TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u dioničarstvu nema prostora za maštanje. ja maštam da će ovo na 50.000, ali ću prodati kroz godinu-dvije na 5000. to mi je dovoljno. kao što vidiš, to je puno više od ATH-a, a mašta mi nije potrebna jer znam tko će ga dogurati na te razine. to se već trebalo dogoditi, ali nije zbog krize. da nije bilo krize, tisak bi već koštao ne 5 nego 20.000 kuna. znam da vam to zvuči nevjerojatno, ali takav je bio plan. no kriza je sve poremetila i sad ćemo opet ispočetka. meni paše i kroz 2 godine, a kom ne paše neka odmah proda ili neka se igra. svjedno je.

...povijest se ponavlja...

delboy,
tebi su izgleda amortizeri na trokolici popustili pa još ove grabe na našim cestama i normalno da te ovak prebaci … nije da nemam tiska ali si ga prećero kume …
btw, antiša kaj nisi reko da buš ga po 380 prodavo, da si promijenio taktiku, a sad veliš da si prodo a nije bio preko 369 … pa kak to [shocked]

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Pa ljudi ovo je sada na skoro 2 booka, p/e 69, kako bi ti fundamenti izgedali na 1000 kn.
To što je lider na tržištu i daleko najjači može samo značiti da on ima malo prostora za rast, možda čak da će ubrzo doći na vrhunac poslovanja.

kolega, ttm P/E je 19. Uz dva kvartala sa gubitkom…

prodajte. [smiley]
[/quote]
Prodao sam ja prije mjesec dana, sad ću kupovat ali samo simbolički da mogu nastaviti pisati na topicu.
Ako će sve rasti rasti će i Tisak ali ne mašatajte previše o ATH, to su bila vremena dok je Bog hodao po zemlji. Ima i jeftinijih firmi.
[/quote]

kolega, vrlo pošteno od vas da ste najavili kupnju ove dionice, iako u simboličnim količinama. Ja evo pošteno najavljujem da neću niti kupovati niti prodavati, nego kao i obično- držati.

Što se tiće komparacije vs. index, očekujem da će Tisak nadmašiti index (ukoliko isti bude rastao, a ja vjerujem da bude) tim više jer očekujem vrlo dobro izvješće za 4Q a time i godišnje. Imam argumente zašto to mislim:

-Vraćanje "pušenja" na snagu.
-Izvrstan i gotovo iznenađujući rezultat 3.kvartala iz redovnog poslovanja (iako je turistička sezona realno slabija od prošle godine)
-kontinuirani napori u kompaniji glede optimizacije poslovnih procesa i racionalizaciju rashoda.
-kontinuirani rast prihoda unazad zadnjih 8 kvartala recesiji unatoč.
-iznenađujuće brza dinamika smanjivanja dugoročnih obveza, dijelom i zamjenom za kratkoročna i njihovo povećanje, čime je gotovo presušilo dugovanje prema bankama i skupi rashodi po kamatama i prebacilo se na bezkamatni dug prema dobavljačima (wallmartova škola poslovanja, koju je uvelike preuzeo i Konzum, a sada i Tisak) s time da je ukupni dug, pa tako i kretkoročni, u odnosu na kapital poduzeća neusporedivo manji kod Tiska, nego kod Konzuma. Po toj osnovi stiže razdoblje beskamatnog kreditiranja Tiska koje će vjerojatno trajati godinama.
-jedna od najstabilnij bilanci na ZSE
-apsolutno nikakvih problema sa likvidnošću poduzeća s obzirom da kao retail imamo momentalnu naplatu.
-tržišna pozicija (ali to nije ništa novo, ali eto nek budemo malo i dosadni)

negativno:
-pad naklade tiskovina, a time i pad prihoda od prodaje tiskovina u ukupnom ponderu prihoda Tiska, iako ukupni prihodi rastu (bravo Tisak [thumbsup] )

delboy,
tebi su izgleda amortizeri na trokolici popustili pa još ove grabe na našim cestama i normalno da te ovak prebaci … nije da nemam tiska ali si ga prećero kume …
btw, antiša kaj nisi reko da buš ga po 380 prodavo, da si promijenio taktiku, a sad veliš da si prodo a nije bio preko 369 … pa kak to [shocked]

Po 336 kn prodao mijenjam ja taktiku često, zašto ne prodati kad se može ponovno jeftinije kupiti pogotovo kad nisam bio siguran u trend.

tisak ima mali free flot,monopol,za nekih godinu zavrsava investicioni ciklus i vrlo je interesantan adrisu,ath 1700 za mene vrijedi bar 600kn

Daj molim te obrazloži mi ovo o monopolu Tiska?! Tu FLOSKULU čitam već godinu dana!
Što to Tisak EKSKLUZIVNO ima, a drugi nemaju? Cigarete imaš za kupit di hoćeš, bonove za mobitel kupim bilo gdje, čak i "online" preko internet bankarstva ili bankomata.
Sve trgovine rade i nedjeljom,a u sezoni i do 23.00 sata. Dnevni tisak možeš kupiti u svakom marketu kao i tjednike i mjesečnike (koji se sve manje i manje prodaju).
O ostaloj ponudi Tiska (nekakvi bomboni žvake, i pokoji sladoled) mogu samo reći da je nikakava i ograničena kiosk ponuda i kao takva neusporediva s bilo kojom trgovinicom, da ne govorimo o velikim shoping centrima.
Dakle, u čemu je taj monopol Tiska??

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

mumaro tisak ima sve to na jednom mjestu bonove,tisak,lutriju,sladoled,cokoladu,cigarete dok drugi imaju ili tisak,ili bonove a sem toga mreza tiska je siroko rasprostanjena tako da ih mozes kupiti i u zabacenim djelovima hrvatske u svakoj bozijoj prciji a i sem toga ako hoces koje novine prodavta u hrvatskoj tiku moras placati naknadu

tisak ima mali free flot,monopol,za nekih godinu zavrsava investicioni ciklus i vrlo je interesantan adrisu,ath 1700 za mene vrijedi bar 600kn

Daj molim te obrazloži mi ovo o monopolu Tiska?! Tu FLOSKULU čitam već godinu dana!
Što to Tisak EKSKLUZIVNO ima, a drugi nemaju? Cigarete imaš za kupit di hoćeš, bonove za mobitel kupim bilo gdje, čak i "online" preko internet bankarstva ili bankomata.
Sve trgovine rade i nedjeljom,a u sezoni i do 23.00 sata. Dnevni tisak možeš kupiti u svakom marketu kao i tjednike i mjesečnike (koji se sve manje i manje prodaju).
O ostaloj ponudi Tiska (nekakvi bomboni žvake, i pokoji sladoled) mogu samo reći da je nikakava i ograničena kiosk ponuda i kao takva neusporediva s bilo kojom trgovinicom, da ne govorimo o velikim shoping centrima.
[/quote]

biseru, monopol je u DISTRIBUCIJI navedenih artikala. 94% distribucije u RH, 20% distribucije u crnoj gori, 30%distribucije u BiH i 7% distribucije u srbiji i to bonova za mobitele, cigareta, tiskovina i sitnih prehrambenih proizvoda radi upravo TISAK. Zato je monopolist!

...povijest se ponavlja...

mumaro tisak ima sve to na jednom mjestu bonove,tisak,lutriju,sladoled,cokoladu,cigarete dok drugi imaju ili tisak,ili bonove a sem toga mreza tiska je siroko rasprostanjena tako da ih mozes kupiti i u zabacenim djelovima hrvatske u svakoj bozijoj prciji a i sem toga ako hoces koje novine prodavta u hrvatskoj tiku moras placati naknadu

Hahaha, pa gdje ti živiš čovječe? u nekom selu s 10 stanovnika? pa nema ti danas trgovine koja nema sve to na jednom mjestu, sad su kiosci kao neka ekskluziva u prodaji kakve nigdje nema? hahaha
da ne govorim da se u primorskim mjestima sve više ide na gašenje lokacija za kioske jer naružuju starogradske jezgre

[/quote]

Monopol u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak privredne konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe.

Tisak nema monopol na ništa, već ima vodeću poziciju u ovome distribucijskom kanalu.

[/quote]

Monopol u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak privredne konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe.

Tisak nema monopol na ništa, već ima vodeću poziciju u ovome distribucijskom kanalu.

[/quote]

Ima monopol na distribuciju, a cca 65% MSH u sektoru kiosaka.

nema veze gubi pusti antisu ja cu sutra u dokup pa nek im bude preskup meni je prejeftin

A jeste svašta napisali svaka Vam čast.

Bolje kad ništa nepišete!

LEAVE THE WORLD BEHINED

New Report

Close