TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

istina kolega loris, kad malo bolje razmislim prilično je isto dali će šuki dignuti neki kreditić ili će pokloniti tisk na 180kn…pušing za građane samo takav

Kad sam na 290kn govorio kako će ovo dolje onda su mi se smijali, vidim da je ponestalo osmijeha sada pa je vrijeme da Tisak ide gore.

26.11.2010 - Dan D

Ako je za kupnju udjela zaintersiran samo jedan kupac onda je takva pocetna cijena za njega loto zgoditak. Ali u ovom slucaju ipak mislim, da ce njih biti vise, tako, da zapravo pocetna cijena niti nema pravog smisla.

Svatko ce licitirati do vrijednosti za koju misli, da vrijedi, pa mozda i malo vise.

E, sad malo analiticnih podataka:
1. U prvom pologodistu protrgovano je sa 21.452 komada po prosjecnoj cijeni od 254,60 kn.
2. Da bi netko skupio kolicinu od 323.585 komada po takvoj cijeni, nacekao bi se punih 7 i pol godina i svaka transakcija na kupnji bi trebala biti njegova

Pa zapravo se i ne moramo previse zamarati s time, uskoro cemo vidjeti, koliko nekima vrijedi taj paketic, a ta vrijednost ce se sigurno odraziti i na burzovnoj cijeni.

Kad sam na 290kn govorio kako će ovo dolje onda su mi se smijali, vidim da je ponestalo osmijeha sada pa je vrijeme da Tisak ide gore.

Uvijek ista spika [rolleyes]Ti si svasta govorio, a kada ce Vdkt na 1000?

WWW.THEVENUSPROJECT.COM

Ako je za kupnju udjela zaintersiran samo jedan kupac onda je takva pocetna cijena za njega loto zgoditak. Ali u ovom slucaju ipak mislim, da ce njih biti vise, tako, da zapravo pocetna cijena niti nema pravog smisla.

Svatko ce licitirati do vrijednosti za koju misli, da vrijedi, pa mozda i malo vise.

E, sad malo analiticnih podataka:
1. U prvom pologodistu protrgovano je sa 21.452 komada po prosjecnoj cijeni od 254,60 kn.
2. Da bi netko skupio kolicinu od 323.585 komada po takvoj cijeni, nacekao bi se punih 7 i pol godina i svaka transakcija na kupnji bi trebala biti njegova

Pa zapravo se i ne moramo previse zamarati s time, uskoro cemo vidjeti, koliko nekima vrijedi taj paketic, a ta vrijednost ce se sigurno odraziti i na burzovnoj cijeni.

Mislim da je ovdje kupac dobro poznat, a ima i jako puno novaca. Adris grupa naravno.

Što dobijaju ? Upravu, promet, kontrolu dnevnog tiska i dividendu u budućnosti te za njih dvostruki dobitak na cigaretama, a koje inače nose najveći profit po koisku. Cigarete najprije prodaju Tisku ( ili cca 50% samim sebi da u maloprodaji još jednom zarade ) im u tom slućaju nose veću dobit za cca 5%, pa izračunajte koliko im treba da vrate uloženo.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Da li ADRIS uopce smije kupiti TISK jer imaju iNovine ?
Sta ce reci AZTN ????

Pa vjerojatno da ne smije. A mislim da niti ne želi.

Dakle ovo mora kupiti netko tko nema toliko puno dionica, netko tko neće doću obvezu podnošenja ponude za preuzimanje. Dakle neki mirovinaci i sl. To su najbolji kupci ovdje.

Ali stvarno, to mi nije sad jasno. Zna li netko?
Kada bi Adris kupio ovo, nakon što kupi morao dati ponudu za preuzimanje, a AZTN kaže da ne smije preuzeti. Što onda?

Jedan ga Zakon sili da mora dati ponudu, a Agencija mu kaže da ne smije preuzeti?
Možda bi mu Agencija rekla da podnese ponudu, ali ako preuzme da mora prodati iNovine?
A kako se Agrokor ne bi javio na ponudu, ne bi preuzeo nego bi samo povećao svoj udio, iNovine tada ne bi morao prodati, i sve bi bilo super?

Eto, ako je tako… onda možda i nije loša ideja da ova paket kupi Adris. Jer cijena je sasvim ok. Svega 2 puta veća nego je cijena stjecanja prvih 25 %. A firma je danas neusporedivo puno veća i jača nego onda. Puno više od 2 puta 😉

@lynx
potrošio sam mogućnost da ti ocjenjujem realno ili 100%, a čini mi se da imamo problem s itim likom koji ne želi istinu na forumu pa dijeli 1% BEZ OBJAŠNJENJA.
Međutim ljudima je uvijek lakše vjerovati u loše nego dobre informacije.

Nemoj zaboraviti da je TISAK jedan od najvećih generatora keša i to svaki dan, poslovanje mu je Todorić konsolidirao, a Adrisu je upravo to znaimljivo radi dividende. Biti će ovdje borbe.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

ovih 7 dana borbe možda bude kao na ddjh, na dnu gledalice 400kom po 500kn i xxx po 1000kn.Možda če hrabrima biti ljep novac za godišnji. [thumbsup]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

E pa zašto uvijek pretjerujete.
Zar vam nije ovih 200 kn znakovito, jedan lijep okrugli broj… recimo to je možda cijena po kojoj netko želi ovo kupiti od HFP. Ako bude više od toga taj netko se možda neće javiti i ostat će neprodano…

P.S. A gdje ćete na godišnji? Evo prijedlog: http://www.rovinjtube.com/

kol idem niže da vidim šta je sa zemljištem od 2mil.kn [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

New Report

Close