TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Možda bi meni bilo bolje ipak manje pričati, jer ne šute novine bez razloga o našem glavnom gospodarstveniku.
Ipak, većina umirovljene policijske elite je našla zaposlenje kod njega, a sigurno ne love kradljivce čokolada, nego rade mnogo ozbiljniji posao – možda i ušutkavaju budale poput mene :(.

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Za jednog velikog ulagača, Filipović ima vrlo loš tajming.
1. Prodaje 10.06. – 2000 kom. ispod 200 kn. A cijelo vrijeme prije toga cijena bila iznad 200 kn.
2. Prodaje 20.07. – 400 kom. Prosjek dana opet ispod 200 kn.
Zanimljivo da se u prodaju aktivirao, nakon dugog spavanja i račun pod Zagrebačkom bankom.
Ekipa iz top 10 krenula u rasprodaju po cijenama ispod 200 kn ???
Ja sam uvjeren da je trebalo spriječiti pokušaj da cijena na burzi bude iznad cijene na javnoj dražbi, da se sutra ipak ne bi netko zapitao i pokušao što provjeravati. Ovako će sve biti "transparentno".
Napokon, danas je i ta dražba, pa da vidimo hoće li cijena prijeći 181 kn po dionici.

Dali se zna koja je početna cijena TISK-a i dali je počela aukcija ?

du du du .. nema nam pomoći

metuzalem, dobro pišeš. isto to sam i ja najavio, jedini kupac može biti produžena ruka gospodina T. I tako će i biti, zato i ne ide u komadimo već u paketu.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Izgleda da je aukcija završena i to bezuspješno.Čudom se ne mogu načuditi.
Nisam 100% siguran u ove informacije pa bi valjalo još malo pričekati.

klodovik

Pa tko normalan bi išao to kupovati

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

Pa tko normalan bi išao to kupovati
[/quote]
Tko je navikao kupovati u dućanima " sve po 1 kn", teško da će nešto platiti 2 kn.
Od 2 loša scenarija, izgleda da će biti gori. Nastavit će se rušenje, vjerojatno uz pomoć kakvog "lošeg" poslovnog izvješća, uz pomoć "paničara" iz top 10, uz pomoć HFP_a koji "mora" prodati manjinske udjele države u poduzećima, uz pomoć trenutne sljepoće onih koji bi to sve trebali nadgledati. …
S tim se dobija još povoljnija cijena, a ruši se i tromjesečni prosjek za eventualnu obveznu javnu ponudu nakon te transakcije.

bananiranje se nastavlja 🙁
interesenata nema
stvarno zabavno ljeto…

mislim da se čeka 2 ili 3 krug pa nominala .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

… ili neka prodaju po malim paketima (100 do 1000 komada)….

Baš čudno. Pa ne mora ovo kupiti Agrokor, niti Adris (što možda ne bi bilo loše, posebice za vas male dioničare, jer što je ovdje Adris jači to će biti važnije poslovati na profesionalan način i takvog odnosa prema manjinskim dioničarima, dividende jednog dana…) ako baš neće… mogao se javiti neki drugi veliki/institucionalni investitor. Cijena je zgodna. Ne vidim razloga da je ovo sada baš svima skupo. Nitko u RH nema 58 mil kn za investirati u ovakvu firmu?? Svi misle da se 58 mil kn može pametnije uložiti? Istina da ima super prilika u RH, ali NE za ovako velike novce, na mnogim stvarima možeš uložiti po svega par milijuna kn zbog nelikvidnosti.
Netko bi se ovdje morao javiti, zar mirovinci ne mogu sudjelovati? Što njih priječi da ulože??

"Bez kupca su danas na dražbi ostali manjinski dionički udjeli u osam tvrtki, među kojima i najveći ponuđeni paket od 13,55 posto dionica u Tisku za koji je početna cijena bila 58,47 milijuna kuna "
PD

loše, loše…. izgleda da će TISK negdje na 130-140 kn [bye]

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

New Report

Close