ne filozofiraj splićo, 90% tvojih prognoza je pogrešno što se svatko može uvjeriti ako mu se da malo prekopati unazad po temama
stavi ti lijepo graf za te tvoje targete a ne ovako svaki dan lupaš bez veze i bez pokrića, ne znam kako ti to moderator dozvoljava [angry]
Kolega Delboy, ja uistinu nemam niti 1komad Tiska i na ovoj cijeni mi je itekako preskup.
Rekao sam gdje bi ga možda kupovao, na 165kn.
Inače sam davno kupovao Tisak kad se branila cijena i to po 220kn i naravno prodavao na 305-310kn.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, osobno mislim da će vrlo brzo ga biti po 220kn.
Al eto vidjet ćemo tko je bio u pravu. Inače donji tjedni boll da probije bio bi na 220-230kn.
Još mrvicu padanja uslijed smirivanja i finalnog ispuha i eto ga na 165kn.
Živi bili pa vidjeli.
A di izvadi tih 165 kn rane ti ljute?
Da te prijavin za oni tarot na novoj tv,a ?
Daj to malo argumentiraj ako možeš,jer bi se stvarno volija pripremit za tu opciju,pa da kupim par tisuća pa šta bude da bude….
Pozdrav
Kolega Delboy, ja uistinu nemam niti 1komad Tiska i na ovoj cijeni mi je itekako preskup.
Rekao sam gdje bi ga možda kupovao, na 165kn.
Inače sam davno kupovao Tisak kad se branila cijena i to po 220kn i naravno prodavao na 305-310kn.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, osobno mislim da će vrlo brzo ga biti po 220kn.
Al eto vidjet ćemo tko je bio u pravu. Inače donji tjedni boll da probije bio bi na 220-230kn.
Još mrvicu padanja uslijed smirivanja i finalnog ispuha i eto ga na 165kn.
Živi bili pa vidjeli.
A di izvadi tih 165 kn rane ti ljute?
Da te prijavin za oni tarot na novoj tv,a ?
Daj to malo argumentiraj ako možeš,jer bi se stvarno volija pripremit za tu opciju,pa da kupim par tisuća pa šta bude da bude….
Pozdrav
[/quote]
Pa 165 je samo par posto ispod BV.
Ne vidim nikakvog razloga zašto bi se i jedna dionica na ZSE tržila poviše BV ukoliko ima sitnu ili nedaj bože negativnu dobit u prethodnom razdoblju. Budimo realni Tisak je ipak precjenjen, kao i masu drugih dionica na ZSE. Nismo mi USA da nam je ekonomija fleksibilna i brzo regenerirajuća. Mi smo ekonomski Trabant, Zaporožac.
nema potrebe za traženje savjeta od bilo koga od štovanih kolega,svak ima pravo na svoje mišljenje,a ako se nekom ne sviđa ,zanemarite post, dali netko griješi ili ne griješi u svojim procijena to je njegova privatana stvar,ali gledajući naše kompletno tržište ,za primjetiti je nemogućnost rasta , te stoga druga opcija upućuje na pad,
po mom skromnom mišljenju TISK-oko 190-200 kn u skorije vrjeme od mijesec ili dva , dali griješim ili ne utvrditi ćemo u svibnju-2010 ,ili sam možda previše optimističan u pogledu visine cjene.
ne zbog toga što ne vrijedi ,već jednostavno zbog negativnog sentimenta ,koji je preočit ..
Ne vjerujem u bogznakakve padove. Vidim vrlo jaku potporu na 250 kuna. Ovaj nivo je više puta poslužio kao potpora i otpor.
Nakon pada linije potpore ( s padom cijene ispod 300 kuna ) pokušalo se formirati dno i potpora na 270 kuna. Uslijedilo je bočno gibanje u kanalu 270-290 kuna.
Ali popuštanjem ove potpore na 270 kuna stvorili su se novi uvjeti za prodaju i najlogičniji target je opet 250 kuna. Usput se formira potencijalna pozitivna divergencija. A za dalje ćemo vidjet.
@peromadjar
sve u redu kolega ,sve to lijepo izgleda,ali slične situacije su bile i na 300 kn ,pa je uslijedio pad od 14-15% , do skoro 250 kn, treba biti dosta nisko na bidu i pratiti situaciju .
odakle vam to da će se ukinuti dobar dio prodajnih mjesta?argumentirajte to dokazima,i ne laprdajte više,tisak je podcijenjena dionica,ali na rast treba pričekati,na 250,00 očekujem potporu koja neće biti probijena,promet na malo se počeo oporavljati ima tek 10-ak dana,imam informacije…bdp bi mogao pasti oko 1% ove godine,a tisak je todorićeva dionica,i adrs-ova,dvije najjače kompanije u hrvatskoj,i dakle rekao sam vam-ne laprdajte više..
@peromadjar
sve u redu kolega ,sve to lijepo izgleda,ali slične situacije su bile i na 300 kn ,pa je uslijedio pad od 14-15% , do skoro 250 kn, treba biti dosta nisko na bidu i pratiti situaciju .
Ne treba pratit bid već tehničku analizu. Nisam htio ranije stavljati al očito je da su iskusni tehničari prepoznali neke obrasce. Pogledajte zašto linija 300 nije mogla izdržati, pogledajte formaciju trokuta ( zelenog ) i target koji prozlazi iz njega.
Naravno radi se o idealnom targetu. Cijena može biti i nešto viša i nešto niža od navedene jer naše tržište nije posve idealan medij, al to je otprilike to.
još jedna linija je baš tu negdje oko dodira ili malo probijena od dva prethodna dna iz 12/08 i 07/09 … i ona bi trebala biti barem mala podrška …. i dalje se kladim na rast, pa ko živ ko mrtav … još jedan kolega koji užasno malo piše ali podosta "pogađa" je pred tri mjeseca reko 255 (ja mislio 260 i tako kupovao), tako da par dionica koje eventualno propadnu niže niš ne znače
Meni ovo na Tisku izgleda kao grebanje po dnu. Cijena pada ali nema tu neke prodaje, već samo rušenje sićom da bi se kasnije kupovalo po asku.
Da imam casha sigurno bi kupovao, vjerujem da će se još ove godine Tisak moći utopiti po 400 kn.
dobro da li itko zna kakvo bi trebalo biti godišnje fin. izvješće? ovo su sve sama nagađanja…
Volija bi ti reć da će biti fascinantno ,ali nažalost ne mogu.
Iz pouzdanih izvora znam da i nije ništa posebno,jbg…