po svemu sudeći relativno skoro, jer i ova dionica spada u onih 11 novih dionica u koje smiju ulagati mirovinski fondovi po novom pravilniku HANFE od 30. 11. 2009. godine…ovo treba čuvati u portfelju jer to je cash-mašina
po svemu sudeći relativno skoro, jer i ova dionica spada u onih 11 novih dionica u koje smiju ulagati mirovinski fondovi po novom pravilniku HANFE od 30. 11. 2009. godine…ovo treba čuvati u portfelju jer to je cash-mašina
Još Pravilnik nije objavljen u NN, samo što nije, a onda, što onda ??
Pa nek samo jedan milijun uloži neki fond i bit će na opće zadovoljstvo.
Samo ne znam gdje naći dovoljno slobodnih dionica, kad pogledam prvih 10 dioničara (HrPortFolio.Hr), ispada da po zbroju imaju 100% dionica. Izgleda da sam ja sa svojih 320 jedanaesti i zadnji ? (Zapravo 12. jer mi prijatelj ima 1000 komada.)
Pogriješih….slabo pročitah graf…. oko 100 000 dionica je raspoređeno od 11. mjesta na dalje.
Uz ukupno oko 2000 dioničara, ispada prosjek od 50ak dionica po glavi. Po nekoj logici raspodjele, čini se da ima preko 1000 ljudi sa 10-20 dionica. To su, opet vjerojatno ulagači, iz "najboljih godina", kad su plaćali preko 1000 kn/kom, a koji vjerojatno sad većinom ni ne pomišljaju na prodaju/dokup.
Tako nam malo nedostaje da nas dobro krene, tek koji milijunček prometa.
Mala molba [pray]: nemojte me sad zasut jedinicama, ionako nitko ništa ne piše, pa se ovo ne može smatrat nekim osobitim spamom….
najvažnije ovdje je da tisak nije izdao jamstvo za nove agrokorove obveznice što znači da će mu bilanca rezerviranja biti puno čišća od leda, zvijezde i jamnice. to je odlična vijest. druga dobra vijest je da sredinom 2010. g. završava veliki investicioni ciklus pa će više para ostati na računima i naravno, najvažnija vijest je da je tisak među 11 novih dionica u koje će ulagati mirovinski fondovi, a neki od njih već i kupuju proteklih mjeseci, iako to smiju tek od 30. 11. 2009. godine. i na kraju, bliži se božić i nova godina, doba kad tisak najviše para zaradi, ako izuzmemo ljetnu sezonu. do kraja ove godine, nadam se da ćemo se učvrstiti na preko 350 kuna, a kad kriza prestane tj, kad se shvati da je prestala, nebo će biti granica.
najvažnije ovdje je da tisak nije izdao jamstvo za nove agrokorove obveznice što znači da će mu bilanca rezerviranja biti puno čišća od leda, zvijezde i jamnice. to je odlična vijest. druga dobra vijest je da sredinom 2010. g. završava veliki investicioni ciklus pa će više para ostati na računima i naravno, najvažnija vijest je da je tisak među 11 novih dionica u koje će ulagati mirovinski fondovi, a neki od njih već i kupuju proteklih mjeseci, iako to smiju tek od 30. 11. 2009. godine. i na kraju, bliži se božić i nova godina, doba kad tisak najviše para zaradi, ako izuzmemo ljetnu sezonu. do kraja ove godine, nadam se da ćemo se učvrstiti na preko 350 kuna, a kad kriza prestane tj, kad se shvati da je prestala, nebo će biti granica.
Ovo je za 100tku post…
Ne bih se baš složio. Mada imam dosta tiska i leda i malo zvijezde. Fali mi još jamnica ali mi niko neće prodati ispod 30.000 🙂
Takav izbor nije slučajan, jer tisak ima malo imovine, kriza ga je jako pogodila i nije baš kvalificiran za jamstva. Za razliku od leda i jamnice koji imaju mnogo imovine, zadržane dobiti i snažnu moć zarađivanja i u ovoj krizi. No ta jamstva i nisu toliko važna, mada je kamata visoka, (a za regiju se zbog rizika ne može dobiti niža kamata) iz razloga što i ledo i jamnica imaju relativno malo duga i veliku moć zarađivanja te i mogu bez problema podnijeti takva jamstva.
Pogotovo što kredit ima smisla kako za Agrokor (da umanji nepovoljan kratkoročni dug) tako i za njegove sastavnice koje će kroz širenje Agrokora, odnosno Konzuma, i same jačati. To je jasno svima koji poznaju stanje i nije neobično što su ponudili dupli iznos obveznica.
Tisak najbolje godine tek očekuju, mada je i danas daleko jači od svih svojih konkurenata zajedno. Lijepo Todorić kaže da, kad bi morao, njega zadnjeg prodao i da će biti visoko profitabilan za 2-3 godine.
Mislim da bi ušao opet u zonu strong buy kad počne oporavak maloprodaje, naravno, ako bude cijena oko 300.
Pa ljudi ovo je sada na skoro 2 booka, p/e 69, kako bi ti fundamenti izgedali na 1000 kn.
To što je lider na tržištu i daleko najjači može samo značiti da on ima malo prostora za rast, možda čak da će ubrzo doći na vrhunac poslovanja.
tisak ima mali free flot,monopol,za nekih godinu zavrsava investicioni ciklus i vrlo je interesantan adrisu,ath 1700 za mene vrijedi bar 600kn
Pa ljudi ovo je sada na skoro 2 booka, p/e 69, kako bi ti fundamenti izgedali na 1000 kn.
To što je lider na tržištu i daleko najjači može samo značiti da on ima malo prostora za rast, možda čak da će ubrzo doći na vrhunac poslovanja.
pusti ti fundamente. kad su bili povoljni, cijena je padala. bitan je trend i stanje casha kojeg imaju na bacanje. to se traži u kriznim godinama. a što se tiče liderstva, da on je lider ali ne zato što nema prostora za rast nego zato što nema prave konkurencije. zato nas očekuju lijepe godine ovdje s ovom dionicom. ja očekujem proboj ath-a kroz najkasnije 2 godine, a moguće i puno prije.
kolega, ttm P/E je 19. Uz dva kvartala sa gubitkom…
prodajte. [smiley]
kolega, ttm P/E je 19. Uz dva kvartala sa gubitkom…
prodajte. [smiley]
[/quote]
Prodao sam ja prije mjesec dana, sad ću kupovat ali samo simbolički da mogu nastaviti pisati na topicu.
Ako će sve rasti rasti će i Tisak ali ne mašatajte previše o ATH, to su bila vremena dok je Bog hodao po zemlji. Ima i jeftinijih firmi.