bi konačno Todorić počeo brinuti o vrijednosti svoj kompanija na tržištu.
Ukoliko Agrokoru zatreba svežeg kapitala Tisak bi mogao biti idealni kandidat za prodaju jer se ne radi o core biznisu Agrokora, a kompanija je velika i sređena tip-top. Kupaca ne bi trebalo nedostajati jer ovdje se ipak radi o jednom od najvažnijih kanala prodaje za cigarete.
Ako to povežemo sa željom Agrokora da kupi 50% Mercatora onda znamo i da će Agrokoru trebati puno svježeg kapitala.
dobro zapažanje, ali mislim da tisak još neće u prodaju, no nikad se ne zna kod todorića. po meni mu je pametnije da digne vrijednost svojih dionica pa će mu i rejting porasti. ovako je doista bilo očekivano smanjenje rejtinga kad svi analitičari gledaju čistu računicu – vrijednost kredita i trž. kapitalizacija firme. njih zabole za potencijale…stoga savjet: napucajte cijene tiska, konzuma, leda,zvijezde kao što ste to radili 2007. pa će porasti i rejting. uvjeren sam u to.
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM 6.256 0,26 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.627 0,24 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 91,79
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 6.831 0,29 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA +1.204
5. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM 6.256 0,26 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 91,84