Pa niste rekli da je dno na cca 220,00 kn…već je danas drukčije..?
naravno da je zarada poduzeća najvažnija, ali se ona može ostvariti ne samo razlikom u cijeni već i nižom cijenom zaduživanja ili čak i "beskamatnim" zaduživanjem kod dobavljača … naravno da taj začarani krug u svome funkcioniranju stvara trošak tog zaduživanja ali na drugoj strani pa za zajednicu u cijelini nije ništa do prelijevanja iz šupljeg u prazno (i povećanja opće nelikvidnosti) ali na razini poduzeća koje si to može priuštiti daje vrlo dobre rezultate … nadam se da će bolji rezultati što se tiče zarade kod tiska doći uskoro, možda već i krajem ove godine
Jesi li siguran da u svaku veću firmu svaki dan dolazi CASH? Molim te nabroji mi te firme koje dobivaju cash svaki dan? Jeli ti možda na kredit , ili kartice kupuješ novine ,vodu ,cigarete i sl. na kiosku Tiska? Tisku nitko ne može ostati dužan a Tisak može uzimati robu na odgodu kako god hoće!
Pametnom dosta!
Žorž ti bi morao malo naučiti osnove poslovanja.
Kartice i krediti su odnos između kupca i banke. Znači ja kupim auto na kredit, banka autokući isplaćuje cash a ja banci vraćam kredit kroz mjesečne rate, s karticama je isto samo što trgovac banci treba isplatiti neku naknadu od 5-6% a to se pri formiranju cijene uračuna u prodajnu cijenu proizvoda.
Nitko ne može uzimati robu na beskonačnu odgodu, računi se moraju platiti. Zapravo Tisak je tu u prednosti samo zato što je u sastavu Agrokora pa može dobiti najveću odgodu ali isto je pravilo za Zvijezdu, Jamnicu, Ledo i ostale.
U trgovini je jedino pravilo da prodaš za veću cijenu nego što si platio i razlika se zove marža. Onda se od te marže oduzmu troškovi koje imaš pri prodaji i dobiješ dobit. Iza toga platiš porez državi i ono što ti ostaje je produkt tvog rada.
Tvornice casha su sve firme kojima je stavka dobiti pozitivna.
[/quote]
Druže Ante , najbolje je da prodaš dionice tiska pa kupiš svoju zlatnu koku , jer očito dionice tiska smatraš bad deal. Ps: hvala na školi o osnovama poslovanja , da sam to znao ne bi se ni usudio kupiti dionice tiska več bi se nakrcao građevinarima jer oni zasigurno svakondnevno dobijaju cash. Zar ne?
Pa niste rekli da je dno na cca 220,00 kn…već je danas drukčije..?
190-200-210 kn .
Druže Ante , najbolje je da prodaš dionice tiska pa kupiš svoju zlatnu koku , jer očito dionice tiska smatraš bad deal. Ps: hvala na školi o osnovama poslovanja , da sam to znao ne bi se ni usudio kupiti dionice tiska več bi se nakrcao građevinarima jer oni zasigurno svakondnevno dobijaju cash. Zar ne?
Ja mislim da sam ja već pisao da je ova cijena Tiska smiješna te da vrijedi bar duplo više. Ali 90% dionica na burzi je podcijenjeno.
To tko dobiva cash svaki dan ili ne je jedna od najvećih gluposti što sam pročitao. Ovaj topic je izvor gluparija, sjećam se kako se prije dvije godine ovdje drukalo:
– Tisak uvodi kase na trafike pa zbog toga dionica treba rasti
– ne dajte da vas zavara to što je Tisak na 5-6 bookova ovo je odlična firma
– kad završi investicijski ciklus ova dionica će vrijediti 4000-5000 kn
– i još ovo s tvornicom casha
Daj malo razmišljaj glavom, imaš godišnje izvješće i tamo pišu svi relevantni podaci. Od svih Agrokorovih firmi Tisak je ove godine imao uvjerljivo najlošije izvješće.
Pametan ivestitor bi sada prodao dionice bez obzira na ulaznu cijenu Tiska i kupio Zvijezdu, Belje ili Ledo.
Ja mislim da sam ja već pisao da je ova cijena Tiska smiješna te da vrijedi bar duplo više. Ali 90% dionica na burzi je podcijenjeno.
To tko dobiva cash svaki dan ili ne je jedna od najvećih gluposti što sam pročitao. Ovaj topic je izvor gluparija, sjećam se kako se prije dvije godine ovdje drukalo:
– Tisak uvodi kase na trafike pa zbog toga dionica treba rasti
– ne dajte da vas zavara to što je Tisak na 5-6 bookova ovo je odlična firma
– kad završi investicijski ciklus ova dionica će vrijediti 4000-5000 kn
– i još ovo s tvornicom casha
Daj malo razmišljaj glavom, imaš godišnje izvješće i tamo pišu svi relevantni podaci. Od svih Agrokorovih firmi Tisak je ove godine imao uvjerljivo najlošije izvješće.
Pametan ivestitor bi sada prodao dionice bez obzira na ulaznu cijenu Tiska i kupio Zvijezdu, Belje ili Ledo.
[/quote]
upravo pokazuješ kako funkcionira 99% ljudi na svijetu – pogrešno. Ako je tisak imao najgore izvješće onda upravo njega treba kupovati jer kupuje se zbog budućih očekivanja a ne zbog prošlih izvješća. sva ulaganja pokazat će učinke tek u idućim godinama i zato ovo treba kupovati. ti to naravno znaš pa drukaš da će cijena pasti. što se tiče cijene na 4-5000 kuna, to će se dogoditi unutar idućih 5 godina – vidjet ćeš, a moguće i puno prije. do tada, uživaj u ulaganju na virtualnoj burzi jer mi se čini da nemaš ni kune. Inače, pod tvornicom CASH-a smatramo mi inteligentni dionice firmi koje posluju pretežno s gotovinom i koje je imaju u izobilju na računu, primjerice Tisak. Ove ostale imaju bilancu ulaz-izlaz i uvijek im fali love. Pogledaj zaduženost tiska pa usporedi s ostalim dionicama i shvatit ćeš zašto je tisak tvornica love. Zato što u ova vremena kad i banke nemaju casha (nego samo VIRTUALNI NOVAC), tisak ima CASH iliti KEŠ iliti GOTOVINU. Jesi li shvatio ili da ti nacrtamo?
Nemrem verovati kak se tu zavloči !!! Si nekaj drukaju ovaj gore – onaj dole ! Pa poglečte si ljudi, dionica tiska curi veš pol leta, a npr dionica ERNT-a raste već 4 mj ! Pa kaj je onda bolje imati u portfeliju?????????
A prešaltati z jede v drugu se navek more. Je tak???
A i ADPL je lepo potegeo od 01. 08. 2009 do sad nekih 100-120 %.
Lepo se igrajte z brojčekimaaaaa !!!!!!!
@ Delboy
Ne drukam ja ništa već samo pišem ono što razmišljam.
Ja kupujem dionice za koje mislim da će u 5-6 mjeseci značajno porasti, trenutno mi puno bolje izgledaju druge Todorićeve firme od Tiska ( nemam ništa od Todexa).
Moj cilj na burzi je biti visoko profitabilan, vi ste tu vjerovatno radi svog gušta.
Tisak ima ukupne obveze od 470 mil kuna, nije to baš malo.
Delboy ja isto imam nešto casha, jesam li onda i ja tvornica casha? [wink]
@ Delboy
Ne drukam ja ništa već samo pišem ono što razmišljam.
Ja kupujem dionice za koje mislim da će u 5-6 mjeseci značajno porasti, trenutno mi puno bolje izgledaju druge Todorićeve firme od Tiska ( nemam ništa od Todexa).
Moj cilj na burzi je biti visoko profitabilan, vi ste tu vjerovatno radi svog gušta.
Tisak ima ukupne obveze od 470 mil kuna, nije to baš malo.
Delboy ja isto imam nešto casha, jesam li onda i ja tvornica casha? [wink]
ok, tvoje je pravo da kupiš što hoćeš. ti nisi tvornica casha osim ako ga svaki dan ne dobijaš poput tiska. ako je to slučaj, onda si ti poput tiska- tvornica novaca. poanta je u gotovini i to svakog dana u tjednu. to nema niti jedna banka. zato ga i jest todorić kupio po 450 kuna , a ne kao ostale firme po 1 kunu . a tada je bio prezadužen i bio je u stečaju. dakle – o čemu mi pričamo. vama ovo vrijedi 200 kuna a todorić ga je platio 450 kuna i misli da je prošao jako jeftino. pametnomu dosta. a burza će to kad tad opet prepoznati i vrednovati jer toda ništa nije nikad preplatio pa tako niti tisak.
..TODA ga je platio 430kn..
..i plus sta je uložija u njega barem 50-60 kn po dionici…
..ako ja todoriću povoljno po 500kn ..onda meni prosjek 272kn jos povoljniji..
..vrijeme TISKA tek dolazi(investicijski ciklus je pri kraju)..
..za 2-3 godina sigurno iznad 1000…zapamtite sta san napisa
Todorić je kupio Tisak samo iz jednog razloga a to je kontrola tiskanih medija.
O svemu novine pišu, svakoga blate samo Todorića nitko ne dira iako bi se o njemu moglo pisati godinama.
Ako želiš biti vladar države onda moraš imati medije u šaci. Nitkome ne pada se zamjeriti s Todrićem da ga slučajno nebi izbacio iz najvećeg distribucijskog lanca.
Ili si uz Todu ili te nema!!!
Potencijal, budućnost Tiska je isti kao i svake druge prosečne firme.