tisak je jedina agrokorova dionica koja nije rasla zadnji tjedan,totalno je podcijenjena,i meni je nevjerovatno da za ovu dionicu trenutno ne postoji i9nteres,možda je to sve zbog slabe likvidnosti
Nije podcijenjena ako je vrednuješ prema sadašnjim zaradama i isključiš očekivanja. Makroekonomski pokazatelji govore da je tržište trenutno u pravu, jer maloprodaja se i dalje ne oporavlja, kao i nezaposlenost. Ovdje je razumno, za nas koji imamo dionicu, pričekati.
pričekati svakako,al dobro,pričejmo rezultate tiska iz prošle godine,da vidimo na čemu smo,ja mislim da je izvješće o.k.isto tako mislim da je prije 2 godine isisana lova iz tiska,koja će se vratit iduće godine,to todorić preljeva kako mu paše,svakako sa tiskom mislim ići dugoročno,tako da me dnevne i mjesečne osclacije ne zanimaju..jesam li pogodio sa dionicom,vidjet ćemo za godinu ili dvije..
Cijeli Todex osim Tiska je zadnjih dana rastao i po 10 % zbog dobrih izvješća. Bude li i Tiskovo izvješće takvo trebao bi i on poletjeti. A koliko – ostaje da se vidi. Svakako mislim da je podcijenjen i pitanje je dana kad će to netko od većih ulagača i službeno zaključiti i pogurati gore.
Žao mi je zbog vas koji ga tek želite kupiti ali to je moje mišljenje. Možda griješim!
kaj ste se svi uskokodakali oko tiska …. pustite ga na miru tu di je …..
Evo ga. Povećanje ukupnih prihoda ali i još veće povećanje troškova tako da je dobit smanjena.
Ostaje pitanje što je tržište očekivalo.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/TISK-fin2009-1Y-NotREV-N-HR.pdf
da li se itko sjeća kad je tisak povećao dobit za 500%,tada je dionica bila oko 1400 mislim,i aktivirao se prodajni signal,sad se isto to dešava,ali sa aktivacijom kupovnog signala,mislim da je ovo početak rasta,ali živi bili pa vidili..
I šta sam ja to napisao da se ne može odobriti već više od pola sata?! Evo sada malo drukanja i to realnog pa ne morate odobriti.
Očito da više nema prodaje Tiska ispod 261 pa tko želi kupiti neka da više od toga.ž
Hvala.
kako sam i najavio – izvješće je ok. ja sam očekivao veći pad dobiti. prihodi rastu – to je bitno.
..sljedece godine će bit manje ulaganja i dobit će sigurno bit vrća za 150-200%
..ali tada ce cijena bit oko 450-500 kuna
..pa racunajte danasnje cijene pa sami zaključite DA ili NE za kupovinu
u svakom slučaju,kad se izuzmu golemi troškovi investicija,da će dobit porasti za bar 100%,ako ne i više,dakle todorić je u pravom trenutku ušao u investicijski ciklus,koji će s godinama davati sve bolje rezultate,dakle dno je iza nas,i sad slijedi uspon..koji će biti dug i spor,ali isplati se čekati,svakako..
Ukupno 14% veći prihodi.
Završetak izvješća: "Efekti velikih ulaganja Uprave, managementa i svih zaposlenih u modernizaciju i optimalizaciju poslovnih procesa očekuju se u idućoj godini."
Ovo je dobro, jako dobro.
Pisah ja nedavno da nema ništa od pada prodaje cigareta (isto kao i od ove najave za bonove i kartice).
Nadam se, vjerojatno uzalud, da će FI IPKK-a, drugo moje veliko ulaganje, po optimizmu biti barem beba ovom izvještaju.
Uskoro ću vidjeti jesu li plus i minus jednako nula, ili jednako minus, ili jednako plus.