TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Drugovi moji drukajte vi na potop ale ga nečete doživjet. Danas je korekcija napravljena i fajront! [cool]

Koliko napisanega oko Tiska zadnjih dva tedna.
Možemo vidjeti, da su aktivni u pisanju samo drukaši (sa puno multinikova), koji kažejo kako je to super kompanija itd.
No realnost se je pokazala, i je totalno drugčija. Na, žalost.

Opozorio sem vas na to, da ovaj scenarij sa preuzimanjem kompanije (bez prave financijske podlage, ako nema novca onaj koji preuzima kompanijo) ne donese ništa dobro. U ovom slučaju to samo potvrduje, jer Agrokor nema nikakve lipe, da bi platio sve kredite (a na veliko je preuzimao ostale kompanije koje ima sada u svom portfelju). Tako ima na razpolago samo kompanijo (npr. TISAK), koja mu donese svakodnevni cash flow. A to sve kaže na totalno financijsko izčrpavanje, i to samo za pokrivanje kredita Agrokora (takva priča o izčrpavanju mogla bi trajati dugo vremena ili možda večno, jer apetiti po preuzimanju novih kompanij sa strane Todoroviča budejo uvijek isti, a scenarij kreditiranja banka bude enak).

Napisao sam tudi, da se bojim scenarija, koji bi na kraju mogao biti sličan kao kod nas u trgovačkom lancu MERKUR.
Samo zbog managerske požrešnosti, koja nije imala granice (u broju udjela dionic u kompaniji), su kompanijo doveli, do totalnog bankrota.

Kod cijene ove dionice bude še veliki tornado. To samo potvrduje situacijo oko prodaje udljela HFP-ja, koji je nekad najavio javno prodajo, pa nije bilo nijednog kupca. Sada si možemo misliti koliko vrijedi ova dionica.

Koliko možemo vidjeti, vrlo je malo kompanij koje su pokazale dobitke u FI za 2010 godino. Tako, da Tisak nije ništa drugačniji od ostale večine.
Sada možemo vidjeti zašto je podatak bonitetne ocjene države vrlo važan podatek, kojega bi mogao svaki ćovjek koji ulaga u dionice UPOŠTEVATI. Razvite države (npr. Njemačka, koje su izašle iz krize i njihovi burzni indeksi su skoro na isti rezini kako prije krize) imajo bonitetno ocjeno oko AAa++ itd, a Balkanske države (gdje trenutno vlada največa kriza) imajo npr. Bbb—itd.

Koliko napisanega oko Tiska zadnjih dva tedna.
Možemo vidjeti, da su aktivni u pisanju samo drukaši (sa puno multinikova), koji kažejo kako je to super kompanija itd.
No realnost se je pokazala, i je totalno drugčija. Na, žalost.

Opozorio sem vas na to, da ovaj scenarij sa preuzimanjem kompanije (bez prave financijske podlage, ako nema novca onaj koji preuzima kompanijo) ne donese ništa dobro. U ovom slučaju to samo potvrduje, jer Agrokor nema nikakve lipe, da bi platio sve kredite (a na veliko je preuzimao ostale kompanije koje ima sada u svom portfelju). Tako ima na razpolago samo kompanijo (npr. TISAK), koja mu donese svakodnevni cash flow. A to sve kaže na totalno financijsko izčrpavanje, i to samo za pokrivanje kredita Agrokora (takva priča o izčrpavanju mogla bi trajati dugo vremena ili možda večno, jer apetiti po preuzimanju novih kompanij sa strane Todoroviča budejo uvijek isti, a scenarij kreditiranja banka bude enak).

Napisao sam tudi, da se bojim scenarija, koji bi na kraju mogao biti sličan kao kod nas u trgovačkom lancu MERKUR.
Samo zbog managerske požrešnosti, koja nije imala granice (u broju udjela dionic u kompaniji), su kompanijo doveli, do totalnog bankrota.

Kod cijene ove dionice bude še veliki tornado. To samo potvrduje situacijo oko prodaje udljela HFP-ja, koji je nekad najavio javno prodajo, pa nije bilo nijednog kupca. Sada si možemo misliti koliko vrijedi ova dionica.

Koliko možemo vidjeti, vrlo je malo kompanij koje su pokazale dobitke u FI za 2010 godino. Tako, da Tisak nije ništa drugačniji od ostale večine.
Sada možemo vidjeti zašto je podatak bonitetne ocjene države vrlo važan podatek, kojega bi mogao svaki ćovjek koji ulaga u dionice UPOŠTEVATI. Razvite države (npr. Njemačka, koje su izašle iz krize i njihovi burzni indeksi su skoro na isti rezini kako prije krize) imajo bonitetno ocjeno oko AAa++ itd, a Balkanske države (gdje trenutno vlada največa kriza) imajo npr. Bbb—itd.

Baš sam se pitao kada će, ipak sam mislio da će pričekati još mrvicu da padne.

Kada vidim da se javio gospon janez to je prvi znak za ulazak

Zadnji puta smo odradili sa 140 do 240 kada se javio i pisao puste priče (već ispričane 500 puta u zadnjih 20 god.) uspoređivao Tisak sa propalim slo firmama….

Ne znam zašto se nije javio prošli tjedan i predložio jadnim neukim balkancima da prodaju to smeće na 240 ? ? ? ? ?

Vjerojatno nije stigao jer se bavio rejtinzima razvitih država

dragi forumaši, iz prve ruke znam činjenicu da u gradu Sisku Tisak već godinu dana nije platio ni lipe za najam prostora u strogom centru grada.kad se dogovarao najam sve je bilo bajno,a danas gazda zatvara ostale biznise jer nema čime platiti radnike.tako če 10 ljudi ostati bez posla.informaciju možete provjeriti kod bilo koga iz Siska,jer o kome se radi zna cijeli grad.

Tisak se dobro drži jer nema bida. Bojte se, ide danas u blokadu – cca 20 % kao i Belje.

Tisak se dobro drži jer nema bida. Bojte se, ide danas u blokadu – cca 20 % kao i Belje.

Kume moj loše drukaš!

[angry]

Ti si onda ćorav kod zdravih očiju. Na TISKU je danas bilo naloga na kupnji koliko si htio. Samo je prodaja bila slabašna. Tek koji od preostalih branitelja sa svojim paketićom. Ja sam cijeli dan čekao, ali nažalost nisam dočekao neku ozbiljniju količinu.

Ti si onda ćorav kod zdravih očiju. Na TISKU je danas bilo naloga na kupnji koliko si htio. Samo je prodaja bila slabašna. Tek koji od preostalih branitelja sa svojim paketićom. Ja sam cijeli dan čekao, ali nažalost nisam dočekao neku ozbiljniju količinu.
[/quote]

Tisak je malo zamro, pa da ga oživimo.
Cijena se lagano spušta, ako bi se netko što jeftinije ukrcao. Ali bez obzira što je cijena dosta pala, netko zna (a ne samo on) da ovo izvješće nema veze sa stvarnim. [wink]

++TISAK

Top rast u 2011.g. - TEP, ZVCV, HRDH, HDEL, VDKT, IPKK, ....

Evo promjena u TOP10 od prošlog tjedna:

3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU -34 281.104 193,00 18.02.11 54,25 11,78%
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. +274 3.247 193,00 18.02.11 0,63 0,14%

Priznajem ja sam ga utuko do 140kn i mislim da su pojedinci mogli nešta i zaradit,a sad vi meni dokažite da ga možete diči preko 220kn,mislim da je pametno bilo prodavat po 200d0 220kn .I rješio se tiska.Pozdrav

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

A koji si ti tu faktor da bi se tebi trebalo nešto dokazivati? Nije ovo stečajuša da bi sad bila neka velika rasprodaja.
Todine će dionice doći na svoje budi bez brige. Pogotovo sada kad će mu trebati viša vrijednost imovine u bilanci zbog novih zaduživanja.

New Report

Close