Ja stavljam prognozu 240kn u iduća 2 tjedna, a možda i prije! Probijanjem 300kn otvara se target 270kn, idući je 220-230kn…. OPREZ LJUDI
splićo, toda nije izvukao ni kune iz tiska, ti drukaš ali si već zašao u kaznenu zonu. hanfa bi ti mogla oduzeti dozvolu ako ovako nastaviš. argumenata nemaš, a cijena danas u plusu , baš radi tebe. najviše me smeta što stojiš na bid-u i drukaš prema dolje. to donosi nesreću u trajanju od više godina. tisak najmanje zaradi od prodaje, najviše od distribucije. malo prouči izvješća umjesto da ovakve gluparije pišeš i onda se sam ocjeniš (pomoću drugih nickova naravno) ….molim moderatore da i drugima brišu drukerske neargumentirane postove. kako ste mogli dopustiti splitov posljednji post? a mene moderirate i brišete mi poruke.
Ja stavljam prognozu 240kn u iduća 2 tjedna, a možda i prije! Probijanjem 300kn otvara se target 270kn, idući je 220-230kn…. OPREZ LJUDI
Tako je bilo zadnj put, a gubica je pricao o autoputu na 1500 kn.
TISKU je profitna marža pala drastično,a i dalje pada. Broj partnera i kupaca je svakim danom sve manji, a u ovoj krizi takvi će kupci propadati sve više i više… dakle manja i manja distribucija jer ipak veliki i ne trabaju distribuciju.
Očekujem TISAK uskoro ispod 200kn, dapače kupovat ću ga tek na 180kn pa 150 i 100kn.
TISKU je profitna marža pala drastično,a i dalje pada. Broj partnera i kupaca je svakim danom sve manji, a u ovoj krizi takvi će kupci propadati sve više i više… dakle manja i manja distribucija jer ipak veliki i ne trabaju distribuciju.
Očekujem TISAK uskoro ispod 200kn, dapače kupovat ću ga tek na 180kn pa 150 i 100kn.
zašto bi ga kupovao na 180kn ako očekuješ dodatni pad od 45%? [huh]
Po nicku i stilu pisanja pretpostavljam da si ti isti onaj koji je na mojnovac prije nekih godinu dana najavljivao crobex na 3000, 4000…. za prošli Božić.
[lol]
Punio si nam j..a svakodnevno, moderatorima hvala na ignore opciji koje ovdje, nažalost, nema.
Valjda ovdje očekuješ plodnije tlo za svoje kvazianalize. Za tvoje dobro se nadam da se radi o običnom druku, a ne o TA na osnovu koje ulažeš.
Sretno!
Splićo, što ste kioske od Slobodne dalmacije prodali Tisku,ako on ne vrijedi ništa.Vašu Slobodnu neće nitko ni po 50 kuna,a čini mi se da će je biti i po 10 kuna.?!
ma pustite ga neka piše. što on više bude pisao, to bolje za dionicu. uđite u samo jedan tisak media centar pa zaključite sami – posao ide kao nikad. a gdje su još kiosci i distribucija….
zašto bi ga kupovao na 180kn ako očekuješ dodatni pad od 45%? [huh]
[/quote]
Jer bude i odbijanaca, samo treba znati točke odbijanja….
ma pustite ga neka piše. što on više bude pisao, to bolje za dionicu. uđite u samo jedan tisak media centar pa zaključite sami – posao ide kao nikad. a gdje su još kiosci i distribucija….
Jesam ja rekao na 320kn kako će to dolje??? Da, a sad je 276kn???
Po tebi je najbolje se bilo ukrcati nekad na 1600kn i samo čekati, jer to ode preko 5000kn.
Ma šta obmanjuješ ljude? Pod kojom isprikom? Kako vrijedi puno?
Ma daj molim te, pa P/B kad bude 1 onda će TISAK da bude na 160kn.
koji redikul….smiješno.
Pa ne bi rekao da je onima koji imaju Tisak smiješno kad vide ovoliki pad u par dana.
Na 320kn sam upozorio na pad, tko me poslušao mogao je spasiti se od gubitaka.
O čemu ti pričaš DELBOY? Po booku ne vrijedi ni 160kn. A ti spominješ 1000kn?
Na temelju čega?
Nadalje svi ti kisoci su na tuđem zemljištu, kad se uklone u EU (a tako operira EU)
pitam se što će ostati od tvog TISKA????
Ja bi rekao jedno veliko ništa!
Jer bome ni u EU ne vidim nikakve kioske, to postoji samo u nas i istočnoj Evropi.
A glede Slobodne, ne vrijedi ni 10kn.
ovakav oblik dućana navodno vuče korijene od Turaka, dakle jugoistočna Europa koja je bila pod njihovom vlašću je prirodno njihovo podneblje… međutim: kako ih nema u EU?? Pa ima ih i u EU i zapadnijim državama od Slovenije, kao i u nekim ne-EU ali razvijenim europskim zemljama (recimo Švicarska!) tako da… ja ne bih rekao da je to baš potpuna nepoznanica tamo… a uostalom, zar po tebi jedino što valja je ono što imaju u EU/USA a sve što oni (još) nemaju ne valja??
Kisoci su velikim dijelom na gradskim površinama koje grad iznajmljuje… sve po tržišnim principima… pa ako tu i ima nekih "neusklađenosti" sa europskim zakonima, to se lako uskladi… a sve više je kioska u "čvrstim objektima" tako da ja ne vidim baš da se broj kioska mora nešto smanjiti… ako se smanji smanjit će se tako da se zatvaraju oni koji ne postižu kao posebni profitni centar zadovoljavajuće rezultate (slab promet) a oni kiosci na kolodvorima i sl. mjestima frekventnog prometa ljudi… ti će uvijek biti na svome mjestu, što u prostorima koje su vlasništvo Tiska, što u iznajmljenim prostorima…
Kiosci/"small-surface retail shops" na frekventnim lokacijama su uvijek (i u svakoj državi) jedno zanimljivo područje potencijalno odičnih poslovnih mogućnosti… uvijek je tako u životu, sve ima svoje plus i minus, sve je u nečemu konkuretno – tako da ovakvi mali ("specijalizirani") dućani imaju svoje prednosti spram velikih pa ako onaj koji upravlja radi to na način da iskorištava prednosti… mane će biti potisnute i posao će kao posao davati dobre rezultate!
Ovdje nije samo poanta u "kioscima", kao izoliranim jedinicama, nego je stvar "mreže" – Tisak ima zanimljivu mrežu nacionalne pokrivenosti i to je zapravo ovdje najveća vrijednost, jer potencijali mreže su ogromni! Ako bude pameti, a ne znam zašto je ovdje ne bi bilo… ovo se može dobro iskoristiti i razvijati na poslovno vrlo pametan način.