[/quote]
Ima monopol na distribuciju, a cca 65% MSH u sektoru kiosaka.
[/quote]
Šta ti možeš kupiti u Tisku a ne možeš u drugim kioscima?
Da bi bio monopol u distribuciji onda bi trebali imati ekspluzivno pravo distribucije neke grupe roba, ili bi trebali biti jedini davatelj usluga u tome distribucijskom kanalu.
Slično ti je s HT-om do prije par godina su imali monoplol u fiksnoj telefoniji, ulaskom novih davatelja usluga nemaju više monopol već samo vodeću poziciju. Ne ostvaruju više rast u tome segmentu već drugi operateri grickaju njihov prihod od fiksne telefonije.
Slično kao Tisak pad u jednom segmentu poslovanja nadomještaju rastom u drugim segmentima koji su profitabilniji.
u dioničarstvu nema prostora za maštanje. ja maštam da će ovo na 50.000, ali ću prodati kroz godinu-dvije na 5000. to mi je dovoljno. kao što vidiš, to je puno više od ATH-a, a mašta mi nije potrebna jer znam tko će ga dogurati na te razine. to se već trebalo dogoditi, ali nije zbog krize. da nije bilo krize, tisak bi već koštao ne 5 nego 20.000 kuna. znam da vam to zvuči nevjerojatno, ali takav je bio plan. no kriza je sve poremetila i sad ćemo opet ispočetka. meni paše i kroz 2 godine, a kom ne paše neka odmah proda ili neka se igra. svjedno je.
više nije dovoljan ni ATH, sad bi 5000 za godinu-dvije…
ako nije tajna koji ti je prosjek ulaska, ne mora u kunu nego okvirno?
u dioničarstvu nema prostora za maštanje. ja maštam da će ovo na 50.000, ali ću prodati kroz godinu-dvije na 5000. to mi je dovoljno. kao što vidiš, to je puno više od ATH-a, a mašta mi nije potrebna jer znam tko će ga dogurati na te razine. to se već trebalo dogoditi, ali nije zbog krize. da nije bilo krize, tisak bi već koštao ne 5 nego 20.000 kuna. znam da vam to zvuči nevjerojatno, ali takav je bio plan. no kriza je sve poremetila i sad ćemo opet ispočetka. meni paše i kroz 2 godine, a kom ne paše neka odmah proda ili neka se igra. svjedno je.
više nije dovoljan ni ATH, sad bi 5000 za godinu-dvije…
ako nije tajna koji ti je prosjek ulaska, ne mora u kunu nego okvirno?
[/quote]
Da nije 1699 kn?
Pogledajte lokacije i broj kioska Tiska pa ćete razumjeti u čemu je največa prednost Tiska. Tko tim lokacijama može konkurirati. Uz željezničke kolodvore, glavne trgove, bolnice i mjesta gdje su najveće cirkulacije ljudi tu Tisak drži pozicije i obično na tim mjestima niti nema više mjesta za neki novi kiosk i-novina ili nekog trećeg.
čini mi se da je zlatno doba Tiska prošlo!
Zašto?
Pohlepa VIŠE NE IGRA!!!
sada se samo gleda P / E X P / Bv = cca max 22,5 – FUNDAMENTI
kada će to tisak IMATI, kao i druge TODINE firme????
a što se tiće eventualnog preuzimanja Toda će dobiti vrlo malo jer preuzimač ZNA u kakvim je gov*ima, a KEŠ JE ZAKON!!!!
čini mi se da ipak nema toga što Toda ne može upropastiti zahvaljujući hrvatskom poslovanju!!!
VANI BI VEĆ DEBELO BIO RAZBUCAN I FIRME PREUZETE ZDOG DUGOVA!!!!
čini mi se da je zlatno doba Tiska prošlo!
Zašto?
Pohlepa VIŠE NE IGRA!!!
sada se samo gleda P / E X P / Bv = cca max 22,5 – FUNDAMENTI
kada će to tisak IMATI, kao i druge TODINE firme????
a što se tiće eventualnog preuzimanja Toda će dobiti vrlo malo jer preuzimač ZNA u kakvim je gov*ima, a KEŠ JE ZAKON!!!!
čini mi se da ipak nema toga što Toda ne može upropastiti zahvaljujući hrvatskom poslovanju!!!
VANI BI VEĆ DEBELO BIO RAZBUCAN I FIRME PREUZETE ZDOG DUGOVA!!!!
kolega, a čemu nervoza i deranje?
kažete da je tisak u govnima? Pa dajte nam to argumentirajte. Možda analizom bilance? Dajte kolega neke argumente, a ne ovakve paušale i parole, pa će vas i burzovna publika ozbiljnije shvaćati.
srdačno Vaš,
GMB GUBERNATOR
kada će Tisak imati dobit cca 13-15 % od ukupnih prihoda onda će biti PRAVA FIRMA!!!
to naime imaju sve zapadnoevropske firme koje DOBRO POSLUJU!!!!
ostalo je sve trkeljanje i što bi bilo da bi bilo, kao mi budemo, mi ćemo, nama treba, kada se preustrojimo, kada bumo delali,….kada, kada, bumo, bumo, … i TAKO UNEDOGLED!!!
Znam neke ljude koji rade u tim kioscima u primorju i kažu da im je promet koma, jedino da je ljeti bolje, ali da tu nema velike zarade.
Kad malo bolje razmislim, u kiosku treba stalno plaćati 1-2 osobe koje rade, bez obzira na promet, a prometi padaju jer kiosci odavna više nisu ono što su bili. Ja sam nekada kupovao novine i puno sitnica na kiosku, danas ne kupujem gotovo ništa. Novine prolistam na internetu ili kafiću, bon za mobitel uzmem na bankomatu kad dižem keš, a svu kupnju obavim u većim trgovačkim centrima. Više se ni ne sjećam kad sam nešto kupovao na kiosku.
Vjerojatno je prednost Tiska u toj distribuciskoj mreži, samo je pitanje da li je onda Tisak već na vrhuncu jer ne vidim neki veći prostor za širenje?
E jesi neki čudan tip. Nikad ne trebaš biljeg, neki časopis, na brzinu ti nešto treba bon , žvake bilo što a najbliži ti je samo kiosk na rakršču. A što je sa silnim potrošačima u žurbi na autobusnim kolodvorima, željezničkim i tramvajskim stanicama, bolnicama, trgovima, raskrščima… kojima kad im nešto hitno zatreba imaju samo kiosk. Pa pogledaj koja gomila potrošača se tamo kreće i za njih nema drugog izbora nego kiosk Tiska.
DOBIT sve kazuje!!!!!!!
da nema cigareta i mobitel kartica – MOGU ZATVORITI BUTIGU!!!!!
kolega , zašto nam ne potkrijepite vaše tvrdnje analizama ili barem činjenicama?
Evo ja sam stranicu unazad podkrijepio zašto mislim da će dionica Tiska pobjediti index.
A ovim uskličnicima i dernjavom odajete dojam spamera. A svi znamo da vi to niste. Vi ste uvaženi TIP TOP.
Pridonesimo kvaliteti foruma. Pišimo suvislo, civilizirano i argumentirano.
srdačno Vaš
GMB GUBERNATOR