TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bez uvrede svima u ovoj raspravi, ali mislim da je na nasem trzistu, u bilo kojem trenutku apsurdno govoriti o fundamentima, nisu bili ni na 1500, nisu ni sad relevantni na cijenu… Nadalje, relativno mali prometi na tisku, netko ga s vecom kolicinom moze dignut u nebesa ili spustit, mada se to u zadnje vrijeme ne desava… Samo hocu reci da iako vi tu dosta argumentirano pisete, fundamenti, izracuni, izvjesca, nista ne utjece na cijenu… Kad trziste odleti gore, za 1,2,5 mj. ili godina, odletit ce i tisk+-par mjeseci u nekom pogodnom trenutku… uvijek vise nego se optimisti nadaju kao sto i pada uvijek vise nego sto se pesimisti nadaju, sva logika, zdrav razum i ostalo… zaboravi…

P.S. Jedina mi je nada da neki mirovinac pocme tuc po tisku… ok, to bi bilo logicno i za ocekivat, i super… dakle…zaboravi…

Na kraju se sve svodi na fundamente.
Ako si dugoročni ulagač onda moraš ispravno procijeniti vrijednost firme i kupovati s diskontom.
Ovakve krize će biti sve češće i jedino ispravnim načinom razmišljanja možeš zarađivati na burzi.
Loš način razmišljanja je da će netko dignuti tvoje dionice u nebesa i da ćeš se ti iskrcati, isključivo tržište u nekome dužem periodu može formirati cijenu.
Mirovinci jesu glupani ali navedi mi jedan razlog zašto bi oni digli cijenu Tiska, oni samo kupuju pri vrhu i prodaju na dnu i tako su meni odličan indikator.
Ako pogledaš periode duže od 5 godina onda ćeš vidjeti da dionice samo osciliraju oko nekakve realne vrijednosti.

OK, ja bih bio najsretniji kad bi pogledo p/b, p/e itd i jos malo tehnicke RSI, MACD, boilinger, pomicne prosjeke, trend itd. ali jednostavno mislim da to ne ide kod nas tak, IMHO… A u ovom izoliranom teoretskom slucaju mislim da kad bi mirovinci htjeli kupit imalo vece kolicine da bi morali dic cijenu, barem u ovakvim uvjetima likvidnosti dionice tiska…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

OK, ja bih bio najsretniji kad bi pogledo p/b, p/e itd i jos malo tehnicke RSI, MACD, boilinger, pomicne prosjeke, trend itd. ali jednostavno mislim da to ne ide kod nas tak, IMHO… A u ovom izoliranom teoretskom slucaju mislim da kad bi mirovinci htjeli kupit imalo vece kolicine da bi morali dic cijenu, barem u ovakvim uvjetima likvidnosti dionice tiska…

Cijenu dionice formira realna vrijednost i očekivanja sektora, firme i općenito stanje u gospodarstvu.
Sad smo došli do realne fundamentalne vrijednosti od 500 kn i imamo tržišnu od 300 kn koju su ugrađena negativna očekivanja sektora i gospodarstva i pozitivna firme. Ovdje imamo diskont od 40%. Kad poztivna očekivanja budu jača od negativnih ostvaruju se pretpostavke za rast.
Sada treba vidjeti koji je diskont na drugim dionicama i očekivanja da bi se odredilo dali je ovo podcijenjeno u odnosu na tržište.
TA ti može samo reći kad je vrijeme za kupnju ali kod dionica kao Tisak nema baš puno utjecaja.

Mali free float je pozitivan jedino za špekulante koji mogu trenutno napumpati cijenu, ali takav rast je uglavnom neodrživ. Da bi se to dogodilo netko se mora nakrcati a ovdje ne vidim da itko skuplja. Primjer 12 mj. i rast s cca 180 kn na 380 kn.

Siguran sam da mirovinci neće kupovati dionice Tiska i bolje da ne kupuju.

Pričaš da ne kažem što …..

Mirovinci neće kupovati Tisak freefloat je manji od 5%.
Što misliš da će oni ući ko slonovi i dignuti tebi dionicu za 500% da se ti možeš iskrcati.Kako da ne!

Tisak je dobra firma a još bolji brand sa solidnim poslovanjem s tendencijom da bude još bolje.
Kad poslovanje bude bolje sama dionica doći će u fokus i cijena će rapidno rasti što radi podcjenjenosti što radi malo freefloata.

Ali mirovince zaboravi!

LEAVE THE WORLD BEHINED

Ovo je sve jasno i ja to ne dovodim u pitanje… Ali mislim da kad se uvjeti koje ti navodis ispune da ce ic puno vise od 500. Ovo nije druk, to mislim zato jer onda ulazimo u drugu krajnost, tj. ako uzmemo neku fer cijenu od 500 i sadasnju od 300 u losim okolnostima, mozemo lako skocit i na ATH i vise u stanju euforije koje ciklicki mora ponovo doc kad tad, ne ulazim u vremenski interval koji ce trebati da se to desi… Samo hocu reci da ne bi bilo burze kada bi bilo sve fiksno odredjeno fundamentima, izvjescima itd. makar bili i objektivni pokazatelj…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

ne nemam Tisak i niti ne navijam za bilo koju dionicu!!!!
Tisak mi je bila prva dionica 2006 godine i puno sam OČEKIVAO OD NJE a vjerojatno bi i bila da nije UŠAO TODA koji keš IZVLAČI!!!!!
mislim na solidno poslovanje i LIKVIDNOST POKRAJ TOLIKE GOTOVINE!!!

Ovo je pošteno napisano! Ne živite u bajci ljudi jer Tisak neće nikuda!

ti živiš u bajci splićanine. a nas lude pusti da se veselimo. svaka budala svoje veselje ima a naše je tisak, posebice iduće godine kad ga budemo tebi prodavali. tada ćeš govoriti da je vrlo jeftin i koješta. ja nisam rekao da je tisak jeftin, iako je ispod fundamenata retaila, ali sam rekao da će biti skuplji kroz koju godinu i to znatno. ima jeftinijih dionica, ali ima i dacia logan za 60000 kuna, dok ima i bmw m3 za 75000 eura. kojeg bi vozio kad bi znao da će dacia koštati 76000 kuna, a m3 98000 eura kroz par dana. ja bih bemvejca…a vi?

...povijest se ponavlja...

koja je sansa da nam se desi novi valmar holding,zapi,zeljezara split ako ima ko upucen

koja je sansa da nam se desi novi valmar holding,zapi,zeljezara split ako ima ko upucen

kolega, bez uvrede ali ta je tematika apsolvirana preko nekoliko puta unazad dvije godine i svako nekoliko mjeseci se pojavi padobranac sa istim pitanjem. dajte simalo ovrtite temu i nači ćete odgovor.

kolega, bez uvrede ali ta je tematika apsolvirana preko nekoliko puta unazad dvije godine i svako nekoliko mjeseci se pojavi padobranac sa istim pitanjem. dajte simalo ovrtite temu i nači ćete odgovor.
[/quote]

ma pusti ih. vidiš da ih veseli ta tema pa neka slobodno piskaraju. ja sam danas čuo kako izgledaju bilance tiska i jako sam se obradovao. kažu da je to čudo neviđeno koliko oni gotovog novca imaju. to nema ni banka…

...povijest se ponavlja...

I ja sam čuo svašta, al ovo o lovi u blagajni baš i nisam. Kad sam govorio bit će Tiska opet po 220kn onda sam tako i mislio. Danas je cijena pala ispod 300kn i sasvim je jasno gdje ide Tisak.
Mislim da je Book value oko 160kn, sve preko toga je bacanje novaca

Da Toda izvlači kapital iz Tiska, smanjuje profitne marže Tisku na račun svojih drugih planova svima je jasno… Kriza postaje snažnija, ljudi imaju sve manje novaca…. pa šta će to Tisak prodavati???
I kome?

New Report

Close