Ovdje nije samo poanta u "kioscima", kao izoliranim jedinicama, nego je stvar "mreže" – Tisak ima zanimljivu mrežu nacionalne pokrivenosti i to je zapravo ovdje najveća vrijednost, jer potencijali mreže su ogromni! Ako bude pameti, a ne znam zašto je ovdje ne bi bilo… ovo se može dobro iskoristiti i razvijati na poslovno vrlo pametan način.
Pa i razvija se.
Ovdje nije samo poanta u "kioscima", kao izoliranim jedinicama, nego je stvar "mreže" – Tisak ima zanimljivu mrežu nacionalne pokrivenosti i to je zapravo ovdje najveća vrijednost, jer potencijali mreže su ogromni! Ako bude pameti, a ne znam zašto je ovdje ne bi bilo… ovo se može dobro iskoristiti i razvijati na poslovno vrlo pametan način.
Pa i razvija se.
[/quote]
i tako će i na dalje! [thumbsup]
***obrisano*** priča o EU a u EU sve vrvi od kiosaka. inače, tisak je s gradom zagrebom kao i ostalim mjesnim upravama sklopio dugoročne ugovore o najmu i to na 10, negdje i 20 godina, uz mogućnost promjene lokacija u slučaju da na nekim lokacijama slabije ide. toliko o EU. splite, EU je blizu pa posjeti koju državu da vidiš da pišeš gluposti. uostalom, što mi nasjedamo na njegove postove. pa on je na kupnji tiska već danima i nikako da ga poklopi . to se vidi iz dramatičnih postova koje piše. ***obrisano***
Ajme koje se gluposti pišu o prodaji zadnjih dana i opet kupnji po nižim cijenama. Pogledajte samo na kojim prometima je bila ta prodaja, to je čista zabluda.
Ali eto lijepo je za maštati o basnoslovnim zaradama na burzi- samo za neznalice.
***obrisano*** priča o EU a u EU sve vrvi od kiosaka. inače, tisak je s gradom zagrebom kao i ostalim mjesnim upravama sklopio dugoročne ugovore o najmu i to na 10, negdje i 20 godina, uz mogućnost promjene lokacija u slučaju da na nekim lokacijama slabije ide. toliko o EU. splite, EU je blizu pa posjeti koju državu da vidiš da pišeš gluposti. uostalom, što mi nasjedamo na njegove postove. pa on je na kupnji tiska već danima i nikako da ga poklopi . to se vidi iz dramatičnih postova koje piše.***obrisano***
***obrisano*** Nadalje da si posjetio koju EU zemlju kao ja, onda bi vidio da su svi takvi objekti u poslovnim i stambenim zgradama,a da kioske imamo samo mi na Balkanu.
Cijena pada i nastavit će padati,a ti sviraj kako Tisak vrijedi 1000kn. Samo vidim da ti to baš ne polazi za rukom, jer kupnja bježi sve niže i niže.
Lijepo reci svima gdje je Book value da ljudi ne srljaju s gubicima.
Kad 1 kisk u kojem mi radi prijateljica proda 3 bona za mobitel i cigarete u tijeku jednog dana i ništa više, onda se pitam čemu ti kioski, samo će stvarati gubitke.
Trgovina umire u recesiji, to čeka i Tisak.
***obrisano***
I nemam više niti jednu dionicu Tiska, prodao jučer zadnjih par komada što su mi ostali, tek tako radi praćenja cijene dionica portfelja da je ne tražim. a većinu utopio na 330-340kn
Kolega Lynx spomenuli ste nešto jako jako bitno: "ČVRSTI OBJEKTI".
Barem ovdje u Dalmaciji taj broj objekata u odnosu na montažne nije veći od 1%.
Za ZG ne znam.
Kioski vani skoro pa i ne postoje, 95% su čvrsti objekti.
Ulaskom u EU postrožit će se propisi a time i ukloniti silni kioski.
Naravno ne mora to biti baš tako gadno na cijenu Tiska, al odrazit će se, kao što se odražava činjenica da se vrlo malo toga prodaje na kioscima, jer ljudi nemaju novce.
I nemam više niti jednu dionicu Tiska, prodao jučer zadnjih par komada što su mi ostali, tek tako radi praćenja cijene dionica portfelja da je ne tražim. a većinu utopio na 330-340kn
Kolega Lynx spomenuli ste nešto jako jako bitno: "ČVRSTI OBJEKTI".
Barem ovdje u Dalmaciji taj broj objekata u odnosu na montažne nije veći od 1%.
Za ZG ne znam.
Kioski vani skoro pa i ne postoje, 95% su čvrsti objekti.
Ulaskom u EU postrožit će se propisi a time i ukloniti silni kioski.
Naravno ne mora to biti baš tako gadno na cijenu Tiska, al odrazit će se, kao što se odražava činjenica da se vrlo malo toga prodaje na kioscima, jer ljudi nemaju novce.
A, brate mili, što ga ti melješ….
1. Nitko normalan ne bi kudio dionicu iz koje upravo namjrava izaći. A očigledno dobrotvor ni altruist nisi.
2. U kojoj ti Dalmaciji živiš ? Kalifornijskoj ? Ovdje na Makarskoj rivijeri, Splitu,… sva cjelogodišnja, visokoprometna Tiskova prodajna mjesta su čvrsta, u sklopu zgrada, u centru, glavnim ulicama, autobusnim stajalištima, uz škole, državne institucije, pošte, banke, bolnice,… Ono nešto sezonskih objekata mijenja položaj ovisno o regulaciji protoka ljudi (drukčiji raspored parkinga, ulica,…) i to vrlo uspješno. Naročito sad kad je centraliziran informacijski sustav, odmah se vidi tko je u minusu ili sa slabim prometom i na reakciju se ne čeka dugo. Selidba, ukidanje, bez milosti.
3. Da tvoja "prijateljica" proda tri bona i jedne cigarete na dan je čista laž. Gdje su novine, filmovi, stripovi, sličice, piće, grickalice, čokoladice,….
Da se nalazi u Zabiti bb, imala bi promet min. 1000 kn dnevno.
4. Ne znam što želiš postići, no obilježje akademskog građanina je temeljitost, poštene namjere, tvrdnje i stavovi temeljeni na dokazivim istinama. Ovo ovdje je tek loš, "ad hoc", igrokaz
5. I zadnji rast je uslijedio nakon ovakvih uvodničara, pitam se, hoće li ovaj put?
Napomena: pitam sebe a ne tebe.
2. U kojoj ti Dalmaciji živiš ? Kalifornijskoj ? Ovdje na Makarskoj rivijeri, Splitu,… sva cjelogodišnja, visokoprometna Tiskova prodajna mjesta su čvrsta, u sklopu zgrada, u centru, glavnim ulicama, autobusnim stajalištima, uz škole, državne institucije, pošte, banke, bolnice,…
koliko ja znam Dalmacija ima i svoju "zagoru" a ne samo "rivijere", možda je kolega iz tih krajeva 😀
to je super, svako profitno mjesto treba analizirati i prilagođavati se realnosti. Da Tisak ukine sve neprofitabilne kioske… sve bi ovo izgledalo još bolje.
Da se nalazi u Zabiti bb, imala bi promet min. 1000 kn dnevno.
takvih kioska sigurno ima, koji ne rade puno više od 1000 kn prometa na dan – e da se svi takvi ukinu… na čega bi ličila ova izvješća, profitne marže bi skočile, sve bi bilo bolje.
Dakle, priče o "ukidanju nekih kioska" zvuče čudno – međutim, mi vidimo da bi neke od njih zapravo i trebalo ukinuti i da bi tada izvješća bilo time samo bolja!
Zamislite na čega bi sličila izvješća firme koje bi npr. imala samo kioske tipa onih u pothodniku Importane centra… ej te jadne žene svake 2-3 sekunde posluže jednog kupca, koliko uopće fizički i teoretski mogu izvesti, i tako cijeli dan (one bi trebale imati benificirani radni staž – one će sigurno puknuti ako tamo rade više od mjesec-dva), ej ti kiosci da se gledaju odvojeno, to ima i marže dobiti neusporedivo veće od poduzeća kao cjeline, pa onda povrat na kapital… sigurno da ti se u glavi zavrti od tih brojki – e to je slikovito obrazloženje što bi značilo "ukinuti manje profitabilne kioske" – a sigurno da ako se što ukine da će se ukinuti zato što nije profitabilno i kako bi se time poslovanje kao cjelina popravilo!
koliko ja znam Dalmacija ima i svoju "zagoru" a ne samo "rivijere", možda je kolega iz tih krajeva 😀
Profit ne brine o nacionalnim interesima dostupnosti informacija (i bonova) svakom stanovniku.
Po malim mjestima kiosci rade samo 3-4 mjeseca i ključ u bravu do slijedeće sezone. Ne drži se kiosk da bi netko imao plaću, nego da bi vlasnici (dioničari, ‘I hope’) ostvarili što veću dobit.
što li moj sugrađanin split009 napiše i ostane živ,a sve bez argumenata.Za cijenjeno čitateljstvo informacija da u Splitu Tisak ima ako ne "monopol" ,a ono bar "duopol" na takav način prodaje.Iz aviona se vidi poboljšanje kvalitete usluge,a da ne govorim o prometima.Golim okom se vidi u kakav
kvalitet je uprava ulagala.Vjerojatno je završen ciklus ulaganja pa očekujem vrhunske f. izvještaje u slijedećim kvartalima kao što je bio i posljednji kvartal.Sve to unatoč recesiji.
Kolega split009 laže Vas prijateljica iz kioska,nije pouzdana ili možda niste Vi njoj pouzdani.
Pozdrav
Fakultetski obrazovani kolega split nam opet ustupa svoje analize a usput se možemo i besplatno nasmijat.
Dosljedan kao i uvijek, na temi ULPL piše da bi moga uslijedit rast od 10%:
Prije će preko 650kn… graf kaže idemo UP, a onaj na tisku veli idemo DOWN;
Svijet uspješno izlazi iz recesije, posebno Kina, Indija i Brazil,
dok ode istovremeno piše kako TISK slijedi pad od min. 30%.
Pa evo kolega splite, meni su interesantni ti vaši grafovi iz koje se vidi negativna korelacija TISK i ULPL, pa ako vam nije problem, mogli bi ih priložit.
Također, nije mi jasno kako činjenica da svijet izlazi iz recesije pogoduje rastu ULPL a istovremeno bi TISK trebao jako dolje. Dakle, taj izlazak iz recesije se odnosi samo na one dionice koje eto baš slučajno vi posjedujete ili je posrijedi nešto drugo? Nije valjda samo onaj argument kako ULPL posluje vani? Mislite li da će u slučaju jačeg zarona Crobexa, te na osnovu činjenice kako brodari posluju vani, doći do rasta cijena brodara?
Ako je činjenica da se vrlo malo toga prodaje na kioscima, jer ljudi nemaju novce, na osnovu čeka očekujet porast brodskog sektora? Pa šta i kome će ti brodovi prevozit kad nema potrošnje?
Koliki će po vama pad prihoda u 2010. imati TISK i ULPL?
Ne tako davno (naravno dok ste posjedovali TISK) ste pisali kako slijedi lansiranje do 1000 pa napad na ATH, a sad se odjednom u trafici dnevno prodaju tri bona za mobitel i cigarete?
Baš sam znatiželjan, pa ako nije problem, molim Vas da navedete lokaciju navedene trafike.
Isto tako, možete li priložiti nekakav dokument ili link di se vidi da će se ulaskom u EU ukloniti silni kiosci.
Ima toga još, al zasad je dovoljno, pozdrav. [bye]