Isti scenarij kao kod svih firmi ,,,kupi ako možeš jeftinije i preprodaj skuplje,na ovoj našoj burzi gore je nego na tržnicama,konstantan pad i mal promet gore nego u Grčkoj [bye]
Izgleda da je aukcija završena i to bezuspješno.Čudom se ne mogu načuditi.
Nisam 100% siguran u ove informacije pa bi valjalo još malo pričekati.
"Bez kupca su danas na dražbi ostali manjinski dionički udjeli u osam tvrtki, među kojima i najveći ponuđeni paket od 13,55 posto dionica u Tisku za koji je početna cijena bila 58,47 milijuna kuna "
PD
loše, loše…. izgleda da će TISK negdje na 130-140 kn [bye]
[/quote]
Nije Tisak baš neka prilika, nema dividende, Toda vlasnik a paket koji se mora kupiti je relativno velik.
Ali ne mora to ništa značiti, prodavali su oni i Jadroplov prošle godine po 90 kn pa nije bilo interesa a iza toga na burzi otišao na 250 kn.
Smiješno mi je samo koliko se ovdje pričalo o preuzimanju od Adrisa kako oni to žele, da bi bez problema platili 400 -500 kn, a ono na 180 kn nema nikoga.
Antiša ja sam to pisao i siguran sam da Vlahović to ima u glavi još uvijek, ali izgleda da se i on malo preinvestirao ( Irak, Maistra….. ) , a kao i Todorić koji je u kredi do stropa.
Oko Tiska će biti borbe samo kada i kako, vrijeme je pred nama ?
Po meni, da ima sluha, Todorić bi spustio svoj portfelj na ravno 50% ili zlatna dionica.
Sam Natječaj za prodaju udjela iz portfelja- došao je iznenada , a detalji nisu bili poznati, vjerojatno par dana prije objave.
Tako da se dio investitora za takav veliki paket- nije mogao KREDITNO PRIPREMITI !
Tko pak danas ima na raspolaganju cash-a u tim iznosima?
Najveći trgovački lanac maloprodajni lanac – itekako je interesantan, no, za bolju prodaju
vlasničkog paketa- još nije vrijeme……
stvarno nevidim ko bi pametan kupio ovu firmu pad 30kn za tjedan,nikakav promet itd. [bye]
..Todoriću je prije Tisak po cijeni 430 kn bio jeftin..a izgleda da mu je sad po 180 skup..
..ima li neko razumno objašnjenej?
..Todoriću je prije Tisak po cijeni 430 kn bio jeftin..a izgleda da mu je sad po 180 skup..
Prije je Toda gospodario sa pola Hrvatske a sad sa cijelom.
Toda nema para. Nije mi jasno kako to neki ne razumiju. Pa pogledajte njegova izvješća, do grla je kreditima i svima ostalima (dobavljačima…) je dužan ko Grčka.
a, kao Toda neće ?!!
Pa vjerojatno da želi… ali to može tek kada mu ti (ili tko netko drugi…) posudi za to novce. Sve ovisi o vama koji biste mu posuđivali – ako i kada pristanete na tu posudbu onda će to rado, bez brige.
Toda nema para. Nije mi jasno kako to neki ne razumiju. Pa pogledajte njegova izvješća, do grla je kreditima i svima ostalima (dobavljačima…) je dužan ko Grčka.
[/quote]
Nema novaca kao ni naši političari, što kupuju stanove od 300 000 Eura, 200 m2, uz 15 000 kn mjesečnog anuiteta. Nisu bankari budale i naivci, sve se tojamči milijunskim polozima u Švicarskim bankama.
Znam mnoštvo ljudi koji imaju po 2-3 stana, 2-3 kuće a sve uz velike kredite. Digli bi oni to uz gotovinu, ali onda bi ih se lako prozvalo. Ovako imaju alibi. I za koju godinu imaju legaliziranu svu pljačku, provizije i ucjene.