TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slažem se ,…
Pa još kako naloge stavljaju pa miču.
Ovo je za izluditi.

Svaka čast tisak je napravio dosta pozitivnih poslovnih ideja,otvaranja trgovina prodaja knjiga itd.Međutim da je ostao na prodaji novina mislim da bi odavno pao na 100kn.Sve je manje starog papira a sve više pretplata na internet novine.Ostalo sami zaključite. [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Svaka čast tisak je napravio dosta pozitivnih poslovnih ideja,otvaranja trgovina prodaja knjiga itd.Međutim da je ostao na prodaji novina mislim da bi odavno pao na 100kn.Sve je manje starog papira a sve više pretplata na internet novine.Ostalo sami zaključite. [cool]

Hebaji ga!

Ako opet prodaje HFP, onda bi mogao sa ovakim tempon (znači od 1.000 do 1500 dionica/dnevno) do kraja ove godine izači sa TOP10.
Izgleda, da baš nema nekakvog pravog kupca, koji bi (želio) sudjelovao kao strateški partner Tiska. Tu imam u mislima, da bi to bio npr. jedan ili u konzorciju više dobaviteljev koji igraju u Tisku vrlo važno ulogo, i bi kupili ovaj paketič od samog HFP.
[shocked]

Nisu kupci baš tako naivni,koristi se pet šest skrbničkih računa,kupaca ima to se vidi samo svatko traži jeftin dokup,zar tako nije bilo na belju.Tisak je bezobrazno jeftin,to je činjenica.

Baš da je bezobrazno jeftin uz P/E 61,94 i nije…

"Only dead fish swim with the stream"

Kupi onda inu tamo ti je P/E 196,8,P/B 2,84,možda ti je to jeftino.Velik je izbor.

Kupi onda inu tamo ti je P/E 196,8,P/B 2,84,možda ti je to jeftino.Velik je izbor.

Niste ovo smjeli reći kolega. Sad će je Dinko zalupati nazad na 100, uz obrazloženje, da je to realna cijena koja se na tržištu može postići.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Nije mi jeftino [smiley] i neću kupovat,kao ni TISK,možda zapravo i budem kada Toda prestane izvlačiti lovu i popravi taj nesretni P/E ili kada ga bude prodavao nekim mađarima npr.
Ili kada HFP prestane sa rasprodajom a svaki puran poleti…sve je moguće…ali da je jeftino..NIJE

"Only dead fish swim with the stream"

Nije mi jeftino [smiley] i neću kupovat,kao ni TISK,možda zapravo i budem kada Toda prestane izvlačiti lovu i popravi taj nesretni P/E ili kada ga bude prodavao nekim mađarima npr.
Ili kada HFP prestane sa rasprodajom a svaki puran poleti…sve je moguće…ali da je jeftino..NIJE

[/quote]

Pojam "jeftino " je jako relativan pojam….

Nisam bogat da kupujem jeftino

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Toliko se spominje P/E koji na našem TK služi isključivo kao manipulacija s naivcima. Uprac+va prikaže visoki P/E, proda svoje dionice i onda sve strmoglavo dolje. Ako je poduzeće imalo nromalno, sa P/E mogu raditi štogod hoće.
Meni puno više znači povećanje prometa svake godine cca 20%, uz smanjenje svih troškova.
Ili na pr. Toda je skoro sve kratkoročne obveze zamijenio dugoročnim, što bi među ostalim meni moglo značiti i da oslobađa keš za nove akvizicije, dok se još relativno povoljno mogu obaviti.
A onda kad se počisti TK, odjednom će P/E zasjati i pozvati sve "male" da ponovo zaigraju ruski rulet s dionicama.
Uvijek sam mislio kako je netko mogao biti lud i ulagati u lance sreće. Više me ni jedna ludost ne može začuditi.

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

New Report

Close