TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne mogu doprijeti do podataka o POPISU DIONIČKIH DRUŠTAVA koje su predmet interesa dioničara
za otkup paketa u vlasništvu države….može mala pomoć? Hvala.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ne mogu doprijeti do podataka o POPISU DIONIČKIH DRUŠTAVA koje su predmet interesa dioničara
za otkup paketa u vlasništvu države….može mala pomoć? Hvala.

Pa u tom dokumentu na dnu poziva:
http://www.hfp.hr/userdocsimages/POZIV%20ZA%20JD%2026.%20i%2027.07.2010.xls

Nebitn

Ne znam kako vam nije jasno da početna cijena nije bitna.

Nebitna početna cijena?
Ako je veliki gospodar svemira odlučio uči u apsolutno vlasništvo, tko u RH ima **** da mu se upetlja u planove, diže cijenu i nedaj Bože, preotme planirano.
Takav ne bi dugo opstao.
E, zato je bitna početna cijena, jer ispod nje ne bi bilo prodaje, i ona ne bi bila referenca za daljnje uvjeravanje dioničara kako treba iz ove dionice izaći što prije pa makar i s gaćama na štapu.

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Tu ih je samo 28 ..a gdje je ostalih 350 i nešto…?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ja samo gledam kako ti veliki šefovi legalno kupuju po kunu evo naprimjer Vupika dok smo mi morali plačat 300kn,šta se radi sa tiskom đurom,sunčanim ,đakovštinom,radnikom i seljakom trebali bi se upitat i šefovi i vladari,ma kako se oni zvali ko če nosit gače ako se narod ne osvijesti vidičemo,največi rizičar sam ali i revolucionar.Pozdrav [bye]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Zanimljivo ;
prvih 10 dioničara odnosno 3 od prvih 10 polako i konstantno izlaze iz Tiska ????

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Meni se čini više da odrađuju posao probuđenog "spavača" ….

Filipović ovih dana prodavao.
Zanimljivo ima milijune Eura, a baš ga stislo pa morao prodati koju stotinu dionica i uvijek po najnižoj cijeni, u najnezogdnije vrijeme.
Da sam netko drugi, pomislo bih da je doznao kako će HFP formirati cijenu, preko svojih bankarskih i inih veza, pa si priprema teren, sebi ili nekome drugome, za ulazak po niskim cjenama.
Ako je za drugoga, onda je vjerojatno već na putu za Švicarsku, za podignuti nagradu.

Cijena se nije formirala ovih danas nego prije objave poziva na držabu.

A ako on ovih dana prodaje, što ti onda ne kupuješ? Hoćeš da ti proda skuplje ili jeftinije? Ili misliš da se ne isplati kupovati niti po ovim cijenama?
Da vas dosta misli da se isplati dignuli biste mu cijenu svojim obilnim kupovnim nalozima.

@lynx
mislim da je ovdje prije pitanje nepovjerenje ili neznanja.
Svi možemo samo nagađati pravi tijek događanja.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kud s novcima od prodaje Tiska medije?

Cijena se nije formirala ovih danas nego prije objave poziva na držabu.
A ako on ovih dana prodaje, što ti onda ne kupuješ? Hoćeš da ti proda skuplje ili jeftinije? Ili misliš da se ne isplati kupovati niti po ovim cijenama?
Da vas dosta misli da se isplati dignuli biste mu cijenu svojim obilnim kupovnim nalozima.

Mislite da se Tisak smio staviti na prodaju a da se nije dobilo odobrenje Todorića?
Nije netko iz HFP bio prije objave "na kavi" sa zainteresiranom stranom?
Državi je nedostajalo novca i prošle i pretprošle godine, pa joj nije padalo na pamet prodavati Tisak po 1400-1500 kn?
Puno isplativije je po 180 kn. Samo kod nas ima smisla prodavati ono što je najviše izgubilo na vrijednosti.
Zašto sve ide u jednom paketu? Zašto nije usitnjeno na paketiće od 100, 200, 500, 1000 dionica?
Vjerojatno bi onda bilo i više zainteresiranih? I ja bih kupio 400-500 kom., barem do 200-210 kn.
Tko je vidio da HFP brine o državnoj imovini? Prije će biti da se radi o Hrvatskom Fondu za Povlaštene.
I ja sam kupovao po 250, 230, 200, a zadnjih dana i po 190 kn. No, ako veliki ne želi normalno tržište, on kod nas to može i činiti.
Bit je u tome da želim transparentnost poslovanja, jednake uvjete za sve ulagače,… ne želim da Tisak bude loptica Agrokora nego poduzeće koje ovisi isključivo o svom poslovanju. (Konzum u nabavi čokoladicu dobije po 1,20 a Tisak po 1,50.)
Kad već spominjem Agrokor,… u Splitu otvoren novi Konzum, odmah uz veliki prodajni centar Plodina,… i cijene prilično konkurentne, očita je namjera uništenja konkurencije.
No, u Makarskoj, gdje nema konkurencije iste cijene su 20%-30% veće (čokolade, keksi,…), a poneki proizvodi i 50% (šamponi, kozmetika,…). Pa sad ti živi u Makarskoj. Svi im zavide, no svi ih deru, a uvjeti života katastrofa.
Hvala Bogu da sam već davno pobjegao iz Belja, Zvijezde, Konzuma, ali na žalost, iracionalno sam vjerovao da dobro poslovanje znači i dobru vrijednost poduzeća, što već podugo ne vrijedi za Tisak. a ja sam ipak ostao, čak i stalno pojačavao svoj udio u svakoj mogućoj (ne)prilici.

New Report

Close