Kolega Sandokane, ja nisam na burzi da gledam kako mi dionica pada i tješim se kako će to za 1,2,5 ili 20.g. vratiti se na ATH. Dapače, na burzi sam da zaradim. A to se može jedino agresivnim pristupom, kupuj u navali panike i prodaji u navali euforije. I budi hladnokrvan, jer ipak je to lova.
Glede tvog "pljucanja" po Varteksu ja sam bar postao da dokažem kako u Varteksu ukupno ne gubim ništa,a ti koji si lažov nećeš ni postati svoje minuse od 70%.
Tiska će biti po 220kn jako skoro htio ti ili ne. Za razliku od Varteksa book value je pretjeran i ne bi se ovim kockao. Jadroplov i Varteks da zatvore, ukratko s onim što imaju bi zbrinuli dioničare sa 50-60% plusa. Al Tisak? Pričekaj još malo kad Todorić krene ovo prodavati pa ćeš vidjeti šta je panika.
Glede vlaka kojeg spominje kolega ALT, ja bi se nadovezao i rekao ovo. Na burzi je sve moguće, al treba biti na pravoj strani. A za Tisak je ona trenutno neutralna.
pa čovječe daj više shvati da većina nas nije ovdje kratkoročno. slobodno neka cijena padne na 10 kuna u 2 dana, ja ne bih dokupio ni dionice. više ne dokupljujem. imam tiska puno, ne prodajem ga ispod 5-6000 kuna i točka. hoće li to biti za godinu, dvije, deset, dvadeset – ne tiče me se. imam fine prihode svakog mjeseca a ovo će biti za finu starost. ako ne bude tada, onda će moji unuci imati puno para. nismo svi ovdje došli da u 2 dana uzmemo 200%. ta vremena su prošla. pogledaj buffeta i kostolanyja – bankrotirali su 5 puta, a dionice drže već 30-40 godina i dalje ih ne prodaju. što ti to govori? oni su naravno u krivu , a ti si u pravu. kao i svi naši balkanci. oni najbolje znaju. pa nismo svi ovamo došli surfati na valovima. ja ih znam 20-tak i to iz tiska koji su kupili između 1000 i 1500 i kad ih pitam na koliko će prodati samo se smiju i kažu da uopće neće prodati. pa o čemu mi pričamo. znači nikad u idućih 20 godina nećemo doći na ATH? to hoćeš reći ili što? pa ATH možemo doseći već za godinu dana, sve ovisi o indexima , a ne o izvješćima kako ti očekuješ. a možda ga ne dočekamo ni za 20 godina. o proricanju budućnosti ne bih jer nema nikoga tko nešto može sa sigurnošću predvidjeti, ali definitivno je danas bolje biti unutra nego u cash-u.
Delboy bez obzira na vaše katastrofalne investicijske odluke ja vas smatram pametnim čovjekom pa ne znam zašto si dopuštate pisanje gluposti po forumu.
Ovi iz Tiska što su kupili dionice po 1500 kn su možda i najveće budale. Ja znam da su Ledovi manageri kupovali po 20000 kn i zamislite tko vodi te firme, ljudi koji nisu u stanju ni efikasno voditi vlastite financije.
Davno sam poročitao jedan vaš post gdje kažete da samo čekate da dionice narastu do cijena na kojima ste ušli i odmah prodajete. Nećete se ni trenutka dvoumiti niti čekati možda da narastu još koji postotak već ćete uzeti svoju lovu i zauvijek zaboraviti burzu.
Hoće li Tisak doći do 1500 kn ili Dioki do 700 kn ne odlučujemo ni vi ni ja, a ni naše piskaranje po forumu neće ništa pridonijeti tome, ali puno je ljepše vidjeti kad iskreno pišete može se nešto i naučiti od vas.
@lacoste
evo kolega ukratko moj fokus ,ako se budem javljao na tim temama da ste upućeni.
Najbolje bi ti bilo da se nigdje ne javljaš da te ljude ne ismijavaju bez veze.
[/quote]
drži se ploča i udri brigu na veselje kolega,doći će i ta kapitalizacija,ako ne ove godine za godinu dvije sigurno,
@inventer
kolega ,nemam namjeru pljuckati po svim dionicama,ponekad iznesem svoje mišljenje i to je to ,dionice ko dionice,cijena je takva zbog ekonomskog stanja u zemlji ,nemogućnosti postizanja dovoljne likvidnosti na burzi ,masa ulagača je ostala bez svojih novaca u 2008 i početkom 2009 godine, a ne zbog nečijeg pljucanja,tako da nebih pridodavao tome posebno značenje,normalno je da se razlikujemo u mišljenju,i nekim svojim očekivanjima i ciljevima.
već sam bio naveo da me zanima:
1) građevinski sektor nakon komletnih FI-2009 , do tada HOLD…
2) naše dvje sjajne luke(da nemogu biti sjajnije) kada se cijena korigira za 25-30%…
3) od brodara -ATLP i JDLP
4) TISK,ADRS,PTKM,VLDS,LEDO,ZVZD, LRH,CROS,JNAF- kad se cijena korigira nekih 20-25%.
evo kolega ukratko moj fokus ,ako se budem javljao na tim temama da ste upućeni.
Za za tebe će biti sve dionice po jednu kunu ni tada ti nebi imao hrabrosti kupiti jer bi čekao da padne na pola kune, jedino što ti znaš je od dionice do dionice i pljuvačina bez ikakvih argumenata, postovi bez ikakvog smisla, drukanje do besvijesti na dole bez imalo smisla za dobar druk ali nije ti ni lako treba drukati a materija se ne pozna e tada ti stvarno ne ostaje ništa osim ovih bedastoća koje daninma pišeš ali ne znam kako će ti to pomoći siguran sam nikako.
[/quote]
kolega ako dođu do tih cijena koje navodite,mislim da nećete preživjeti od stresa,nerazumijem uopće što se hvatate mojih postova,naveo sam dionice koje me zanimaju i koje pratim,dali će doći do tih nivoa ,vas nebi trebalo zabrinjavati , neznam zašto jal sa vaše strane o svemu što napišem,svakodnevo čitam vaše postove na LKRI i drukanje i pljuvanje po toj dionici,koje uopće nisam htio komentirati,jer me takve stvari ne zanimaju ,niti želim to raditi,pišite što želite,buduće vrjeme će pokazati u kojem pravcu krećemo i koje cijene dionica će biti..
Kolege, TISK mi je 50% portfelja… jako sam dugo na burzi, vjerojatno ranije od vecine ovdje prisutnih, smatram se jako iskusnim na burzi i mislim da sam sve ne samo vidio, nego i dozivio na svom protfelju…prve dionice su mi bile DIOK, jos tamo davne 2005, i od tad sam intenzivno na burzi, ulupao u nju sve sto sam ikad zaradio nakon faksa znaci sva ustedjevina od 2002. do sada… to je jako puno buduci da sam jako stedljiv i imam za HR prilike veliku placu… Znaci prvo neslucen rast portfelja skoro razine da u cashu dosetam u banku i isplatim veliki stambeni kredit u komadu… a onda, svi sve znate… Tako je i s Tiskom… nakon sto je bio na 1200, 1500, 1600… i nakon pada na cca 800 i zadrzavanja i plesanja na tim razinama ja se "pametno" skrto postavim na 760 i cekam mjesecima da me poklopi… i… poklopilo me… eto sad di sam… ovo je katastrofa, kaj god tu drukeri pricali, ja vec godinama cekam da se nes desi, i jako sam strpljiv covjek… ali ovo ne mrda i ako mrda, mrda na dolje… ovo je nesto prestrasno… a ja sam jos dobro kupio, uvjeravam vas da ima ljudi, cak vecina koji su kupovali na puuuuno vecim razinama od mene… ja sam jos dobro proso… i imam rast od prije koji je sad doso na nulu… pa mogu cekat i ako treba jos 10g, samo sto ovo bez problema i nakon 10g moze bit ovdje, na ovom prcijama od cjene… i prije 2-3g je ekipa govorila ode to na 2k, 3k, 18k, pa nista naravno… tak da,ja mislim da ovdje nema kruha, mozete me sad popljuvat ali ne bi druko sam protiv sebe i protiv svog portfelja, jednostavno smatram da to nema utjecaja na cijenu… i samtram da je ovo prcija od dionice i u to me uvjerilo cekanje koje je vjerojatno duze od ukupnog ulagackog staza vecine ovdje na forumu…
mislim da tebi nije mjesto na burzi. imaš stambeni kredit, dakle kupovao si ovo tuđim novcem. zato te i smeta što nije odmah išlo na 20.000 kuna. ići će, polako, pomalo, pa nije smak svijeta. onaj kom se žuri ne treba se ovime baviti. tebi visi stalna sjekira nad glavom u vidu kredita i sad si svoj pesimizam odlučio podijeliti sa nama. ići će ovo i na 50.000 kuna kad neki ljudi odluče. a do tada ništa. za početak, opet ništa. cijena je tu gdje jest i u tren oka može na 800, samo da opet ti isti ljudi potegnu prema gore. a vidimo da oni još nisu odlučili. stoga ti preostaje daljnje čekanje par godina. osim toga, kad smo pričali o targetima nije bilo ni K. od krize. sada treba čekati par godina da se vratimo na nulu pa onda tek govoriti o targetima. ja se ovdje najmanje brinem.
[/quote]
Gle… kupovo sam sve svojim novcem, tesko i mukotrpno zaradjenim… stambeni kredit je druga stvar… to rjesavam od place… a sa ustedjevinom riskiram na burzi jer nemam zenu i djecu za sada… inace bi me svaka normalna zena ubila… ali ne kuzim kak si mozes dopustit da ocjenjujes da li je nekom mjesto na burzi ili ne… ili da tak pausalno ocjenjujes nekog a da ne znas uopce u kakvoj je situaciji ili okolnostima rijec… meni je to nezamislivo, ja si npr. nikad to ne bi dopustio… i to sve radi tvojih uskogrudnih interesa, daj shvati da tvoje pisanje ovdje i drukanje nece odvuc tisak u plus… kad bi se bar to moglo, ja bih odmah napiso soma drukova… jooooj, idem spavat da ne bih napiso sve sto te ide…
Kolege, TISK mi je 50% portfelja… jako sam dugo na burzi, vjerojatno ranije od vecine ovdje prisutnih, smatram se jako iskusnim na burzi i mislim da sam sve ne samo vidio, nego i dozivio na svom protfelju…prve dionice su mi bile DIOK, jos tamo davne 2005, i od tad sam intenzivno na burzi, ulupao u nju sve sto sam ikad zaradio nakon faksa znaci sva ustedjevina od 2002. do sada… to je jako puno buduci da sam jako stedljiv i imam za HR prilike veliku placu… Znaci prvo neslucen rast portfelja skoro razine da u cashu dosetam u banku i isplatim veliki stambeni kredit u komadu… a onda, svi sve znate… Tako je i s Tiskom… nakon sto je bio na 1200, 1500, 1600… i nakon pada na cca 800 i zadrzavanja i plesanja na tim razinama ja se "pametno" skrto postavim na 760 i cekam mjesecima da me poklopi… i… poklopilo me… eto sad di sam… ovo je katastrofa, kaj god tu drukeri pricali, ja vec godinama cekam da se nes desi, i jako sam strpljiv covjek… ali ovo ne mrda i ako mrda, mrda na dolje… ovo je nesto prestrasno… a ja sam jos dobro kupio, uvjeravam vas da ima ljudi, cak vecina koji su kupovali na puuuuno vecim razinama od mene… ja sam jos dobro proso… i imam rast od prije koji je sad doso na nulu… pa mogu cekat i ako treba jos 10g, samo sto ovo bez problema i nakon 10g moze bit ovdje, na ovom prcijama od cjene… i prije 2-3g je ekipa govorila ode to na 2k, 3k, 18k, pa nista naravno… tak da,ja mislim da ovdje nema kruha, mozete me sad popljuvat ali ne bi druko sam protiv sebe i protiv svog portfelja, jednostavno smatram da to nema utjecaja na cijenu… i samtram da je ovo prcija od dionice i u to me uvjerilo cekanje koje je vjerojatno duze od ukupnog ulagackog staza vecine ovdje na forumu…
mislim da tebi nije mjesto na burzi. imaš stambeni kredit, dakle kupovao si ovo tuđim novcem. zato te i smeta što nije odmah išlo na 20.000 kuna. ići će, polako, pomalo, pa nije smak svijeta. onaj kom se žuri ne treba se ovime baviti. tebi visi stalna sjekira nad glavom u vidu kredita i sad si svoj pesimizam odlučio podijeliti sa nama. ići će ovo i na 50.000 kuna kad neki ljudi odluče. a do tada ništa. za početak, opet ništa. cijena je tu gdje jest i u tren oka može na 800, samo da opet ti isti ljudi potegnu prema gore. a vidimo da oni još nisu odlučili. stoga ti preostaje daljnje čekanje par godina. osim toga, kad smo pričali o targetima nije bilo ni K. od krize. sada treba čekati par godina da se vratimo na nulu pa onda tek govoriti o targetima. ja se ovdje najmanje brinem.
[/quote]
Gle… kupovo sam sve svojim novcem, tesko i mukotrpno zaradjenim… stambeni kredit je druga stvar… to rjesavam od place… a sa ustedjevinom riskiram na burzi jer nemam zenu i djecu za sada… inace bi me svaka normalna zena ubila… ali ne kuzim kak si mozes dopustit da ocjenjujes da li je nekom mjesto na burzi ili ne… ili da tak pausalno ocjenjujes nekog a da ne znas uopce u kakvoj je situaciji ili okolnostima rijec… meni je to nezamislivo, ja si npr. nikad to ne bi dopustio… i to sve radi tvojih uskogrudnih interesa, daj shvati da tvoje pisanje ovdje i drukanje nece odvuc tisak u plus… kad bi se bar to moglo, ja bih odmah napiso soma drukova… jooooj, idem spavat da ne bih napiso sve sto te ide…
[/quote]
pa oprosti na uskogrudnosti dječače. ja sam sve samo ne uskogrudan. mene jedino brine da ti ne ostaneš bez posla (i tebi slični) pa da ne počnete davati moje dionice i po 100 kuna, ali i nekretnine čime biste još više državu bacili u kolaps. tebi nije mjesto na burzi jer imaš kredit tj. sjekiru iznad glave. tvoj je problem što si se zaigrao dok je sve na burzi bilo fino. lako je očekivati target ako nemaš kredita jer tvoja je lova i nitko te ne pita. ATH će jednom doći, već smo rekli da nije jasno kada – 1, 5, 10 godina, nije bitno. S tobom nije tako. Tebi je ATH nužan da dođeš na nulu jer i dalje nemaš svoj stan.tu je
hvala na komlimentu, ovo djecace heheh, ja mislio da sam vec star… ja nisam u minusu sa svojim ukupnim ulaganjem na burzi, jedino sam propustio finu zaradu… ne treba mi ATH da bi bio na nuli s tiskom konkretno, napisao sam po koliko sam kupovo… ne kuzim od kud ti pobude da dajes ljudima etikete kome je sto raditi i tkome je mjesto na burzi. A ovo sa stambenim kreditom nema nikakve veze sa burzom, imao bih ga bez obzira na burzu, cak i da ona ne postoji…i s time se ponosim, svojim radom sam nesto postigo za svoju egzistenciju, nije mi tata kupio stan il auto ko nekima…kaj sam trebo kod staraca ostat mozda? Ono sto ti meni i "slicnima" stavljas kao manu nama sluzi na ponos samo ti to ocito ne kuzis… samo sam ustedjevinu na burzu, visak… umjesto na orocenje u banku ili da ju jednostavno spiskam… ali iz tvojih postova i ne trebam biti Sigmund Freud da bi zakljucio da si ekstremno nervozan sa svojim ulaganjem iako bih kao po tvom ja to trebao biti… cim se nema argumenata daju se ljudima razno razne etikete pa i vrijedjanja… vjerojatno se i deres na ljude kad hoces dokazati da si u pravu, onaj popularni argument decibela…
Da ne govorimo da je to minus samo od zadnje kupnje [lol]
Kolega, moram Vas razočarati jer je to stanje pregled dobiti/gubitaka i odnosi se na sve dosadašnje trgovine dotičnom dionicom.
[/quote]
Kolega Delboy. Odličan post. Na burzu se stavlja višak novca. Krediti , margini i sl su nam i stvorili ovu krizu i veliki pad. Pohlepa tj želja za zaradom na burzi sa tuđim novcem je mač sa dvije oštrice.
Igru sa tuđim novcem ostavljamo fondovima koji na žalost nikome ne odgovaraju za velike gubitke.
Dajte meni 2-3 miljarde kuna pa ču dignuti croby za par dana ma 5000 i opet ga oboriti na 2000.I kao fond nikome neču odgovarati ( na žalost)
[/quote]
Kolega Delboy. Odličan post. Na burzu se stavlja višak novca. Krediti , margini i sl su nam i stvorili ovu krizu i veliki pad. Pohlepa tj želja za zaradom na burzi sa tuđim novcem je mač sa dvije oštrice.
Igru sa tuđim novcem ostavljamo fondovima koji na žalost nikome ne odgovaraju za velike gubitke.
Dajte meni 2-3 miljarde kuna pa ču dignuti croby za par dana ma 5000 i opet ga oboriti na 2000.I kao fond nikome neču odgovarati ( na žalost)
[/quote]
Svaka cast kolega žorž post za cistu 100-tku! [thumbsup]
Na burzu se stavlja višak novca. Krediti , margini i sl su nam i stvorili ovu krizu i veliki pad. Pohlepa tj želja za zaradom na burzi sa tuđim novcem je mač sa dvije oštrice.
Svatko radi prema vlastitim mogućnostima i sposobnostima. Tko nema lovu a ima znanje i sposobnost za trgovanje, jedini način da se uključi na burzu je kredit. Ako uspiješ zaraditi više od troška kamata ne vidim što tu ima loše.
Tko je god ulagao u fondove bio je upoznat s rizikom, pa ne vidim razlog zašto bi fondovi za nešto odgovarali, burza je tržište gdje svatko može kupovati ili prodavati gdje mu cijena odgovara.
Ako vam je Crobex na 2100 bodova i Tisak na 260 kn jeftin iskoristite priliku i kupujete.