TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I se skuplja polako? Prema tišini na formu rekao bih da svi sakupljalju mrvice. Na našu sreću/žalost veći kupci su se privremeno povukli sa kupnje pa možemo i mi svakodnevno sakupiti po par desetaka komada ovisno tko se koliko trudi 🙂 Ako pogledamo prošli period 170 malo plus/minus bi trebalo izdžati navalu prodavača (ako uopće tako možemo zvati ove sporadične prodaje). Oscilatori su se fino ohladili i čini mi se da ćemo s prvim pozitivnim vibrama i mi sa ovih razina…

usuđujem se reći da TISK na ovim razinama spada u Buy ili čak Best buy dionice…
nelikvidnost je malo doprinijela padu ali to nije ništa čudno jer je opća rasprodaja na ZSE ali to što se polako skuplja uz sporadične male prodaje je znakovito… i čeka se okidač… [thumbsup]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

Evo male analize odnosa prodaje, kapitala & rezervi i vrijednosti firme na burzi. Vrlo rado bi i zaradu uključio u analizu i nadam se da će Agrokor ukoro početi iskazivati i dobit u Tisku jer smatram da firma sa 3 miljarde kuna nekonsolidiranih prihoda, modernom upravom sa najmodernijim informacijskim sustavima i ostalom logistikom mora ostvari minimalno 100m kn dobiti. Znači sve brojke su iz nekonsolidiranih izvještaja. Vrijednost firme je sa 3.4 miljarde kuna u 2007. pala na 370 miljuna kuna na kraju 2010. a prodaja je posljednjih 5 godina porasla sa dvije na 3 miljarde kuna i bilježi konstantni trend rasta.

Evo male analize odnosa prodaje, kapitala & rezervi i vrijednosti firme na burzi. Vrlo rado bi i zaradu uključio u analizu i nadam se da će Agrokor ukoro početi iskazivati i dobit u Tisku jer smatram da firma sa 3 miljarde kuna nekonsolidiranih prihoda, modernom upravom sa najmodernijim informacijskim sustavima i ostalom logistikom mora ostvari minimalno 100m kn dobiti. Znači sve brojke su iz nekonsolidiranih izvještaja. Vrijednost firme je sa 3.4 miljarde kuna u 2007. pala na 370 miljuna kuna na kraju 2010. a prodaja je posljednjih 5 godina porasla sa dvije na 3 miljarde kuna i bilježi konstantni trend rasta.

čestitam na lijepoj analizi. svaka čast kolega. konačno se iz aviona vidi da je ovo valjda jedina firma u svijetu koja svakodnevno vrti keš i ima prihode više puta veće od tržišne kapitalizacije. ne mogu vjerovati, kad se ovako prikaže ovo je doista debelo podcijenjeno. ovdje najbolje vidimo da BV ne znači apslutno ništa kod retailera.

...povijest se ponavlja...

Kolega graditelj zaludu Vam analize, slična priča vrijedi za dosta dionica.
Al graf je neumoljiv i zove pad na 160kn.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Moja prognoza je rast do 180kn i onda nagli propad do 160kn.
Vidjet ćemo svi kako idu valovi! Da sam mogao meziti na 170kn istina je, još uvijek mogu!
Al nekako po grafu mi se čini da će biti ovog i jeftinije.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Machete, da si mogao meziti na 170, mezio bi ti , ali nisi mogao, čak ni sitno. Ja danima stojim na 17x na bidu i nisam ulovio niti dionicu. Dakle, tvoja priča na drži vodu osim ako je u službi drukanja.

Smiješna ti je izjava da će do 180 pa na 160… to su tako uske granice da ih ne možeš određivati bez kristalne kugle koje naravno nemaš. Ili možda imaš???

Da rezimiram, prelazak 180 znači daljnji rast, a nikako pad na 160… ! I to bez problema mogu reći i bez kristalne kugle.

Kolega graditelj zaludu Vam analize, slična priča vrijedi za dosta dionica.
Al graf je neumoljiv i zove pad na 160kn.

Likvidnost dionice je takva da se tu ne da trejdati sa više od 50-100 komada pa treba gledati na duži rok a na duži rok su fundamenti važni. Možda su i ostale dionice jeftine ali malo je jeftinih koje nešto i vrijede a tu se Tisak razlikuje od ostalih. Možda ta vrijednost nije vidljiva na prvi pogled ali malo detaljnija analiza svakako na to ukazuje. Slažem se sa kolegom system42 da je Tisak trenutno jedna od best buy dionica na duži rok.

Ne isključujem mogućnost da cijena takne 160 ili 180 kn ali to nisu razine gdje se sa sigurnošću može nešto prodati/kupiti. Ja sam u tjedan dana na 17x uspio sakupiti možda stotinjak komada i osim majstora koji je neki dan pokupio cca 300 komada ispod 175 kn mislim da se nitko nije napazario na 170 kn.

Stiglo je i zvješće na ZSE.Ukratko,u prvih 6 mj prihodi su veći za 1,7%,ima i simbolična dobit od 3.5M.Prihodi će ovog ljeta sigurno još rasti,i dodatno sniziti već ionako apsurdno niski P/S,dokle tako nemam pojma…ali kada odluče prikazati i mrvicu veću(realniju) dobit ova će dionica imati rast o kojem će se još mjesecima pričati.

"Only dead fish swim with the stream"

Bigfoot, izvješća su rijetko realna i obično su pozitivno napuhana (ukoliko interes tvrtke nije drugačiji).
Ovo izvješće TIKSa je sasvim ok, ne vidim ništa nerealno, i mislim će za TISK i naredni preriod biti pozitivan (u značajnijoj mjeri) što će se odraziti i na cijenu dionice… [smiley]

Nerealno je da firma sa rastućim godišnjim prihodom od 3 milijarde kuna ima ovako smiješno nisku dobit ili čak gubitak.Da se radi o državnim firmama tipa INA i PTKM ne bi bilo ništa neobično,no eto i kod njih se to promjenilo.Vjerujem da će se isto dogoditi i ovdje.Pitanje je samo kada.Todorić sigurno ne bi ovo držao zbog tih par miliona dobiti,znači tu je neki drugi interes.Ili neka proda cijeli TISK ako mu se ne isplati,vjerujem da bi strane duhanske kompanije bile vrlo sretne.

"Only dead fish swim with the stream"

Nerealno je da firma sa rastućim godišnjim prihodom od 3 milijarde kuna ima ovako smiješno nisku dobit ili čak gubitak.Da se radi o državnim firmama tipa INA i PTKM ne bi bilo ništa neobično,no eto i kod njih se to promjenilo.Vjerujem da će se isto dogoditi i ovdje.Pitanje je samo kada.Todorić sigurno ne bi ovo držao zbog tih par miliona dobiti,znači tu je neki drugi interes.Ili neka proda cijeli TISK ako mu se ne isplati,vjerujem da bi strane duhanske kompanije bile vrlo sretne.

Moje skromno mišljenje da je taj drugi interes izvlačenje dobiti u Ledo, Jamnicu i ostale firme preko visokih ulaznih cijena dok sam Tisak radi sa vrlo niskim maržama. No to ne umanjuje vrijednost Tiska i sigurno je da ako bi se Tisak prodavao da bi cijena bila višestruko veća na sadašnju vrijednost. Dobit u ovom kvartalu od 8.5 miljuna kuna da se napravi u svim kavartalima već bi dao vrlo solidan p/e.

Dobit će možda biti i veća uzeći u obzir povećanu prodaju preko ljeta zbog turizma, a s tim bi trebao biti i bolji pokazatelj P/E.

New Report

Close