TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajde splite, molim te, kad se čovjek sam toliko hvali tu uvijek nešto ne štima. Osim toga pričaš stvari koje ne razumiješ.
Zašto je Tisak pao?
Postoji jednostavno i logično objašnjnje. Cijena Tiska je tu gdje i treba biti, kad se kriza odužila, a oporavka nema na vidiku. Kad se to dogodi tad cijene dionica padnu u realne okvire kad više nisu u njih ugrađena nikakva očekivanja rasta. Prema prosječnoj višegodišnjoj zaradi po dionici EPS je ovdje na 10,5 kuna, ako uzmeš prosječni povrat na investiciju, realna cijena bi bila 157,5 kuna.
Evo nema tu psihologije masa, niti velike zavjere, samo osnovna matematika.

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/TISK-fin2010-3Q-NotREV-N-HR.xls

9 milijuna dobiti u Q3, još uvijek rast prihoda 10% na godišnjoj razini.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Tisak poslovao s dobiti od 4,1 milijun kuna, što je skoro sedam milijuna kuna, tj 62,92 posto manje od prošlogodišnjih 11,05 milijuna kuna.

Kolega imam i ja masu tiska po dosta velikom ulazu ali sam i idalje veliki optimista!
[cool]

U ovim uvjetima, uspjeli su ostvariti DOBIT ! Što hoćete više ?!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Nije stvar u tome kolega nego mislim da se i dalje izvlači cash iz tiska i ko zna gdje završava!
Koliko je to zakonito? Koliko je to fer za male dioničare?

[angry]

To je sve super, za 5.
… da u tijelu Tiska nema trakavice zvane I.T.
… da na tijelu Tiska nema lišaja, parazita i ostalih nametnika iz grupe A??????.
A opet, predobar da se uništi, predobar da se da nekome drugome,…
… i sad čekaj neka bolja vremena, već 20 godina, skoro ću i u mirovinu "čekača boljih vremena"

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Koliko je to fer za male dioničare?

Ključna riječ "male" – takvi nemaju što raditi u moru velikih riba, osim da im budu hrana.
Neki prijatelji, potencijalni "mali" dioničari, nisu se usudili otći u "veliko" more, ostali su u svojim uvalicama, i uživaju.
A mi "mali", sad više imamo oči na repu,
nego na glavi,
jer nam svako malo
netko pod rep stavi.

Izvješće za izvješćem prihodi znatno rastu, a dobit još značajnije pada…
Netko zlonamjeran bi rekao da se spušta vrijednost poduzeća zbog onih ničijih (čitaj: državnih) 13,56%
Dokle misle forsirati pad?
Tako netaktično, svakih 10 kn po 100-400 komada na prodaji, a između sitna sića.
Još nema očitovanja o mogućem monopolu?
Zahtjevna materija za slabo plaćene službenike ministarstava?
Mogla bi se vlast promijenit, a još nisu uspjeli svakom djetetu osigurati pristojan stan, vikendicu, auto, poslovni prostor i poslić?
Toda, ovdje u mom kraju, ima toga poprilicno, no nijedan klub ili udrugu, društvenu akciju nije sponzorirao. Ali nikad nije propustio sponzorirati političke stranke, izbore.
Glavni ljudi stranaka su i glavni lokalni operativci u koglomeraciji.
Planovi se rade tako da se ograniči mogući dolazak konkurencije.
A ja mislio da ću kupujući njegove dionice, postati kao i on. Postao sam kao njegovi radnici: ulažem sve više a dobijam sve manje.
No ima i ona: "ničija nije dovijeka gorjela"

Ode moj ATL od prije godinu i pol, ćao TISK. [bye]

James, pa kaj tu radiš??? Ti si samo na visokoprofitnim i visokobuđetnim dionicama —–!?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

James, pa kaj tu radiš??? Ti si samo na visokoprofitnim i visokobuđetnim dionicama —–!?

Nanjušio je po TA priliku! Uskoro slijedi odbijanac! 156kn je kritična razina, a koliko vidim danas je kupnja pokazala zube prodaji. Meznuo i ja nekih 75kom.
Al mogli bi idućih dana to i pojačati!

26.11.2010 - Dan D

mala, di si ti bila kad sma ja kupovao tisak po 162 kune…
nisam tu, znaš di sam. [kiss]

New Report

Close