***obrisano***u EU postoje kiosci, a nema ih u UK jer je takva tradicija. sve druge zemlje imaju ih.
Tjedni MACD na ULPL se presjekao nedavno, imali smo pad od 690kn do 590kn u tom periodu, dakle dobrih 15%.
Tisku se to tek sad događa, slijedi pad do minimalno 240kn u par dana.
Evo i grafa da se uvjerite! Iako po meni ide to još niže!
Mislim da ste krivo shvatili, govorio sam o prodana 3 bona u jednom danu, a glede cigareta nisam mislio na 1 kutiju već ipak malo više. Zna se šta se prodaje na kioscima. Jedina prednost TISK-a je cash pritok, pa makar i manji, ljudi ipak plate cashom. Dakle naplata je pozitivna stvar.
Na grafu se vidi da slijedi pad do 240kn.
što li moj sugrađanin split009 napiše i ostane živ,a sve bez argumenata.Za cijenjeno čitateljstvo informacija da u Splitu Tisak ima ako ne "monopol" ,a ono bar "duopol" na takav način prodaje.Iz aviona se vidi poboljšanje kvalitete usluge,a da ne govorim o prometima.Golim okom se vidi u kakav
kvalitet je uprava ulagala.Vjerojatno je završen ciklus ulaganja pa očekujem vrhunske f. izvještaje u slijedećim kvartalima kao što je bio i posljednji kvartal.Sve to unatoč recesiji.
Kolega split009 laže Vas prijateljica iz kioska,nije pouzdana ili možda niste Vi njoj pouzdani.
Pozdrav
Kakav monopol??? fino zbroji privatne trafike koje rade do 24h, a ne TISK koji pritvori butigu u 13h subotom, a ostalim danima u 20h.
Mislim da ste krivo shvatili, govorio sam o prodana 3 bona u jednom danu, a glede cigareta nisam mislio na 1 kutiju već ipak malo više. Zna se šta se prodaje na kioscima. Jedina prednost TISK-a je cash pritok, pa makar i manji, ljudi ipak plate cashom. Dakle naplata je pozitivna stvar.
Znaš li da Tisak ima trafika koje naprave više prometa dnevno nego recimo jedan HG Spotov dućan.
U Splitu su trafike na Primi, kod sv. Frane i ispod pazara kod F cafea ljeti radile 50-60000 kn.
Dok recimo HG Spotov dućan u Splitu ne napravi više od 50000 kn.
Prosječena marža je slična samo što HG Spot ima puno veće fiksne troškove.
Budućnost poslovanja Tiska nije upitna, već je samo dionica bezveze.
splite, nisi odgovorija na većinu postavljenih pitanja, a nisam zadovoljan ni s napisanim argumentima. Očekujem da odgovoriš na pitanja koja sam ti postavija.
A evo ti i još jedno dodatno:
Tjedni MACD na ULPL se presjekao nedavno, imali smo pad od 690kn do 590kn u tom periodu, dakle dobrih 15%.
Kako očekuješ rast ULPL ako je došlo do presjecanja MACD?
Kakav monopol??? fino zbroji privatne trafike koje rade do 24h, a ne TISK koji pritvori butigu u 13h subotom, a ostalim danima u 20h.
Baš zanimljivo jer iako je nedilja, ja san danas u 14h kupija duvan u trafici od Tiska.
Vezano za TA od TISK, postavljam graf iako je malo nepregledan.
Dakle, u petak najniža 273kn, zadnja 276kn.
– MACD nepovoljan, al ga se ne može uzimat ka jedini kriterij, pa imamo sljedeće:
– otvoreno trgovanje s gapom,
– cijena ispala van Bollingera,
– SMA200 se nalazi na 271kn,
– dvostruka Fibbonaci linija na oko 270kn,
– RSI 38.8 bodova, dok je 6.7.09. bija 36 bodova, 2.3.09 38 bodova, a 12.12.08. (min. cijena) 28 bodova,
– stohastic sell bi se uskoro treba prekrižit…
Dok sam prošle godine ulagao po "grafovima" izgubio sam 70%, a kad sam početkom godine počeo ulagati po svojoj logici, intuciji, vratio sam sve i sad se vrtim u plus/minus 5%.
Već je poznato za statistike da ih se može tumačiti na razne načine, a vrlo uskoro ćemo vidjeti tu "moć" kad budućnost postane prošlost.
A glede Tiskovih prodajnih mjesta i recesije, danas sam bio u redu do vrata (za kupiti FotoMag), netko kupuje novine, netko slatkiše, netko "one" stvari,…, bar u Dalmaciji prometa ima,…, još kad bi se registrirali za kladionice, tj. uveli kladionice, to bi bio potez nad potezima,…. ovdje u Dalmaciji, sva muškadija od 15 do 55 se kladi sve u 16.
da ne govorimo da su im čokoladice jeftinije nego u konzumu cca. 20% jer su moja slabost ti razno razni čoko fingersi i uvjek se začudim kak je takva razlika u cijeni … na nekim stvarima i 25%, već i moj mali zna da se žvakače, sokići, čokse kupuju u tisku jer dobije više za svoje novce … al bum i ja ko split čeko na 240 pa možda kaj i upadne … imam tisk ali manje nego prije
da ne govorimo da su im čokoladice jeftinije nego u konzumu cca. 20% jer su moja slabost ti razno razni čoko fingersi i uvjek se začudim kak je takva razlika u cijeni … na nekim stvarima i 25%, već i moj mali zna da se žvakače, sokići, čokse kupuju u tisku jer dobije više za svoje novce … al bum i ja ko split čeko na 240 pa možda kaj i upadne … imam tisk ali manje nego prije
Ti čekaj na 240kn ja čekam na 160kn….Sve je izglednije i da ću dočekati…
Al opet bolje i 160kn nego VLAD-ov target 70kn.
ovo kaj se događa nažalost nema veze sa ničim nego sa igrankom velikih dečki … ne samo TISK već sve skupa … opet ulazimo u fazu kad se prodaje po abecedi i ukoliko je nešto manje palo sigurno će taj manjak od prosjeka i nadoknaditi … ovaj put ću apstinirati od kupnje još neko vrijeme (što ne znači da me nebu na bidu) i pričekati dan ludila … kad krenu tiltovi i pojača se promet a izbor dionica nebu tak jako važan samo da je dobro palo jer se izgleda namješta nivo kraja godine po početku da smo ipak od 01.01. do 31.12. u malom plusu
ovo je samo moje glasno razmišljanje i ne predstavlja nagovor …. kaj se tiče vlada volio bi da se ne pojave njegovi targeti na blogu jer je ipak "pogodio" more toga ma kolko god mi šutili o tome
Ti čekaj na 240kn ja čekam na 160kn….Sve je izglednije i da ću dočekati…
Al opet bolje i 160kn nego VLAD-ov target 70kn.
Opet po običaju trkeljaš, bez ikakvih argumenata. Ovo je u rangu onoga da ja sad kažen kako ja čekan da me pometu na asku po 1.600, a samo šta nije.
Da se razumimo, vidljivo je iz aviona da želiš šta niže dokupit, a nakon dokupa ćeš pričat bajke kako to ide na ATH i sl. I ja bi rado nisko dokupija, al ne služim se tim smicalicama. Samo ne razumin kako ti očekuješ da itko na forumu puši ove tvoje priče.
Nego, kad ću dobit odgovore na postavljena pitanja?
Još jedna sitnica u ova blagdanska vremena.Pofalilo mi je nešto doma ,pa izašao vanka vidjeti jeli još neka butiga radi .Kad ono trafike Tiska u Splitu u Gundulićevoj i Matoševoj ulici u 17 i 15 sati još uvijek rade.Ljudi ne treba se bojati za budućnost ove tvrtke.
tiskovna industrija je spašena. izašao je e-papir, tanak, sličan lcd-u koji će biti u prodaji na kioscima. u RH će ga sigurno u ponudi imati tisak i tisak-media ako se neki naš nakladnik odluči za takav korak. google: e-papir. pročitajte sami