TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja iskreno ne vjerujem da se radi o HFPu. No vidjet ćemo večeras.

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 1.291.895 54,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. ADRIS GRUPA D.D. 617.227 25,86 Osnovni račun ROVINJ, HRVATSKA
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 323.585 13,56 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM 6.256 0,26 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 5.478 0,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA +960
6. FILIPOVIĆ MARIJAN 4.095 0,17 Osnovni račun TRŠĆE, HRVATSKA -2000
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 3.725 0,16 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 3.325 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.280 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA +400
10. MARKIĆ KAZIMIR 1.696 0,07 Osnovni račun VINKOVCI, HRVATSKA
Ukupno: 94,68

Filipović-da se ne zamarate previše.

Vidim da sam bio u pravu. Lijepo, lijepo.
Sutra bi moglo biti interesantno sad kad svi znamo da i nema baš nekih količina na prodaji. Predviđam da se sutra skida drugi nalog ako ostane tamo gdje je bio zadnjih par dana.

baš čudno da se čovjek odlučio na prodaju cijelog portfelja tiska točno na njegovom double dipu. zanimljiva ekipa, nema što. valjda je na razinama 3xx bio na putovanju oko svijeta bez HSDPA kartice

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

AKo pratiš njegova ulaganja, on je kad je sve krenulo padati ušao u velike margine. A onda je to još palo brutalno, pa je zalagao nove dionice… Iskreno mi se čini da je pukao i kreće s rasprodajom.
Znam još ljudi koji su nedavno prodavali neke dionice na double dipu :-). Možda je ovo pokazatelj da bi se mogli okrenuti.

Dali netko može komentirati marže na kioscima i koliko otprilike kiosci zarađuju? koliko ja znam marža na cigarete i novine je 8%, grickalice 20%, sladoledi 30%

kanabis,

marže koje si naveo su točne, ovisno o dobavljačima, ali u načelu su navedene.

E sad, obzirom da su troškovi kioska, rada, režijski i ostali izraženi, obzirom da na pojedinim mjestima prometi su mali, prosječno ima cca 30% neprofitnih kioska, (pr. Trg bana Jelačića i pr. kiosk na rubnom djelu pos naselja Špansko)

AL keš je kralj, kužiš

[wink]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Dali netko može komentirati marže na kioscima i koliko otprilike kiosci zarađuju? koliko ja znam marža na cigarete i novine je 8%, grickalice 20%, sladoledi 30%

Na cigarete i novine imaju sigurno više, mali trgovci imaju 6-7%. Na grickalice, sokove, žvake i ostale gluposti imaju više od 70% marže.

Na cigarete i novine imaju sigurno više, mali trgovci imaju 6-7%. Na grickalice, sokove, žvake i ostale gluposti imaju više od 70% marže. .

[/quote]

Upravo tako !!
Marže su puno veće na ostali asortiman ,ali ono s čim uprava ima problema je i dodatna marža
koju zaračuna trgovac u atraktivnoj trafici.
Npr.znam da je prošle godine njihova interna kontrola uočila niz nepravilnosti na terenu ,od krivih cijena (čitaj duplo većih ) do robe koja nema ulaz (čitaj vlastita prodaja prodavača) !
Nadam se da će ove godine povećati kontrole i adekvatno kazniti one koji oštećuju firmu .
Neki od trgovaca su stvarno pretjerali pa su i pola litra vode prodavali za 20 kuna ! [angry]

Hvala na odgovorima 🙂 Znam da je zarada relativan pojam i da to ovisi o nizu stvari, no ja si ni približno ne mogu predoČiti dnevni ili mjesečni promet jednog kioska. No iznenadile su me fotokopiraonice koje recimo imaju i do 30 000kn mjesečno, pa me zanuma koliko onda može imati jedan kiosk?

Prokužio sam Filipovića. On ustvari kupuje pa s ovim nalozima na prodaji plaši da si spusti cijenu ulaza. Nije računao na to da će mu netko gricnuti onih 2000 komada a mogao bi mu netko i dalje grickati… [wink]

Postaviš normalno pitanje jer nešto želiš znati i dobiješ jedinicu. Ne čine samo firmu prodane i kupljene dionice, već tko vjeruje u nju ući će, a tko ne ima druge dionice i ok

koje su ovdje špekulacije [lol]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

New Report

Close