TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Teško da će ovo netko u cijelosti kupiti od HFP-a, naravno moje skromno mišljenje. Ipak je to 65 milijuna kuna ulivenih u vrhuncu krize, a bez upravljačkih prava ili mogućnosti stjecanja istih daljnjom kupnjom. Za te novce u svijetu itekako ima boljih opcija trenutno. Ako to netko u cijelosti kupi taj je direktno povezan s Todom, ne bi bilo prvi put da marionete kupuju strateški važne tvrtke, primjerice Mlinar. Ili ta varijanta ili niz fondova s manjim paketima. Mislim da bi to po cijeni oko 1 booka, ili neznatno manjoj, sve prošlo.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Teško da će ovo netko u cijelosti kupiti od HFP-a, naravno moje skromno mišljenje. Ipak je to 65 milijuna kuna ulivenih u vrhuncu krize, a bez upravljačkih prava ili mogućnosti stjecanja istih daljnjom kupnjom. Za te novce u svijetu itekako ima boljih opcija trenutno. Ako to netko u cijelosti kupi taj je direktno povezan s Todom, ne bi bilo prvi put da marionete kupuju strateški važne tvrtke, primjerice Mlinar. Ili ta varijanta ili niz fondova s manjim paketima. Mislim da bi to po cijeni oko 1 booka, ili neznatno manjoj, sve prošlo.

Sve ovisi o cijeni. Vidiš da je cijena fleksibilan pojam.
Ako se još malo spusti… stvarno će biti nekim ljudima to ok kupnja bez obzira što se za taj za ova vremena ogromni keš može u RH (a ne samo "u svijetu") kupiti čuda.

Vrhunac je krize, nema upravljačkih prava… ali i cijena zato može biti na obrnutom-vrhuncu (dnu) i tada kupac može naći svoj interes u upucavanju čak i tolikog keša.

Istina je da je paket velik. Ali isto je tako činjenica da TISK kao firma ima sjajnu perspektivu i dva "velika" vlasnika u TOP10. Iskreno vjerujem da će ovdje biti čak i natjecanja na kupnji jer ovo je jedinstvena prilika da se za smiješne novce dobije veliki paket. Pogledajte po kojim je cijenama Toda preuzima TISK, čisto je moguće da će i on kupovati. Evidentno je da je Filipović na prodaji nekome spuštao cijenu (možda čak i sebi), no to ćemo vidjeti vrlo, vrlo skoro :-).

tisak je bio 1600kn stvarno su ga ;;;,Poduzetnici,,,,,,srezali na 160 ,možda su mislili kupit po kunu ali svaka čast tisku koji posluje dobro i neznam kako su uspijeli napravit toliko duga to mi isto smrdi ,moja prodaja bit če na min 800 kn što neznači da neču radit…samo nekima na forumu isto je kad je se kralj sažalio na jednog kmeta pa mu ostavio vrečicu novaca na mostu a taj sretnik odlučio preči most zatvorenih očiju…….. [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Zašto početna cijena nije tromjesečni prosjek ili mjesečni,….??
a ne "zadnja postignuta prosječna cijena na Zagrebačkoj burzi prije objave poziva za javnu dražbu (oglasa)" čime se omogućuje usmjeravanje tržišta u željnom smijeru u zadnji tren.
Bi li DORH trebao malo pregledati naloge i nalogovodavatelje u zadnjih mjesec-dva dana i zaštiti javni interes da se državno vlasništo zaštiti od dogovorene, namještene prodaje?
Zna li tko koja je to cijena tj. vrijeme/datum na koji se računa početna cijena za dražbu?
Je li izašao taj oglas? Kad? Računa li se i internet kao odgovarajuće mjesto oglašavanja?

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Sve pise [url="http://www.hfp.hr/default.asp?ID=761"%5Dovdje%5B/url%5D.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Zašto početna cijena nije tromjesečni prosjek ili mjesečni,….??
a ne "zadnja postignuta prosječna cijena na Zagrebačkoj burzi prije objave poziva za javnu dražbu (oglasa)" čime se omogućuje usmjeravanje tržišta u željnom smijeru u zadnji tren.
Bi li DORH trebao malo pregledati naloge i nalogovodavatelje u zadnjih mjesec-dva dana i zaštiti javni interes da se državno vlasništo zaštiti od dogovorene, namještene prodaje?
Zna li tko koja je to cijena tj. vrijeme/datum na koji se računa početna cijena za dražbu?
Je li izašao taj oglas? Kad? Računa li se i internet kao odgovarajuće mjesto oglašavanja?

Sad sam doznao da se radi o petku (16.07.) i cijeni 180.70 kao početnoj.
Zanimljivo kako se oglas poklopio sa najnižom cijenom nakon duugo vremena.
Kako nekoga hoće sreća, uopće nije planirao tako nisku cijenu, a ono rasprodaja,
Zli jezici bi mogli reći da je netko štogod došapnuo, dogovorio, ….
ali naravno, mi svi znamo da to u RH nije moguće. Ovdje je sve trasparentno i po propisu.
Samo, neki ljudi nemaju sreće, njih 4+ milijuna.

Ne znam kako vam nije jasno da početna cijena nije bitna.
Bitno je kakva će biti ostvarena konačna a to ovisi o tome kakav će biti interes.
Zakon ponude i potražnje će odlučiti.
Ako to nitko ne želi kupiti pri ovim cijenama – prodaja će propasti i ok. Do drugog puta. Neki drugi put, po nekoj drugoj cijeni, možda se netko i javi.
Tržište je to koje određuje cijenu. Uvijek pa i sada. Kupujte i cijena može u nebo. Ako vas nema dovoljno zainteresiranih cijena će padati – zakon ponude i potražnje je iznad svega.

Nije bitna ako ce biti nadmetanja. Ako ce samo jedan ici po paket. E, onda je bitna!

Neznam zasto ne radi link u gornjem odgovoru, pa ponavljam.

Vaš link

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Imam lagani filing da nadmetanja neće biti. Onak’ slučajno, vidi čuda, jedan kupac.
[angry]

Sad sam doznao da se radi o petku (16.07.) i cijeni 180.70 kao početnoj.
Zanimljivo kako se oglas poklopio sa najnižom cijenom nakon duugo vremena.

Niža od toga je bila:
– 1 dan prije (179,52 kn)
– 3 dana prije (177,56 kn)
– 9 dana prije (176,88 kn)
– 13 dana prije (180,54 kn)

Uglavnom, mislim da to nije važno. Nije bitna početna nego ona po kojoj će se prodaja zaključiti (ili neće zaključiti).

Bila je cijena i 100 kn, prije 5 godina, kada nije bila ovakva kriza, kada firma nije imala ovako definiranu vlasničku strukturu… a danas nije 80 % veća, danas je po prihodima svega 60 % veća i sasvim definirane struktue i sasvim drugačijeg vremana – navjeća kriza, a onda baš zahuktavanje globalnog i lokalnog mega-rasta GDP-a, gospodarstva… standarda, svega.

Dakle ne može se sve gledati baš tako crno-bijelo. Netko će reći da je 180 kn puno, da više smisla ima 160 kn.

Ja se dakako ne slažem, ja mislim da je 180 kn sasvim ok za početnu cijenu (jer je ona nebitna) a za realizraciju unatoč svemu, unatoč definiranoj vlasničkoj strukturi i unatoč drugim prilikama na tržištu mislim da sa je za svakog ozbiljnog investitora (recimo mirovince!) cijena od 200 kn po dionici za ovaj paket, danas sasvim dobra.

New Report

Close