Tak sam i ja nes gledo… na 760 kn kad je bio, sve sama super tehnicka, MACD, RSI, Boilingeri, sta ti srce zeli… auuuu nikad vise…
[lol] [lol] [lol]
Kolega opet ste zamijenili šljive i krupmire!
Jedno je na 760kn a jedno je na 190kn. Razlika je 400%. Meni odgovara ova cijena pa ulazim dodatno, smanjio prosjek na 194kn što i nije loše.
Nisam!!! tada je to bila super cijena, fenomenalna, po svemo se cinilo da je to dno… Hocu ti reci, tko ti garantira da nece otic na 50kn…
No usprkos ne baš bajnim makroekonomskim podacima zemlje hrvatske kompanije na listi 500 najvećih povećale su prihode s 15,1 na 15,9 milijardi eura uz smanjenje dobiti od četiri posto. Iako je udjel hrvatskih tvrtki u ukupnim prihodima svih kompanija iz studije i dalje skromna tri posto, u prošloj ih je godini na listi bilo 16, najviše do sada. Uz tvrtke koje su i 2008. prihodima uspjele osigurati plasman u tom društvu ‘nove’ su hrvatske kompanije Vindija, Adris (ZSE:ADRS-P-A), Tisak (ZSE:TISK-R-A), Kraš (ZSE:KRAS-R-A) te Hypo banka
Tisak među 500?! [smiley]
ZAGREB – U skladu s Programom gospodarskog oporavka država je donijela pravilnik o prodaji dionica i poslovnih udjela u vlasništvu države. Na burzi će se kroz javnu dražbu prodavati dionice i poslovni udjeli trgovačkih društava u kojima država posjeduje do 50 posto temeljnog kapitala, ukoliko temeljni kapital kompanije ne prelazi pet milijuna kuna…
…Na dražbi će se cijene povećavati po 1 posto vrijednosti za imovinu do milijun kuna vrijednosti, po 0,25 posto za imovinu čija vrijednost premašuje 10 milijuna kuna te za 0,1 posto ukoliko se prodaje paket dionica vrijedniji od 10 milijuna kuna…
…Početna cijena likvidnih dionica je zadnja cijena postignuta prije oglašavanja dražbe…
Kakve cijene možemo očekivati kad država navali rasprodavati?
[tongue]
a tko bi imao interes kupiti taj mali postotak kojim ne može nikako utjecati na poslovanje????
poslovanje zamuljano Todijevim prikazima poslovanja!!!!
kako je mogao zadužiti toliko tvrtku ( aktiva ) i gdje je spizdio tu lovicu?????
uvođenje SAP-a i razno raznih novotarija sigurno ne košta toliko!!!
ako ima 1000 kioska koliko je to po kiosku???
koliki mora biti promet a kolika marža da posluje pozitivno i da IMALO ZARADI!!!!
IZRAČUNAJTE TO, RADO ĆU SE "VESELITI" VAŠEM REZULTATU!!!
ZAGREB – U skladu s Programom gospodarskog oporavka država je donijela pravilnik o prodaji dionica i poslovnih udjela u vlasništvu države. Na burzi će se kroz javnu dražbu prodavati dionice i poslovni udjeli trgovačkih društava u kojima država posjeduje do 50 posto temeljnog kapitala, ukoliko temeljni kapital kompanije ne prelazi pet milijuna kuna…
…Na dražbi će se cijene povećavati po 1 posto vrijednosti za imovinu do milijun kuna vrijednosti, po 0,25 posto za imovinu čija vrijednost premašuje 10 milijuna kuna te za 0,1 posto ukoliko se prodaje paket dionica vrijedniji od 10 milijuna kuna…
…Početna cijena likvidnih dionica je zadnja cijena postignuta prije oglašavanja dražbe…
[tongue]
Meni ovdje ništa nije jasno?
Vidim da nekima nije jasno Tisak je otvorio poslovne objekte tj trgovine više nisu u limenkama ,,,,i zahvaljuju dioničarma pogotovo onim koji su ga kupili po 2do5 puta večim cijenama,,, [wink]
ZAGREB – U skladu s Programom gospodarskog oporavka država je donijela pravilnik o prodaji dionica i……Početna cijena likvidnih dionica je zadnja cijena postignuta prije oglašavanja dražbe…
[tongue]
Izgleda da je to početak kraja vaše države (blagajna je prazna, a deficit je neizbežen). Sada je pitanje samo još vrijeme kada če sve potoniti. Znači scenarij Grčije nije daleko. Bojim se ovoga scenarija.
Zamislite si, da je država počela prodajati udjele u svih kompanija, znači od dobrih (ili ekonomsko zdravih) pa sve do slabih.
Nije se to dogodilo prvi put, jer početak ove zgodbe je bio davno kada se počelo prodajati PLIVA (malo pogooglajte, pa čete vidjeti gdje je sada KRKA, a gdje ste vi).
A što se tiče Agrokora, situacija je ozbiljna. Meni sliči na scenarij, koji se sada dogodio kod nas u SLO. Sa prekomernim (managerskim) zaduživanjem največi tehnički trgovački lanac MERKUR je pao kao kuča iz kart. Zaduženje je astronomsko, znači više od 650 milj EUR (a cijela SLO je u 2009 godini ostvarila dobit oko 650 milj.EUR).
Trgovina kao branža je glavna u državi, ali ako nije samo malo zdrave pameti u tih kompanija (previše su manageri želili samo podebliti udjele u kompaniji, a zaboravili su na financijsko disciplino), onda može stvarno pogoditi narod i sve dobavitelje.
Osobno se bojim scenarija na Balkanu (tu imam u mislih i nas u SLO), jer ako smo malo pozorni vidimo, da imamo scenarij W na burzi, a dionice su nam pale za više od 75%. Ako samo malo padnejo razvite burze, onda nas čeka samo još KOLAPS oz. tzv. BANKROT. To je neizbežen proces.
Kod nas su zbog prekomernog zaduživanja, ili managerskog preuzimanja pale največje kompanije oz. burzni bluechipi, kao ISTRABENZ, MERKUR, u slabi kondicije je i SAVA, LUKA KOPER, INTEREUROPA, pa još bi lahko nabrojio.
Cijena možda bude vrlo mala za državni paket u TISKU. Interesa, do sada nije bilo.
Puno Save i Drave če preteči, da bude opet na rezini 1500kn (oko 207 EUR). A ne smite zaboraviti, da i kod vas (po tiho) računate u EURO valuti. To znači, ako devalvira kuna mora biti dionica biti viša od 1800kn za isti efekt cijene kojo sam prije napisao.
Uglavnom bojim se i brinem, u što smo pali.
P/B=1,07
BVPS=176kn
P/E=20,4
Po meni cijena i dalje preskupa!
06.09.10. | 17:00
MACD uskoro prescijeca iznad nule, a iza toga slijedi veći RAST.
07.09.10. | 18:42
Meni odgovara ova cijena pa ulazim dodatno, smanjio prosjek na 194kn što i nije loše.
P/B=1,07
BVPS=176kn
P/E=20,4
Po meni cijena i dalje preskupa!
A lika![lol]
Pa jel ti uopće pratiš šta pišeš?!
Prije 2 tjedna fundamenti ti uopće nisu smetali. S kolikim si minusom ovaj put izaša?