TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

znači počelo se pisat sve više i više na tisku,jel to signal za ukrcaj ili? meni se čini da da,već duže vrijeme tisak miruje ni gori ni doli. pa mislim da bi moga odlipit u 300-320k u malo vremena, to je moje misljenje-ne druk-nemam tisak,ne znači da ga neću imat,jer je ova firma tvornica love…evo jedan banalan primjer tisak nabavlja coca colu pa 3,74kn a prodaje ju ni manje ni vise nego 8kn sezona polako dolazi,ma sta mi pričali o tome…

a evo još jedan banalni primjer-tisak na nama malim trgovcima zarađuje preko 10% na duhanskim prerađevinama,na otpremnici piše 12%,a realno imamo samo 4.4%,čista pljačka,nas malih trgovaca,zato sam uzeo tiskove dionice da vratim lovu koju sam im zaradio,cijena dionice tobože je pala radi zabrane pušenja,iskustva iz inozemstva kažu da je promet nezamjetno opao nakon donošenja takve odluke,dapače u mene promet duhanskim proizvodima raste iz dana u dan,a cijena tiska na 250 kuna,,pa se pitam ko je tu lud,j… lud zbunjenoga…ovo je totalno niska cijena,nije druk nego činjenica..

hrvatski fond za privatizaciju ne smije prodavati dionice na takav način,zato i nema bida jer je riječ o dogovoru,ovo je stvar za hanfu..na tisku je primjetna manipulacija i špekulacija,pa molim nadležne da utvrde činjenice,da ih ne bi novinari utvrđivali..

Druže Ante , najbolje je da prodaš dionice tiska pa kupiš svoju zlatnu koku , jer očito dionice tiska smatraš bad deal. Ps: hvala na školi o osnovama poslovanja , da sam to znao ne bi se ni usudio kupiti dionice tiska več bi se nakrcao građevinarima jer oni zasigurno svakondnevno dobijaju cash. Zar ne?

Ja mislim da sam ja već pisao da je ova cijena Tiska smiješna te da vrijedi bar duplo više. Ali 90% dionica na burzi je podcijenjeno.
To tko dobiva cash svaki dan ili ne je jedna od najvećih gluposti što sam pročitao. Ovaj topic je izvor gluparija, sjećam se kako se prije dvije godine ovdje drukalo:
– Tisak uvodi kase na trafike pa zbog toga dionica treba rasti
– ne dajte da vas zavara to što je Tisak na 5-6 bookova ovo je odlična firma
– kad završi investicijski ciklus ova dionica će vrijediti 4000-5000 kn
– i još ovo s tvornicom casha

Daj malo razmišljaj glavom, imaš godišnje izvješće i tamo pišu svi relevantni podaci. Od svih Agrokorovih firmi Tisak je ove godine imao uvjerljivo najlošije izvješće.
Pametan ivestitor bi sada prodao dionice bez obzira na ulaznu cijenu Tiska i kupio Zvijezdu, Belje ili Ledo.
[/quote]

upravo pokazuješ kako funkcionira 99% ljudi na svijetu – pogrešno. Ako je tisak imao najgore izvješće onda upravo njega treba kupovati jer kupuje se zbog budućih očekivanja a ne zbog prošlih izvješća. sva ulaganja pokazat će učinke tek u idućim godinama i zato ovo treba kupovati. ti to naravno znaš pa drukaš da će cijena pasti. što se tiče cijene na 4-5000 kuna, to će se dogoditi unutar idućih 5 godina – vidjet ćeš, a moguće i puno prije. do tada, uživaj u ulaganju na virtualnoj burzi jer mi se čini da nemaš ni kune. Inače, pod tvornicom CASH-a smatramo mi inteligentni dionice firmi koje posluju pretežno s gotovinom i koje je imaju u izobilju na računu, primjerice Tisak. Ove ostale imaju bilancu ulaz-izlaz i uvijek im fali love. Pogledaj zaduženost tiska pa usporedi s ostalim dionicama i shvatit ćeš zašto je tisak tvornica love. Zato što u ova vremena kad i banke nemaju casha (nego samo VIRTUALNI NOVAC), tisak ima CASH iliti KEŠ iliti GOTOVINU. Jesi li shvatio ili da ti nacrtamo?
[/quote]
kolega delboy- kod vas sve dionice koje imate moraju biti na cijeni od 4-5000 kn , TISK,LRH ???

za to ,vam treba crobex na 15000 .

zašto hfp prodaje iskljucivo nelikvidne dionice,ako im treba lova zašto ne prodaju likvidne?a jaca poziva ulagače na investiranje u hrvatske dionice a obara im cijenu iz dana u dan i to besmisleno,ova cijena tiska je sramotna a za sve to je kriva loša vlada i loša hanfa,nije za nas ništa ni burza ni država,mi smo lopovi i neradnici,eto šta smo mi..nit je za nas eu…idu ogulit ovo malo jadnika šta je ostalo na burzi,pa tko bi normalan ulagao u ovu sprčvaru,ovo je nečija privatna prčija,to sam davno rekao..

..ljudi moji ne živciraj te se glede TISKA..
..vrhunski menadjeri sa brinu za budućnost TISKA..(inače ih Todoroić nebi drža da takvi nisu)..
..za sebe znam da je moja jedina briga kako TISKA sto više nadokupit na ovim razinama..
..i zato mi odgovara ovakva situacija barem još 1 godinu..
..a onda ce tržiste odradit svoje…
..i tada možda ni sam sebi necu virovat po koliko sam kupova a po koliko ću prodat..

zašto hfp prodaje iskljucivo nelikvidne dionice,ako im treba lova zašto ne prodaju likvidne?a jaca poziva ulagače na investiranje u hrvatske dionice a obara im cijenu iz dana u dan i to besmisleno,ova cijena tiska je sramotna a za sve to je kriva loša vlada i loša hanfa,nije za nas ništa ni burza ni država,mi smo lopovi i neradnici,eto šta smo mi..nit je za nas eu…idu ogulit ovo malo jadnika šta je ostalo na burzi,pa tko bi normalan ulagao u ovu sprčvaru,ovo je nečija privatna prčija,to sam davno rekao..

ajde ne sipaj žuč tu nego se informiraj.

01. travnja 2010.
Priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade RH
Donesena je Odluka o izuzimanju od prodaje dionica iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju radi prijenosa, bez naknade, Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Radi se o dionicama Brodogradilišta Viktor Lenac, Erste&Steiermarkische bank, Jadranske banke, Karlovačke banke, Podravske banke, Privredne banke, Zagrebačke banke, Ericsson Nikole Tesle, Tiska i Varteksa, sveukupne nominalne vrijednosti 32.025.920,00 kuna, odnosno sveukupne tržišne vrijednosti dionica 45.609.722,14 kina, na dan 30. ožujka 2010. godine. Vlada je donijela i Odluku o prijenosu dijela dionica iz portfelja RH u portfelja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Radi se o dionicama Erste&Steiermarkische Bank, Jadrankse, Karlovačke, Privredne, Slatinske i Zagrebačke banke, te Kutjeva i Vjesnika.

kako je br 3 u topu 10smanjio udio sa 13,71pct na 13,56pct

hfp je prodao 3800 dionica tiska,to je netko znao i povukao naloge ovako nisko,to je čista manipulacija i špekulacija-dogovorena..nemate pojma kolikoa je moć medija,zato toda ne da tisak,a on ga je platio 500 kn poslije stečaja,a sada je 260,00 kn..hmmm

Daj malo razmišljaj glavom, imaš godišnje izvješće i tamo pišu svi relevantni podaci. Od svih Agrokorovih firmi Tisak je ove godine imao uvjerljivo najlošije izvješće.
Pametan ivestitor bi sada prodao dionice bez obzira na ulaznu cijenu Tiska i kupio Zvijezdu, Belje ili Ledo.

Ne slažem se. Iz moje perspektive, Tisak je imao _najbolje_ izvješće iz koncerna, a ne najlošije, a argumenti su sljedeći:

Tisak je jedini iz koncerna Agrokor povećao prihode od prodaje, tj. iz core bussinessa. Svi ostali bilježe pad operativnih prihoda, a neto dobit im nakon poreza i amortizacije proizlazi iz racionalizacije rashoda (što nije loše, ali je indikativno).

Dakle… u godini pada potrošnje u maloprodaji za više od 10%, u godini pada naklade tiskovina za 20% i u godini "prohibicije" duhana, Tisak _povećava_ prihode od prodaje za 14%.
To je tek toliko da vidimo o kakvom se kalibru firme i managmenta ovdje radi.

Ne trebamo ignorirati niti istovremeni porast rashoda koji je krucijalan faktor u padu dobiti u odnosu na 2008.godinu , ali valja pročitati komentare i argumente uprave uz iste, a priložene uz GFI za 2009. citiram:

"Ukupni rashodi ostvarili su rast od 16% u odnosu na prošlu godinu. Rast rashoda uzorokovan je primjenom novog kolektivnog ugovora te prošlogodišnjim pokretanjem razvoje i modernizacije prodajne mreže, te promjene u strukturi prodaje roba što je utjecalo na rast nabavne vrijednosti roba".

Nadalje:

"Uprava i poslodavstvo Društva kontinuirano radi na prilagodbama poslovanja i rezultata Društva novim tržišnim uvjetima kroz u unapređenje efikasnosti poslovnih procesa društva, smanjenju troškova poslovanja te razvoju novih tržišta i ponuda"

I na kraju:

"Efekti velikih radnih ulaganja Uprave, managmenta i svih zaposlenih u modernizaciju i optimalizaciju poslovnih procesa očekuju se u idućoj godini" (dakle ovoj godini).

E sad… kad se u obzir uzme prvo, drugo, treće i četvrto, ta kad se istovrmeno uzme u obzir i recentno kretanje cijene dionice na burzi (pad), sorry ali to meni nalaže čisti buy, a ne sell.

No, to ovisi ponajprije o stilu ulaganja i na koji rok ulažeš. U to ne ulazim. Tebi je Tisak u ovom trenutku po ovoj cijeni sell,i ja to poštujem. Meni je buy ili u najmanju ruku hold. To je burza. da ne mislimo različito, trgovine ne bi niti bilo.

sportski pozdrav.

Tisak je jedini iz koncerna Agrokor povećao prihode od prodaje, tj. iz core bussinessa. Svi ostali bilježe pad operativnih prihoda, a neto dobit im nakon poreza i amortizacije proizlazi iz racionalizacije rashoda (što nije loše, ali je indikativno).

Dobar ti je post, kolega.
Racionalizacija rashoda je, uz rast prihoda naravno, ovdje najveći zadatak uprave.

Tu Tisak ima velike šanse kroz sinergiju članica Agrokora. Zemlja je svaki dan puna kamiona članica Agrokora (Velpro, Ledo, Jamnica,…) koji rade vlastitu distribuciju po svim djelovima Hrvatske. Kad bi, a to se već dijelom i radi, veliki dio njih usput obavio i distribuciju za Tisak (jer ionako prolaze pokraj kioska Tiska, a količina robe je mala pa tu ne bi trebao biti problem osim u tome što to treba efikasno i racionalno organizirati, a u tome Agrokor ima najbolji menadžment u državi) i to naplatio od Tiska po fer cijeni, rashodi bi trebali polako padati. Ovdje sam nedavno napisao, koliko bi na cijenu dionice utjecao samo 1% pad rashoda. Tisak ima šanse da bude znatno profitabilniji nego što je to bio u najboljim godinama. Trenutno je cijena atraktivna, a polagani oporavak maloprodaje se nazire i trebao bi se vidjeti već ove godine, a pravi bi trebao krenuti za godinu dvije.

Tko je ono ovdje govorio da nikad neće vidjeti tisak po 250 kn. Governor ili tko??? One fore 2Vlad, Vlad kad će tisak na 250 i sl??
E pa dragi moji približilo se [thumbsup]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

New Report

Close